Sunday, 11 August 2019 19:40

Her er Danmarksmestrene i beachvolley

Written by 
Her er Danmarksmestrene i beachvolley Foto: Flemming Patulski
Der skulle to meget intense og tætte finalekampe til, før dette års Danmarksmestre for henholdsvis herrer og damer kunne kåres til et velbesøgt DM-Finalestævne på Amager Strand. Hos damerne blev det i sidste ende Maria Boelt Tyndeskov og Line Trans Hansen, der for tredje år i streg tog guldet, mens det hos herrerne blev det undertippede hold, Nicolai Houmann og Jacob Cordua Stormly, der gjorde deres første DM-medalje i beachvolley nogensinde til en gylden en af slagsen.   

På en solrig men blæsende dag lagde Amager Strand sand til det officielle Danmarksmesterskab i beachvolley, som søndag eftermiddag kulminerede med to tætte og velspillede finaler.

Fra et felt på 8 damehold og 8 herrehold, stod de sidste fire hold nu klar til at kæmpe for guldet og retten til at kalde sig Danmarks bedste beachvolleypar. Kulisserne var en ægte beachvolleyfinale værdig med en propfyldt tribune og et oplagt publikum, der fulgte de intense opgør fra kanten af sæderne.

Tyndeskov/Trans lavede gyldent hattrick
I damefinalen stod opgøret mellem de to landshold, Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard og Line Trans Hansen/Maria Boelt Tyndeskov, der var de forsvarende Danmarksmestre.  

Det var dog langt fra de regerende Danmarksmestrene, der kom bedst fra start. Olsen/Bisgaard startede nemlig aggressivt ud og lagde sig i front i første sæt. Selvom vinden drillede begge hold, havde Olsen/Bisgaard bedst styr på deres sideout og fik skabt sig et forspring på et par bolde, og de kunne lukke sættet 21-19.

I andet sæt fik Tyndeskov/Trans en bedre start. Olsen/Bisgaard fandt aldrig spillet fra første sæt frem og de forcerede flere af deres angreb, mens Tyndeskov/Trans kunne tage kontrollen over sættet. Selvom Sofia Bisgaard i midten af sættet fandt nogle gode blokader frem, var det ikke nok til at stoppe Tyndeskov/Trans, der altså kunne lukke sættet komfortabelt ved stillingen 15-21. Dermed var kampen helt åben igen, og holdene måtte ud i et tredje og afgørende sæt.

Tredje sæt blev tæt fra start og holdene fulgtes ad til 10-10. På begge sider af nettet blev der leveret snedige angreb og intens fight efter boldene. Tyndeskov/Trans fik dog skabt et lille forspring, og det var nok til at sikre sejren for Tyndeskov/Trans, der dermed vandt Danmarksmesterskabet med 12-15 i det afgørende sæt.

”Det her er helt ubeskriveligt! Vi havde selvfølgelig drømt om, at dette skulle ske, men det var langt fra noget vi havde forventet, da konkurrencen simpelthen har været så hård i år. Vi havde lidt en svær start, og vi skulle lige få ro på nerverne og finde tilbage til vores ’gameplan’. Da vi først fik fokuseret på det, var det som om, at vi bedre kunne nyde at spille. Jeg er stolt over det topniveau vi finder frem, når det gælder.” jublede Line Trans Hansen efter kampen.

”Det fortæller os lidt om, at vi træner rigtigt både fysisk og mentalt. Nu har vi holdt et højt niveau i tre år i streg, og vi præsterer når det gælder.” supplerer makkeren Maria Boelt Tyndeskov, og fortsætter:

”Vi var nødt til at trække os i sidste weekends Tour-finale pga. skader og kunne ikke forsvare vores titel der. Det var ærgerligt, men det gav os kun mere blod på tanden ift. at forsvare vores DM-titel. Det er kulminationen på en lang sæson, og nu er vi bare klar til at nyde vores sejr og fejre det med vores venner og familie.” afslutter Maria Boelt Tyndeskov.

Line Trans Hansen og Maria Boelt Tyndeskov har også vundet Danmarksmesterskabet i ’18 og ’17 og lavede dermed et vaskeægte DM-hattrick i søndagens finale. Cecilie Køllner Olsen og Sofia Bisgaard fik sølvmedaljerne om halsen, mens bronzemedaljerne gik til de unge talenter Clara Bernberg Windeleff og Astrid Mellmølle.

’Underdogs’ med nerver af stål
Efter damerne havde forladt sandet indtog herrerne scenen. Herrefinalen bød på et klassisk opgør mellem odenseholdet Martin Trans Hansen/Kristoffer Abell og københavnerholdet Nicolai Houmann/Jacob Cordua Stormly. Ingen af de to hold havde før stået med en DM-medalje om halsen, så der var i den grad lagt op til lidt af en finalegyser.


I første sæt var anført af Trans/Abell, der gang på gang tryllede i angrebsspillet på anden berøring, hvor især Kristoffer Abell virkede ustoppelig. Det viste sig at være effektivt, og Odenseholdet fik skabt afstand til københavnerne, som kun blev forøget i løbet af sættet, der endte 21-14 til Trans/Abell.

Andet sæt startede tæt, hvor Stormly/Houmann fik bedre styr på blok/forsvar. De to hold lå meget tæt hele sættet igennem, og fulgtes ad helt op til 19-19. Her lykkedes det Stormly/Houmann at være skarpest til sidst, og med en kill-block af dimensioner fra Nicolai Houmann, fik københavnerne lukket sættet 19-21.

I det afgørende tredje sæt, fik Trans/Abell en dårlig start, hvilket skabte usikkerhed i deres spil. Imens virkede Jacob Stormly urokkelig og placerede med stor sikkerhed sine angreb på modstandernes banehalvdel. Trans/Abell var dog langt fra færdige, og de to hold var igen helt lige ved 9-9. Herfra begyndte Nicolai Houmann dog en magtdemonstration uden lige og vandt to angrebspoint og to blokpoint i streg. Det var nok til at give københavnerne det sidste momentum, og de afsluttede finalen med en sætsejr på 11-15.  

”Vi har aldrig tvivlet på, at vi godt kunne vinde i dag. Selvom vi virkelig fik en dårlig start, får vi kæmpet os op og vi ender med klart at have det mentale overskud i de sidste to sæt – selv når vi var bagud.” forklarer Jacob Cordua Stormly.

”Vi har virket meget sikre på banen, men jeg har personligt været virkelig nervøs før og under denne kamp. Jeg var endda ude at kaste op før kampen. Men til sidst har vi det overskud, der skal til, og så hjælper det nok også, at vi er ’underdogs’ i denne situation, da vi kan spille mere frit.” tilføjer Nicolai Houmann.

”Men det er stadig helt uvirkeligt for mig. Det her har været min drøm at blive Danmarksmester lige siden jeg for 10 år siden blev grebet af beachvolley, da jeg blev introduceret for sporten til et stævne på Bellevue. Finale efter finale har jeg set andre stå her, og i dag stod vi her så – og vi greb chancen.” afslutter en lettet Jacob Stormly.

Det er første gang Jacob Cordua Stormly og Nicolai Houmann vinder en DM-medalje i beachvolley. Martin Trans Hansen og Kristoffer Abell fik også deres første DM-medalje, som således blevi sølv. Bronzemedaljen gik til Daniel Thomsen og Morten Overgaard.

DANMARKSMESTRE DE SIDSTE 5 ÅR
2019
Damer: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov | Herrer: Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann
2018
Damer: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov| Herrer:
Mads Rosager/Jacob Stein Brinck
2017

Damer: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2016
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2015
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer:
Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas
Read 1995 times Last modified on Sunday, 11 August 2019 20:05


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
info@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Direktør
Jesper Jørgensen

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer