Monday, 24 September 2018 12:17

Antallet af unge beachvolleyspillere er fordoblet på to år

Written by 
Foto: Flemming Patulski Nielsen Foto: Flemming Patulski Nielsen
Beachvolley bliver mere og mere populært – især blandt unge mennesker. 44 procent flere unge mellem 8 og 18 år deltog således på Pepsi MAX Beachvolley Tour i den forgangne sæson, som generelt oplevede en fremgang i antallet af deltagende hold.

De unge er vilde med sand mellem tæerne og en bold mellem hænderne. I 2018 dystede hele 181 ungdomsspillere mod hinanden i sandet på Pepsi MAX Beachvolley Tour.

Det er en fremgang på 44 procent i forhold til året før og mere end en fordobling i forhold til 2016.

”Det er meget dejligt at se, at der er så stor fremgang i antallet af børn og unge, som har fået lyst til at spille beachvolley. Vi synes, at beachvolley er en fantastisk sport for de unge. Men en fremgang på 44 procent havde vi nok alligevel ikke regnet med,” siger Peter Morsing, beachvolleykoordinator i Volleyball Danmark.

”Det er 2. år i træk, at vi oplever så stor en vækst i antallet af unge spillere på beachtouren, så noget tyder på, at vi har ramt et koncept, der tiltrækker de unge,” siger han.

Volleyball Danmark har på Pepsi MAX Beachvolley Tour 2018 afviklet to deciderede ungdomsturneringer for unge beachvolleyspillere mellem 8 og 18 år, mens der til fem øvrige turneringer har været ungdomsrækker sideløbende med de voksnes turnering.

Der har været afholdt separate ungdoms DM’er for U14, U16 og U18 hold sammen med tourens traditionsrige DM-finaler på Amager Strand.

Mere bredde, mere elite og flere spillere
Det er ikke kun de unge, som strømmer til stranden for at spille beachvolley. Beachtouren har også oplevet en fremgang fra 1.487 til 1.638 deltagende hold. Det svarer til en stigning på 10 procent.

Det store antal hold er med til at gøre Pepsi MAX Beachvolley Tour til Danmarks største strandevent.

Det samlede antal af spillere på beachtouren er også steget med 4,5 procent til 972. Det er isæt bredderækkerne, der oplever en fremgang.

I 2018 var der 112 spillere, der deltog i bredderækkerne – en fremgang på 33 procent i forhold til 2017.

”Vejret har helt klart været med os denne sommer, og det hjælper selvfølgelig altid på deltagelsen. Men det er en fremgang, vi selvfølgelig vil prøve at udvikle mere på i 2019,” siger Peter Morsing.

”Alle spillere på beachtouren har fået et spørgeskema, og deltagernes feedback skulle gerne give os nogle idéer til, hvordan vi kan udvikle beachtouren endnu mere i 2019. Det arbejde påbegyndes allerede her i efteråret, så vi kan være klar med en ny og stærkere tour i begyndelsen af det nye år,” siger han.

Næste mulighed for at prøve kræfter med sandet på beachtouren er i vinterturneringerne, hvor årets 5. af slagsen runder sæsonen af den 3. november i Odense.
Read 1418 times


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer