Monday, 04 June 2018 09:19

46 lastbiler med sand omdanner Billund til en sandt beachvolley Mekka

Written by 
Foto: Alex Hermann Foto: Alex Hermann
I weekenden 9. og 10. juni kommer Pepsi MAX Beachvolley Tour 2018 forbi Butikstorvet i Billund lige foran LEGO House. 1200 tons sand blev fredag kørt ind for at gøre banerne klar.

Butikstorvet i Billund blev fredag omdannet til noget, der kunne minde om en sandstrand. 46 lastbiler kørte ind på Butikstorvet med samlet 1200 tons sand for at få anlagt de seks beachvolleyballbaner, som skal bruges til næste stop på Pepsi MAX Beachvolley Tour. Det skriver jv.dk.

”Normalt spiller man beachvolley på de danske strande, men der dukker flere og flere anlæg op inde i byerne. I København er der for eksempel 20 baner, og i Odense og Kolding er der 10, så det er ikke atypisk at spille inde i byerne, men det er en smule atypisk at holde en større turnering inde i en by,” fortæller Peter Morsing, beachvolleyballkoordinator i Volleyball Danmark.

EN UGE MED BEACHVOLLEY
Det er i weekenden 9. og 10. juni, at det for alvor gør løs med DM i beachvolley i Billund, men i hele næste uge vil der være et tætpakket program:

Mandag er der kidsvolley for kommunens 4. til 7. klasser, og tirsdag bliver der spillet beachhåndbold mellem en række af områdets lokale klubber.

Onsdag er der beachvolleyturnering arrangeret af DGI og Stenderup-Krogager IF, og fredag kan alle komme og prøve at spille beachvolley. I weekenden gør det løs med nogle af landets bedste spillere.

Håber på flere tilskuere
På Butikstorvet vil der rundt om banerne blive opstillet tribune og storskærm, så muligheden for at følge med i boldspillet på sandet bliver optimal. Håbet fra arrangørerne er, at arrangementet med sin placering midt i en by vil få nye mennesker til at få øjnene op for spillet.

”På stranden kommer der strandgæster og turister, og på anlæggene inde i byerne kommer der kun dem, som ved, at det finder sted. Det er ikke noget tilløbsstykke. Men det bliver forhåbentlig anderledes her,” siger Peter Morsing.

”Det kan være, at det får nogle andre mennesker til at få øjnene op for beachvolley. Det kan være, at folk, som ellers bare skulle ned i byen, kommer forbi og ser nærmere på det,” tilføjer han.

Spiller i regnvejr
Beachvolley bliver spillet på en bane, som er 8 x 16 meter. I modsætning til indendørs volleyball er der i beachvolley blot to spillere på hvert hold, og derudover er der nogle mere tekniske regler, som adskiller sig mellem de to spil. For det utrænede øje er reglerne stort set de samme.

Til afdelingen af beachvolleytouren i Billund kan spillerne optjene point, og de, der til sidst har flest point, kommer med til DM-finalerne, som til august finder sted på Amager.

Og spillet, det vil der blive i Billund - også selvom vejret skulle blive en modstander.

”Vi spiller ikke, hvis det tordner eller lyner. Men vi spiller, selvom det regner eller blæser,” siger Peter Morsing.

Fordel med modvind
Faktisk vil en række af spillerne foretrække, hvis der er en god vind, når de skal spille.

”De gode teknikere vil helst spille i blæst, fordi det er sværere, og så har de en fordel i forhold til de teknisk mindre dygtige. Men i forhold til at spille ved Vejers eller Løkken Strand bliver der meget vindstille her,” forklarer Peter Morsing og tilføjer, at det er en fordel at spille i modvind, da bolden så bliver presset nedad, og spilleren derfor kan slå hårdere.

Om det bliver muligt for private at komme forbi og få sand til sandkassen, når DM-ugen er ovre, er der endnu ikke taget stilling til.

”Der er allerede klubber, som er begyndt at spørge til, hvad vi skal bruge sandet til bagefter. Kan vi få det ud i klubberne, så det kan blive brugt, er det fint, for det er det fineste strandsand,” siger Sune Rasmussen, kulturkonsulent hos Billund Kommune.

Kilde: jv.dk
Read 117 times Last modified on Monday, 04 June 2018 09:28


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer