Touren

Touren (299)

Wednesday, 22 May 2019 18:25

Copenhagen Grand Slam indtager Nyhavn

Written by
Efter lang tids hårdt arbejde, er det lykkes at få enderne til at nå sammen og tilladelserne på plads. Dermed kan Volleyball Danmark, Elite Beachvolley og Copenhagen Beachvolley samt vores sponsorer nu med stor glæde løfte sløret for en af sommerens fedeste beachvolleybegivenheder – nemlig en City Grand Slam midt på ikoniske Nyhavn i København.

Det bliver eliteturneringen i Copenhagen Grand Slam, der mellem den 14.-16. juni afvikles i Nyhavn, hvor der helt fra bunden bliver etableret en beachvolleybane med tribune og sponsorområde lige op ad Inderhavnsbroen – populært kaldt Kyssebroen - og ud til Københavns havn.

”Vi har længe ledt efter en egnet lokation i et attraktivt område af København og har i Nyhavn fundet et perfekt sted, hvor mange mennesker passerer forbi hver dag og pladsen er et populært opholdsområde med flere caféer og restauranter” udtaler Lars Mayland fra Elite Beachvolley.

”Samtidig tror vi på, at mange vil stoppe op og bruge nogle timer, når de oplever den stemning og fest, der er omkring beachvolley på topniveau” tilføjer han.

Peter Morsing, Beachvolley koordinator i Volleyball Danmark, tilføjer: ”Det er virkelig en stor fornøjelse, at arbejde sammen med en forening som Elite Beachvolley” .

”De har lagt et kæmpe arbejde i at få dette til at blive en realitet, lige fra deres egen idé og omfattende beskrivelse af projektet, over indhentning af tilbud på sand, tribuner m.m., til indhentning af alle de tilladelser, der skal til for at få et så stort set-up placeret midt i København. Jeg ved det har været en meget omfattende proces”.

”At Copenhagen Beachvolley så med det samme er med på idéen og stiller med alle de frivillige, der skal til for at få det til at fungere med opbygning og afvikling, er jo bare helt fantastisk”, slutter Peter Morsing.

For at få plads til afviklingen af alle kampene på én bane, spilles eliteturneringen for både damer og herrer over tre dage - fredag til søndag den 14.-16. juni - så det bliver tre dage med beachvolley i topklasse i Nyhavn. Den første kamp bliver fløjtet i gang allerede fredag eftermiddag den 14. juni og turneringen fortsætter helt frem til finalerne søndag eftermiddag.

Som en god optakt til weekendens eliteturnering, vil der torsdag d. 13. juni være Pop-Up volley på banen fra kl. 13-20, hvor alle kan komme forbi og prøve at spille beachvolley.

Vi glæder os til at byde spillerne, alle Københavns borgere og byens turister velkomne til beachvolleyball i topklasse i et af Københavns mest populære områder, der skaber de perfekte rammer for en fantastisk beachvolleyfest – både på og uden for banen.
Monday, 06 May 2019 10:50

Koldt og spændende i Odense

Written by
Odense Grand Slam var imødeset med både spænding, nervøsitet og glæde fra spillerne, arrangørerne og tilskuerne.

For alle startede det som en kold fornøjelse – med vel nok de laveste temperaturer til et sommerbeachstævne i mange år. Heldigvis ændrede vejret sig i den rigtige retning i løbet af weekenden og søndag var det endda muligt, at se hold spille uden cold weather gear.
Trods det svingende og lidet prangende vejr, blev der kæmpet bravt i alle rækker og der blev vist rigtig god beachvolley – og så endda så tidligt på sæsonen.

I damernes eliterække var der kun et af de danske landshold med. Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard, der skal repræsentere Danmark ved Continental Cup i Dublin, levede op til favoritværdigheden og tog sejren efter en tæt finale (21-18, 21-18) mod Berglind Jonsdottir/Caroline Udemark. I kampen om 3. pladsen vandt Anneka Hastings/Signe Zibrandtsen Haaning en vanvittig spændende kamp med 19-17 i tredje sæt over Helle Søndergård/Frederikke Schade Jensen.

Hos herrerne var alle tre danske bruttolandshold med – endda på hjemmebanen i Odense. Det skulle dog vise sig, at de ikke kun mødte hård modstand i deres indbyrdes magtkamp - også de evigt unge Kaszas-brødre var klar til sæsonstart og ville lege med om sejren.
Styrkeforholdet svingede frem og tilbage og det var svært efter lørdagens tætte kampe at udpege en egentlig favorit. I semifinalerne var Oliver og Sebastian Kaszas overlegne mod de regerende danmarksmestre Mads Rosager/Jacob Stein Brinck, mens den anden semifinale var anderledes tæt og blev vundet med de allermindste marginaler. Det nydannede par Daniel Thomsen/Morten Overgaard viste at de er klar fra start og vandt 16-14 i tredje sæt over Kristoffer Abell/Martin Trans.

Finalen blev en gentagelse af lørdagens spændende 2. runde kamp, hvor Kaszas havde trukket det længste strå i et spændende tredje sæt. Om det var lørdagens sejr, der gav brødrene de fleste kræfter til sidst vises ikke, men i slutfasen var de igen stærkest og vandt den intense finale med 22-20, 21-18 og snød således alle hjemmebanefavoritterne. I kampen om tredjepladsen rejste danmarksmestrene Rosager/Brinck sig og tog den sidste podieplads, efter endnu en spændende kamp og 16-14 i tredje sæt over Abell/Trans

Alle resultater fra Odense Grand Slam kan ses på vores nye turneringsplatform hos Latourna

Vinderne blev:
Elite herrer: Oliver Kaszas/Sebastian Kaszas
Elite Damer: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard
1.division herrer: Jakob Martens/Thomas Haugaard (billede)
1.division damer: Johanne Heinsen/Tine Meyhoff
2.division herrer: Frederik Olsen/Anton Svaneborg
2.division damer: Jannie Rasmussen/Charlene Manuella Johnsen
3.division herrer: Anders Als/Jeppe Tryggedsson
3.division damer: Sif Barkler/Sofie Jensen
4.division herrer: Viktor Buch/Andreas Christiansen
4.division damer: Victoria Lippmann/Anna Helbing

Næste turnering er Copenhagen Challenger, hvor der er tilmeldingsfrist tirsdag kl. 12.00
Vejret ser heldigvis ud til at blive markant bedre end i denne weekend
I weekenden den 4.-5. maj tages der hul på 2019 udgaven af Pepsi MAX Beachvolley Tour, når Odense Beachvolleyklub åbner ballet med Odense Grand Slam.

Selvom vejret stadig ser lidt tvivlende ud, tripper beachvolleyspillerne for at komme ud og teste deres evner af i sandet. Det kan også ses på tilmeldingen til Tourens første stævne, Odense Grand Slam, der er fyldt op og har ventelister til næsten alle rækker. Det er selvfølgelig noget, der glæder beachvolley koordinator, Peter Morsing:

”Der er overtegnet på både dame- og herrerækken i Odense. Det er selvfølgelig positivt for os, men ærgerligt for dem, der ikke kan komme med og står på venteliste. Derfor kan vi kun opfordre til, at man får tilmeldt sig de stævner, man ønsker, i god tid for at være sikker. Men vi er nu glade for, at vi kan starte Touren med et brag i Odense, og vi glæder os til nogle fede weekender hele foråret og sommeren over,” udtaler han.

I Volleyball Danmarks podcast, Volley Talk, giver Peter Morsing et lille indblik i årets Tour. Lyt med her.

Nyt turneringssystem og livescore
Til dette års beachvolley Tour implementeres desuden en ny platform til formidling af turneringsprogram og resultater, hvor spillere og følgere kan blive opdateret på kamprogram, resultater og endda også livescore.

”Vi samarbejder i år med Latourna, som laver turneringsprogrammer og resultatformidling turneringssystemer for forskellige sportsgrene. Så vi kommer til at være online med hele vores turnering, og resultater for alle kampe vil blive opdateret så snart kampene er slut. Vi vil også få muligheden for at lave livescore, som vi forsøgsvis vil bruge til nogle af stævnerne. Men ellers bliver turneringsstrukturen som vi plejer, der er kun formidlingen af den, der bliver ny,” forklarer Peter Morsing.

Turneringssystemet kan findes på: https://latourna.com/?o=vbdk, hvor man kan tilgå de forskellige stævner, når de løbende bliver offentliggjort.

Oversigt over tilmeldte hold og rækkeinddelingen findes stadig på tilmeldingssiden.

Er du i tvivl om hvad, hvor og hvordan omkring Pepsi MAX Beachvolley Tour, så læs denne artikel med de 15 FAQ omkring Touren.
Volleyball Klubben Nakskov Rudbjerg fra Lolland er ikke i tvivl - klubben skal være med til Beachvolleyens Dag. Klubben har siden deres indsats ved Volley Week 2018 set et stigende medlemstal, og de håber nu, at Beachvolleyens Dag kan styrke denne fremgang.

Beachvolleyens Dag afholdes d. 1. juni og er en landsdækkende Åbent Hus-dag, hvor alle beachvolley- og volleyballklubber har mulighed for at invitere store og små ud i sandet, samt holde en hyggelig dag for klubbens medlemmer. Og netop muligheden for en uforpligtende og sjov oplevelse med sporten har vist sig at være en fantastisk måde at tiltrække nyde medlemmer for volleyballklubben i Nakskov Rudbjerg.


”Til Volley Week sidste år, mærkede vi tydeligt hvordan aktiviteter som disse har givet klubben et boost. Volley Week medførte en tredobling i vores medlemstal, at vi for første gang i flere år har kunnet starte et ungdomshold op, og at vi nu fået et ungdomshold med lidt over 20 spillere.”, Siger Martin Rasmussen, formand i Volleyball Klubben Nakskov Rudbjerg.

De nye medlemmer fra Volley Week har trukket endnu flere spillere til klubbens andre hold og et nyt damehold etableres i april, for at kunne følge med i medlemsvæksten. I Nakskov Rudbjerg er de derfor ikke i tvivl: ”Vi skal uden tvivl være med til Beachvolleyens Dag. Den slags indsatser virker, og jeg kan kun anbefale andre klubber til også at være med”, opfordrer Martin Rasmussen.

Gode muligheder for både volley- og beachvolleyklubber
Selvom Nakskov Rudbjerg primært er en indendørs volleyballklub, er Beachvolleyens Dag stadig noget de kan bruge aktivt i deres rekruttering. ”Vi tror meget på, at danskerne bliver tiltrukket af beachvolleyspillet. Undersøgelser viser, at danskerne foretrækker at dyrke motion i naturen, og beachvolley tiltrækker måske folk, der ellers ikke ville bevæge sig ind i hallen. Har vi først fanget deres interesse for beachvolley, kan vi måske fastholde dem henover vinteren gennem volleyballspillet, inden sommeren igen byder sig, og man kan gå uden for. Der er derfor ingen grund til at holde sig tilbage fra Beachvolleyens Dag, uanset hvilken type klub man er.”, siger Sebastian Mikelsons, projektleder for Bevæg dig for livet – Volleyball og Beachvolley.


Tilmeld klubben senest d. 7. april.
Tilmelding til Beachvolleyens Dag er gratis og helt simpelt. Online er der for arrangørklubber mulighed for at hente diverse materialer til brug for at afholde et succesfuldt arrangement.

”Vi har prioriteret, at det skal være nemt for klubber at være med. Derfor har vi udarbejdet en række materialer, der er lige til at bruge. På få minutter kan man med klubben som afsender have skrevet Facebook-opslag, pressemeddelelser, nyheder til klubbens hjemmeside, Facebook-begivenhed og meget mere”, siger Sebastian Mikelsons.
Se materialerne her

27 arrangementer er allerede tilmeldt til Beachvolleyens Dag. Sidste chance for at tilmelde klubben er d. 7. april. Tilmeld din klub.
Du har sikkert gået og glædet dig hele vinteren, og nu kan du for alvor komme i gang med planlægningen af sommeren.
Der er nemlig åbnet for tilmeldingen til de 20 sommerturneringer på Pepsi Max Beachvolley Tour 2019

Der er et par ændringer på Touren, men selvfølgelig kan du også deltage i alle de velkendte turneringer.
Du kan se hele oversigten på Beachvolley.dk

Vil du også vide lidt mere om ændringer i Propositionerne, hvordan ser det ud med ranglistepoint i år, hvordan bliver vejret, hvad koster det at spille eller alt muligt andet, skulle du kigge forbi nyheden om FAQ

Du tilmelder dig her på MinSport
Vær opmærksom på, at tilmeldingsfristen er tirsdag kl. 12.00 før den enkelte turnering.
Dog er tilmeldingsfristen til ungdomsturneringerne mandag kl. 12.00 før den enkelte turnering.
Licensen for at deltage i beachvolley-turneringerne opkræves som normalt samtidig med spillerne tilmelding til deres første turnering og skal således ikke indløses via licenssystemet.

Et godt tip er, at gå ind på Facebook og Like Danish Beachvolley Tour.
Her bliver der ofte lagt nyheder om Touren, information om ekstra pladser og forlænget tilmelding til de enkelte turneringer, resultater og meget andet.

Spørgsmål kan rettes til beachvolleyball koordinator Peter Morsing på 2877 2988 eller tour@beachvolley.dk
Lørdag d. 1. juni er der premiere på Beachvolleyens Dag. 25 klubber er allerede tilmeldt. Tilmeld klubben senest søndag d. 7. april.

1.    Hvordan ser planen ud for Pepsi MAX Beachvolley Tour 2019?
Du kan se hele listen på forsiden af beachvolley.dk.
Her kan du også gå ind på den enkelte turnering og se flere informationer om turneringen.


Du kan også se en oversigt i denne nyhed om Beach-Touren

2.    Hvordan tilmelder jeg mig til turneringerne?
Minsport ligger alle turneringerne, og så er det bare at tilmelde dig sammen med din makker. Der er både turneringer for elite/divisionsspillere, breddespillere og ungdomsspillere.

Alle spillere skal have en profil på Minsport for at kunne deltage i turneringerne, men det er vigtigt at hver spiller kun har én profil, da ranglistepoint følger profilen. Læs mere om tilmelding her

Tilmeldingen til Pepsi MAX Beachvolley Tour 2019 åbner 18. marts


3.    Hvordan betaler jeg min licens?
Licensen for beachvolleyball opkræves automatisk sammen med tilmelding til din første turnering. Du skal derfor IKKE løse licens gennem licenssystemet.
Licensperioden er 1/10-2018 til 30/9-2019

4.    Hvordan optages holdene til turneringerne?
Under de enkelte turneringer på beachvolley.dk kan du se helt præcist hvordan optagelseskriterierne er til de enkelte turneringer.

Generelt er der optagelse til de øverste rækker (typisk Elite-2. division) gennem ranglistepoints, mens der i de laveste rækker (typisk 3.-4. division) er optagelse gennem først-til-mølle. Det er således en rigtig god idé at melde sig tidligt til en turnering, hvis du vil være sikker på at spille

5.    Er der ændringer til den kommende sæson?
Der er ikke så mange ændringer til den kommende sæson, men du kan læse øverst i Propositionerne, hvilke ændringer der i 2019. Det er dog altid en rigtig god idé lige at læse propositionerne igennem. Så undgår du de værste overraskelser og bliver måske endda klogere

6.    Hvad koster det at deltage i turneringerne?
Det er forskelligt for de enkelte turneringer, hvad det koster at deltage.
Typisk koster 1-dags turneringer 150-300 kr., mens 2-dags turneringer koster 300-500 kr.

7.    Hvor mange kampe spiller man?
Det er lidt forskelligt og kommer an på, hvor langt holdet kommer i den enkelte turnering. Der vil normalt være 2-4 kampe pr. dag.

8.    Hvilke andre hold deltager i turneringen?
Under hver turnering ligger der et link til deltagersiden, hvor du kan se hvem der er tilmeldt. Du kan også selv søge på de enkelte turneringer her
Vælg Beach > Sæson > Turnering > Vis. Du også se spillerranglisterne og de enkelte spilleres rangliste- og seedningspoint

Vær opmærksom på, at de fleste hold først tilmelder sig de sidste 2-3 dage op til deadline, der altid er tirsdag kl. 12.00 før den enkelte turnering. Hvis du vil være sikker på at komme med i turneringen, er det dog en god idé at tilmelde sig tidligt (se evt. spørgsmål 4 igen)

9.    Hvor lang tid varer turneringerne?
Turneringerne starter altid kl. 9.00 – både lørdag og søndag. Her spilles de første kampe. Du kan fredag kl. 10 før turneringen se, hvornår du skal spille din første kamp – eller måske være dommer.

Turneringerne slutter som regel lørdag ved 18-tiden og søndag ved 17-tiden. Hvis du ikke kommer i finalen, er du tidligere færdig.

10. Er der præmier til turneringerne?
Ja, der er altid præmier til min. nr. 1 og 2 i alle rækker. Det er meget forskelligt, hvilke præmier der er til den enkelte turnering. Vi forsøger at indhente bedst mulige informationer fra arrangørerne, så du kan se hvilke præmier, der er ved turneringerne.

11. Får jeg ranglistepoint ved alle turneringer?
Ja, der er ranglistepoint til alle turneringer i Pepsi MAX Beachvolley Tour 2019. Ranglistepoint er afhængige af hvilken type turnering der spilles.
Du kan se hvor mange ranglistepoint der gives i de enkelte turneringer i Appendix 1

12. Hvordan er vejret ved den enkelte turnering?
Vi kan desværre ikke love godt vejr til alle turneringer, men vi gør vores bedste.
Du kan under hver turnering finde link til vejrudsigten for turneringen


13. Kan jeg købe en Tour spilletrøje eller top?
Ja, det kan du godt, men du skal være hurtig. Af hensyn til bestilling hos vores leverandør skal du bestille senest d. 18. marts. En spilletrøje eller top koster kr. 200 inkl. levering. Du kan bestille her

Spillerne i eliterækkerne ved Pepsi MAX stævnerne får som tidligere år udleveret spilletøj

14. Kan jeg spille med på Touren, hvis jeg er ungdomsspiller?
Ja, det kan du sagtens. Alle kan deltage.
Som ungdomsspiller kan du også deltage i ungdomsturneringerne, der bl.a. også kan kvalificere dig til DM i Beachvolleyball for ungdom. Nogle af ungdomsturneringerne ligger sammen med de store Tour-stævner

Læs mere om Ungdomsturneringerne her

15. Er der mere jeg skal vide?
Ja, det er der helt sikkert. Du kan bl.a. finde flere informationer på beachvolley.dk og på Downloadsiden, hvor du kan finde skabeloner for wild cards, turneringer, overførsel af ranglistepoint og meget andet


God fornøjelse på Pepsi MAX Beachvolley Tour 2019

På årets første sommerdag er der dømt Beachvolleyens Dag over hele landet. Tilmelder din klub sig inden månedens udgang, deltager I i konkurrencen om at vinde tre beachvolleybolde.

Til den landsdækkende event Beachvolleyens Dag lørdag den 1. juni har alle klubber – såvel beachvolley- som volleyballklubber – mulighed for at invitere interesserede ud i sandet for at slå til boldene.

Tilmelder din klub sig Beachvolleyens Dag inden den 1. marts, deltager I i konkurrencen om at vinde tre beachvolleybolde. 

Sammen med DGI Volleyball, Volleyball Danmark og over 300 klubber, kan I være med til at vise beachvolleysporten frem på bedste vis, skabe landsdækkende opmærksomhed og få flere til at spille beachvolley og volley.

Det er gratis for både klubber og deltagere. Hver klub får gratis materialer stillet til rådighed. Klubber får således bl.a. postkort, reklamefilm, skabeloner til pressemeddelelser, Facebookopslag og plakater samt meget mere.
Se de første tilgængelige materialer her.

17 klubber et pt. tilmeldt Beachvolleyens Dag.
På Danmarkskortet kan du se, hvor vi spiller. Der vil løbende komme flere muligheder til.


Odense Beachhal lagde i weekenden sand til sæsonens 3. vinterturnering.

Både eliten-, 1. og 2. division var samlet i det fynske for at kæmpe om turneringssejr i sæsonens næstsidste indendørsturnering.

Hos damerne havde seed 1 Lulu Lyngholm og Line Skov Høst planmæssigt spillet sig i finalen, hvor de stod over for Dorthe Juul Windeleff og Jane Diederichsen i en ren fynsk fight.
Det blev en hård armlægning, hvor førsteseedede Lyngholm/Høst måtte se sig besejret efter tre tætte sæt. 2-1 (15-6, 14-16, 15-12) lød sætcifrene på, der sendte Dorthe Juul Windeleff og Jane Diederichsen til tops i vinterturneringen. 
Hos herrerne var finalen et opgør mellem Jes Fald og Jørgen Wissing på den ene side af nettet, og Rasmus Møller Nielsen og Anders Lund Hoyer på den anden side.
Ligesom damernes finale var der tæt fight til det sidste, hvor Fald og Wissing kunne knytte næverne efter en sejr på 2-1 (16-21, 21-16, 15-13).

Se alle resultater fra lørdagens kampe her.
Se alle resultater fra søndagens kampe her.

Eliteherrer
Eliteherrer. Vinder Jes Fald/Jørgen Wissing. Nr. 2 Rasmus Møller Nielsen/Anders Lund Hoyer

1D
1. division damer. Vinder Karolina Maria Babiuch/Anna Larsen. Nr. 2 Mette Mathiasen/Anne Tune

2D
2. division damer. Vinder Grith Magle Pedersen/Mie Maimann Møller. Nr. 2 Nikoline Victoria Traun/Maja Egelund Andreasson

1H
1. division herrer. Vinder Thorbjørn Henriksen/Peter Østerberg. Nr. 2 Jacob Pitters/William Kuhlman

Sidste vinterturnering er i København den 16.-17. marts.

Læs mere om turneringen her.

Odense Beachhal danner den 23.-24. februar rammerne om sæsonens 3. vinterturnering.

Tidligere i dag blev kalenderen for Pepsi MAX Beachvolley Tour 2019 offentliggjort. Og selvom tankerne måske allerede flyver i retning af sommerens turneringer, så er der dømt vinterturnering i Odense Beachhal i weekenden.

Her kæmper elite-, 1. og 2. division med smash, blokader og knuckles om at vinde sæsonens næstsidste indendørsturnering.

Både i damerne og herrernes eliterække står der Fyn og hjemmebanefordel på seed 1, hvor Lulu Lyngholm og Line Høst løber med æren, eller presset om man vil, hos damerne, mens Jacob Oppenheim og Peter Lyø snupper seed 1 hos herrerne.

Elitedamer og Eliteherrer samt 1. division damer spiller om lørdagen, mens 1. division herrer samt 2. division damer skal i sandet på søndag.

Der vil som et forsøg være live opdatering af resultater for turneringen.
Du kan følge med her

Læs mere om turneringen her.
Page 1 of 22


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer