Jakob Wärme Lykke

Jakob Wärme Lykke

Beachvolley bliver mere og mere populært – især blandt unge mennesker. 44 procent flere unge mellem 8 og 18 år deltog således på Pepsi MAX Beachvolley Tour i den forgangne sæson, som generelt oplevede en fremgang i antallet af deltagende hold.

De unge er vilde med sand mellem tæerne og en bold mellem hænderne. I 2018 dystede hele 181 ungdomsspillere mod hinanden i sandet på Pepsi MAX Beachvolley Tour.

Det er en fremgang på 44 procent i forhold til året før og mere end en fordobling i forhold til 2016.

”Det er meget dejligt at se, at der er så stor fremgang i antallet af børn og unge, som har fået lyst til at spille beachvolley. Vi synes, at beachvolley er en fantastisk sport for de unge. Men en fremgang på 44 procent havde vi nok alligevel ikke regnet med,” siger Peter Morsing, beachvolleykoordinator i Volleyball Danmark.

”Det er 2. år i træk, at vi oplever så stor en vækst i antallet af unge spillere på beachtouren, så noget tyder på, at vi har ramt et koncept, der tiltrækker de unge,” siger han.

Volleyball Danmark har på Pepsi MAX Beachvolley Tour 2018 afviklet to deciderede ungdomsturneringer for unge beachvolleyspillere mellem 8 og 18 år, mens der til fem øvrige turneringer har været ungdomsrækker sideløbende med de voksnes turnering.

Der har været afholdt separate ungdoms DM’er for U14, U16 og U18 hold sammen med tourens traditionsrige DM-finaler på Amager Strand.

Mere bredde, mere elite og flere spillere
Det er ikke kun de unge, som strømmer til stranden for at spille beachvolley. Beachtouren har også oplevet en fremgang fra 1.487 til 1.638 deltagende hold. Det svarer til en stigning på 10 procent.

Det store antal hold er med til at gøre Pepsi MAX Beachvolley Tour til Danmarks største strandevent.

Det samlede antal af spillere på beachtouren er også steget med 4,5 procent til 972. Det er isæt bredderækkerne, der oplever en fremgang.

I 2018 var der 112 spillere, der deltog i bredderækkerne – en fremgang på 33 procent i forhold til 2017.

”Vejret har helt klart været med os denne sommer, og det hjælper selvfølgelig altid på deltagelsen. Men det er en fremgang, vi selvfølgelig vil prøve at udvikle mere på i 2019,” siger Peter Morsing.

”Alle spillere på beachtouren har fået et spørgeskema, og deltagernes feedback skulle gerne give os nogle idéer til, hvordan vi kan udvikle beachtouren endnu mere i 2019. Det arbejde påbegyndes allerede her i efteråret, så vi kan være klar med en ny og stærkere tour i begyndelsen af det nye år,” siger han.

Næste mulighed for at prøve kræfter med sandet på beachtouren er i vinterturneringerne, hvor årets 5. af slagsen runder sæsonen af den 3. november i Odense.
Kraftcenter Øst og Kraftcenter Vest tilpasser hen over vinteren strukturen for træning, så den matcher spiller- og trænerressourcerne bedre og alle derved får mest og bedst mulig træning for de ressourcer der er til rådighed.

Kraftcenter Øst vil være primært træningssted for de bedste damer i Danmark, mens Kraftcenter Vest bliver primært træningssted for de bedste herrespillere.

Kraftcentrene og Volleyball Danmark finder det stadig vigtigt at lave nationale samlinger, hvor alle i Kraftcentrene træner sammen for at sikre en samhørighed og fælles udvikling af dansk beachvolleyball. Det bliver dog i mindre grad end tidligere år.

”Kraftcentrene har til opgave at lave kvalitetstræning for landsholdene og udvikle nye talenter for at sikre en kontinuerlig udvikling af dansk beachvolley på international plan,” siger Anders Hoyer, elitechef for beachvolley i Volleyball Danmark.

”Derfor vil der også i begge Kraftcentre blive suppleret med træninger for begge køn for at sikre grundlaget for talentudvikling og bibeholde regional udvikling,” siger han.

Trupperne fortsætter med udgangspunkt i sommerens kraftcentertræning.

Man kan kontakte kraftcenter-koordinator og national coach Martin Olafsen (KC Øst) eller Peter Lyø (KC Vest), hvis man har ambitioner om at intensivere sin beachvolley-træning mod internationale præstationer.

Spillernes deltagelse baseres primært på niveau, talent og bidragelse til træningsmiljøet.

Kraftcentrenes sæsonplan vil blive kommunikeret ud til spillerne af de respektive kraftcentre snarest muligt.

Kontaktoplysninger
Martin Olafsen (olafsen@email.dk)
Peter Lyø (plyø@mail.tele.dk)
De danske drenge Jacob Stormly og Nicolai Houmann har i weekenden repræsenteret Danmark til en invitationsturnering i Oslo.
Danmark, Norge og Sverige dystede om sejren og titlen som uofficielle Nordiske Mestre.

Efter at have vundet tre kampe med 2-0, stod Stormly/Houmann over for svenske Jonsson/Frantzich i finalen.

Heller ikke her gav det danske makkerpar ved døren og hev sejren hjem 2-0 (21-15 21-11).

Et højt servetryk, stabilitet i blok-forsvar og turneringens bedste blokspiller i form af Nicolai Houmann gjorde forskellen for danskerne. De kunne således stille sig øverst på skamlen og modtage checken på 10.000 NOK.
Monday, 27 August 2018 09:28

Stærk 9. plads i international debut

Sofia Bisgaard og Cecilie Køllner Olsen fik en flot 9. plads i Bisgaards internationale debut på World Touren.

Makkerparret foldede sig ud i den 1-stjernede World Tour-turnering i Siofok i Ungarn, der blev afviklet ud til Balatonsøen.

Danskerne skulle først gennem to kampe i kvalifikationen for at komme med i Main Draw. Her var der ingen tvivl, og Bisgaard og Køllner Olsen ekspederede først et tjekkisk og dernæst et serbisk hold ud af turneringen med sikre 2-0-sejre.

I gruppespillet i Main Draw åbnede danskerne med et smalt 2-1-nederlag til et japansk makkerpar, inden det blev til en flot 2-0-sejr over et ungarsk hold, som dermed sikrede danskere en billet videre i turneringen.

Endestationen for Bisgaard og Køllner Olsen blev i Round of 12, til de 2. seedede polakker, som vandt 2-0 (21-16, 21-16).
Det danske stjerneskud Sofia Bisgaard prøver for første gang kræfter i en international World Tour-turnering.

Det gør hun sammen med den mere erfarne Cecilie Køllner Olsen, når de sammen stiller op til den 1-stjernede World Tour-turnering i Siofok i Ungarn.

Turneringen afvikles i turistvenlige rammer ud til Balatonsøen, Centraleuropas største sø.

Sofia Bisgaard er kun 16 år, men gjorde sig stærkt bemærket på den netop afsluttede Pepsi MAX Beachvolley Tour, hvor hun bl.a. blev 2’er i Tour-finalen på Bellevue samt i Vejers Grand Slam.

Sofia Bisgaard og Cecilie Køllner Olsen spiller kvalifikation torsdag den 23. august, og det danske makkerpar skal vinde to kampe for at komme i Main Draw.

Turneringen kan følges på CEV’s hjemmeside her.
Monday, 20 August 2018 12:10

God dansk indsats ved U18 EM

Clara Windeleff og Sofia Bisgaard fik en flot 9. plads ved U18 EM i Tjekkiet. Det danske makkerpar tabte til et stærkt tysk makkerpar, som endte med at blive suveræne europamestre.

Danmark havde sidste uge og weekenden to makkerpar med ved U18 EM Brno.

På de gode baner i den spektakulær kulisse på bredden af Brno dæmningen forsvarede Mikkel Hoff og Jonas Marcussen samt Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard de danske farver på fornem vis.

Drengene var i pulje med Tyskland og Polen, hvor de spiller pænt i begge kampe, men mødte meget stærke modstandere.
 De bedste odds var mod Portugal, men danskerne blev presset hårdt i serven og kunne ikke følge med.

Pigerne spillede lidt nervøst mod Norge, men var et klart bedre hold og fik hevet en 2-1-sejr hjem.
Det danske spil fungerede bedre mod Holland, dog måtte de to danske piger se sig slået 2-1 i en tæt match.

Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard vandt derefter stensikkert over Hviderusland og Cypern, inden de i 1/8-finalen stod overfor Tyskland.
Det blev en match på virkelig højt niveau, men danskerne måtte kapitulere til tyskerne, der spadserede gennem resten af turneringen og endte med at blive suveræne europamestre. Virkelig ærgerligt for pigerne at møde Tyskland så tidligt i turneringen.

Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard sluttede derfor som 9’ere, mens Mikkel Hoff og Jonas Marcussen ikke klarede sig videre fra gruppespillet og endte på en 25. plads

U18 EM i beachvolley begynder i morgen. Europamesterskabet spilles i Brno i Tjekkiet den 16.-19. august, og Danmark har både et pige- og et drengehold med.

U18 EM spilles i en spektakulær kulisse, Sokolske Koupaliste, der ligger på bredden af Brno Dæmningen.

Hos drengene skal Mikkel Hoff og Jonas Marcussen forsvare de danske farver, mens Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard repræsenterer Danmark på pigesiden.

Begge de danske hold er med i Main Draw, som består af 8 grupper med 4 hold i hver. Der spilles alle mod alle, og de tre bedste hold går videre til knald eller fald-kampene.

Der er stor opmærksomhed omkring U18 EM i Brno, da turneringen fejrer 30-års junilæet for introduktionen af beachvolley i byen og det tidligere Tjekkoslovakiet.

Turneringen kan følges på CEV’s hjemmeside her.
Næste generation af beachvolleyspillere fik også hængt DM-medaljer om halsen i weekenden på Amager Strand. Se hvem de unge danmarksmestre for U14, U16 og U18 er her.

Det lover godt for fremtiden i dansk beachvolley. Lørdag og søndag var 27 makkerpar i U14-, U16- og U18-rækkernne i aktion i sandet på Amager Strand, og de leverede nogle seværdige finalekampe med masser af flot spil.

Kampene blev spillede side om side med elitens DM-finaler, og de unge talenter kunne således snuse til fremtidens udfordringer på Pepsi MAX Beachvolley Tour.

De yngste stjerneskud var U14, hvor drengefinalen var et opgør mellem Kristoffer Nørager Bisgaard og Villads Flügge Napier mod Jonathan Stenholt Krogh og Peter Stein Brinck. Her var Krogh/Brinck stærkest og vandt 2-1 (17-21, 21-13, 15-4). Anton Dixen og Marius Stenmann Hansen vandt bronze.

Der blev ikke spilles DM for U14 piger.

IMG 5405

U16
I U16-rækken stod finalen mellem Samir Seyed og Robert Binau Grundsøe på den ene side af nettet og Malthe Lytje Christensen og Emil Steen Larsen på den anden side. I et tæt drama trak Syed/Grundsøe det længste strå og kan kalde sig danmarksmestre efter en 2-1-sejr (22-24, 21-13, 15-12). Bronzemedaljerne gik til Frederik Stentoft Reilev og Victor Wellendorf.

IMG 5361

Hos pigerne krydsede Caroline Stenholt Krogh og Maria Bechmann Zaupper klinger med Agnes Mellmølle og Frida Brinck i finalen. Melmølle/Brinck var de stærkeste af de to hold og kan kalde sig U16 danmarksmestre efter en 2-0-sejr (21-16, 21-14). Frida Meincke Lyø og Anna Juhl Staal Hauge tog sig af bronzemedaljerne.

IMG 5356

U18
I U18-rækken havde makkerparrene Rasmus Høyer og Anton Martin Lydolff spillet sig frem til finalen, hvor de mødte Anders Juhl Staal Hauge og Mikkel Hoff. I en tæt og medrivende match blev det Hauge/Hoff, der kunne knytte nævnerne i DM-triumf efter en 2-1-sejr ( 21-14, 22-24, 20-18).

Der blev ikke spilles DM for U18 piger.

IMG 5395
Sunday, 12 August 2018 18:31

Her er danmarksmestrene i beachvolley

Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov genvandt danmarksmesterskabet i beachvolley, mens Mads Rosager og Jacob Stein Brinck kunne indtage den danske beachvolleytrone for første gang.

En regnvåd Amager Strand dannede flotte rammer om DM-finalerne i beachvolley søndag eftermiddag.

DM-finalen for herrer var et opgør mellem de dobbelt regerende danmarksmestre Lars Mayland og Christopher Secher Hansen på den ene side af nettet, og Mads Rosager og Jacob Stein Brinck på den anden side af nettet.

1. sæt blev en tæt affære, der balancerede hele vejen. Efter tre missede sætbolde sikrede Mads Rosager sættet 24-22 med en vandtæt blokade.

I 2. sæt. viste Lars Mayland og Christopher Secher Hansen rutinen og spillede sig frem til hele seks sætbolde. En enkelt var rigeligt, og Mayland/Secher Hansen kunne binde knude på sættet 21-14 og dermed sende DM-finalen ud i en 3. og altafgørende sæt.

3. sæt balancerede i lang tid, men Rosager/Brinck slog et hul, og på den første matchbold sikrede makkerparret sig DM-guldet.

 T8R4264

”Jeg er så glad, rørt og stolt. Efter en shaky start, hvor vi laver for mange servefejl og for mange uprovokerede fejl får vi en snak om at finde tilbage til den opskrift, der skaffede os en billet til DM-finalen: Modtage, hæve og spille hurtigt væk,” siger Mads Rosager.

”I 3. sæt bliver vi enige om, at det skal være alt eller intet. Vi formår at holde servepresset og være kyniske, og jeg er bare lykkelig over, at taktikken lykkedes, og vi vinder,” siger han.

 T8R4348
”Det er helt uvirkeligt. Bare det at stå i en DM-finale er ret uvirkeligt og ikke noget, vi havde regnet med, da vi var lige på kanten til overhovedet at komme med,” siger Jacob Stein Brinck.

”Jeg forstod det ikke rigtigt. Jeg kigger bare på min makker, der ligger i sandet. Det er så vildt,” siger han.

Dermed kan Mads Rosager og Jacob Stein Brinck for første gang nogensinde kunne kalde sig danske mestre i beachvolley.

 T8R4404

Trans/Tyndeskov dobbelt danmarksmestre
Efter herrerne havde forladt sandet, tog regnen til over Amager Strand, da damerne indtog scenen om DM-guldet.

DM-finalen var et opgør mellem de regerende danmarksmestre Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov og de ventede førsteudfordrere Helle Søndergård og Simone Okholm Hansen.

1. blev en tæt affære, som balancerede helt frem til 18-18. Her slog Trans/Tyndeskov det første hul ned til Søndergård/Okholm og holdt fast til sætsejr 21-18.

Scenariet var det samme i 2. sæt, hvor holdene fulgtes ad frem til 18-18. Så slog Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen igen det afgørende hul, bragte sig foran med 2 point og kunne strække armene triumferende i vejret ved 21-19, da de dermed havde sikret sig danmarksmesterskabet i beachvolley for 2. år i træk.

 T8R4535

”Jeg er bare mega glad. Vi har bygget det hele op sammen gennem hele sæsonen, og det hele kulminerer bare her i DM-finalen,” siger Line Trans Hansen.

”Vi har virkelig fokuseret på vores eget spil og troet på os selv. Vi er lykkedes med at være stabile, både taktisk, fysisk og mentalt gennem hele sæsonen og i finalen i dag. Det var bare megavigtigt, at vi kunne forsvare titlen,” siger hun.

 T8R4618

”Det er fantastisk at genvinde danmarksmesterskabet. Det betyder utroligt meget for os begge to. Vi har fokuseret meget på os selv og vores eget spil i denne sæson, vi har satset internationalt over været væk i over 100 dage, så at vi kan afslutte sæsonen på denne måde var så dejligt, siger Maria Tyndeskov.

 T8R4650
Sunday, 12 August 2018 06:33

Danmarksmestrene klar til titelforsvar

DM i beachvolley tager søndag klokken 10 hul på de afgørende kampe om guldet. Begge de regerende danmarksmestre er klar til semifinalen. Volley TV streamer semifinalerne og bronzekampene, mens DR.dk streamer de to guldkampe.

Klokken 10 åbner herrerne sidstedagen af DM i beachvolley på Amager Strand.

Her møder storfavoritterne Daniel Thomsen og Kristoffer Abell en anden af favoritterne til årets DM-titel, Mads Rosager og Jacob Stein Brinck i den ene semifinale.

I den anden semifinale klokken 11.00 står de regerende danske mestre Lars Mayland og Christopher Secher Hansen over for to tidligere dobbelte danske mestre, Oliver Venndt Kaszas og bror og makker Sebastian Venndt Kaszas, der vandt DM i 2015 og 2014.

Klokken 12.00 indtager damerne Centre Court på Amager Strand.

I den første semifinale tager de regerende danmarksmestre Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen imod Cecilie Køllner Olsen og Signe Zibrandtsen Haaning, hvor førstnævnte er noteret for 6 DM-medaljer.

I den anden semifinale klokken 13.00 tager førsteudfordrene til DM-guldet Helle Søndergård og Simone Okholm Hansen imod Anneka Hastings og Mia Thaning Olsen.

Herrernes finale spilles klokken 16 og damerne finale spilles klokken 17.


Volley TV streamer semifinalerne, mens DR.dk/tv streamer de to guldkampe.

Page 1 of 29


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer