Touren

Touren (313)

I en kold, mørk og trist januar måned, er det rart at kunne se frem til sol, varme og beachvolley. Arbejdet med dette års Pepsi MAX Beachvolley Tour er nemlig i fuld gang, og snart bliver sløret for Tour kalenderen løftet.

De sidste brikker i kalenderpuslespillet for den danske beachvolley tour er så småt ved at blive lagt, og for landets beachvolleyspillere bliver der i høj grad noget at se frem til, når foråret nærmer sig.

"Vi glæder os til at komme i gang med dette års Tour, som på mange måder bliver lidt anderledes, end vi er vant til. Vi har blandt andet i år ændret i turneringstyperne, så disse nu hedder Challengers, Masters og Grand Slams. Men den helt store og spændende ændring bliver ift. afviklingen af Tourfinalerne og DM, både for ungdom, eliterækken og 40+. Alt dette kan vi meget snart offentliggøre," fortæller sportskonsulent i Volleyball Danmark, Peter Morsing.

"På årets Tour kan vi igen se frem til mange af vores traditionsrige stævner på landets strande, men vi kommer også til at besøge i alt tre byer til City Grand Slams, hvor vi bringer hele vores Tour setup ind i det urbane miljø til et andet slags publikum. Det er en rigtig god mulighed for at eksponere vores sport til endnu flere samtidig med, at det bliver en fed oplevelse for spillerne," afslutter han.

Pepsi MAX Beachvolley Tour 2020 serves i gang fra begyndelsen af maj med turneringer i alle weekender sommeren over helt ind til slutningen af august. Der bliver, med andre ord, rig mulighed for at slå sig løs i sandet – både på stranden og i byen.

Følg med på Facebooksiden "Danish Beachvolley Tour", hvor de enkelte turneringer løbende vil blive annonceret i de kommende uger. Den samlede Tourkalender offentliggøres i begyndelsen af februar.
Så er de nye propositioner for den kommende Pepsi MAX Beachvolley Tour klar

BeachTourGruppen har gennemgået alle de mange gode og konstruktive tilbagemeldinger, der er kommet fra spillere og arrangører. Vi takker mange gange for alle kommentarer og input.
Det har medført et par ændringer i Propositionerne for den kommende sæson. Nogle er allerede implementeret til Vinterturneringerne, så læs gerne de nye propositioner allerede nu, hvis du vil være med helt fremme omkring det nyeste.

Hvorfor offentliggøres propositionerne allerede nu? –Primært fordi, de også er gældende for Vinterturneringerne. Så læs dem allerede nu – ændringerne kan måske betyde noget for dig.
Alle ændringer er markeret i de tre dokumenter og for Propositionerne for Pepsi MAX Beachvolley Tour er de beskrevet øverst.

Her er lidt af det der er ændret:
  • Pokalfinalerne har ændret navn til Vinterpokalfinaler og afvikles nu som afslutning på Vinterturneringerne. Samtidig er der indført direkte kvalifikation til VinterPokalfinalerne, så holdene ikke længere optages gennem ranglisten, men skal kvalificere sig gennem Vinterturneringerne
  • Det er blevet muligt at fraskrive sig sine points i Vinterturneringerne, så de ikke kan have negativ indflydelse på en spillers seedningskoefficient
  • Først-til-mølle princippet ved optagelse af hold er fjernet
  • Der er ændret i turneringstyperne i sommerturneringerne. Der vil være tre turneringstyper: Challenger, Masters og Grand Slam. Alle turneringer kan tilbyde Elite - 4. division. Samtidig er der ændret en lille smule i ranglistepoint og seed for Challenger turneringer
  • Det er nu også muligt at få overført sine ranglistepoint, hvis man har været bosat i udlandet i over 3 måneder
  • Kriterierne for tildeling af wild card er blevet specificeret nærmere
Her kan du få det totale overblik over alt det nye – og gamle

·       Propositioner Pepsi Max Beachvolley Tour 2020
·       Appendiks med ranglistepoints m.m. 2020
·       Propositioner for DM i 40+ 2020
·       Aktiv erklæring 2020
·       Kriterier for tildeling af wild card

Propositionerne for ungdomsturneringerne er under udarbejdelse og vil blive offentliggjort i starten af det nye år, hvor også Tour-planen vil være klar
Wednesday, 25 September 2019 08:51

Vinterturneringerne 2019/20

Written by
Så er det ved at blive koldere og stranden måske knap så tillokkende

Heldigvis kan du også i år spille med i vinterturneringerne, der bliver afviklet af Odense Beachvolley og Copenhagen Beachvolley.

Du kan finde mere info om turneringerne på forsiden af beachvolley.dk, men her er turneringerne:
2.-3. november – i Odense Beachhal
14.-15. december – i Hafnia-Hallen
18.-19. januar – i Odense Beachhal
29. februar-1. marts - i Hafnia-Hallen
14.-15. marts - i Odense Beachhal
4. april - i Hafnia-Hallen (Her afvikles VinterPokalfinaler, men der afvikles også almindelig vinterturnering for. 1.-2. division)

Pokalfinalerne
Da der i 2019 ikke bliver VolleyGalla sidste lørdag før jul, har BeachTourGruppen besluttet at ændre i konceptet for Pokalfinalerne
Turneringen vil nu komme til at hedde VinterPokalen og vil blive afviklet som afslutning på vintersæsonen, ved den sidste af vinterturneringerne – i 2020 lørdag d. 4. april i Hafnia-Hallen
Som ved almindelige pokalturneringer, bliver der en slags kvalifikation til Vinterpokalen, så man kvalificerer gennem placeringer i vinterens turneringer samt ranglistepoints.
BeachTourGruppen arbejder pt. på det endelige koncept for kvalifikationsmodellen.

VolleyGalla er flyttet til medio februar i Aarhus. Der kommer mere information om dette på Volleyball Danmarks sider.
Opgaven
Du vil som medlem af BeachTourGruppen (BTG) få mulighed for at udvikle den danske beachvolley tour. BTG består af sportskonsulenter fra Volleyball Danmark og frivillige beachvolleyspillere, der alle brænder for at forbedre den danske beachvolley tour.

BTG mødes typisk to-tre gange årligt for at evaluere årets tour og tilrettelægge den nye sæson. Arbejdet består fx i at udvikle turneringsstrukturen, så den tilgodeser spillere, arrangørklubber og sponsorer. Derudover udarbejder BTG reglerne for beachvolley touren (propositionerne) samt fastsætter ranglistepoint, som understøtter turneringsstrukturen og sikrer mulighed for avancement mellem de forskellige turneringsrækker. Derudover bidrager gruppen med input til Volleyball Danmarks afgørelser af tildeling af wildcards. Du skal således forvente en del mailkorrespondance op til turneringerne, især i sommermånederne. BTG nedsætter desuden efter behov udvalg, hvor du i en mindre gruppe vil arbejde med konkrete problemstillinger, som BTG har besluttet at få nærmere belyst, fx øget digitalisering af stævneafvikling og sikring af tilstrækkeligt antal uddannede dommere de kommende år.

Din profil
Som medlem af BTG repræsenterer du alle deltagere på den danske beachvolley tour lige fra eliten til bredde- og ungdomsspillere. Vi søger et medlem, der har et stort personligt drive, som evner at tænke nyt og er i stand til at konkretisere løsningsforslag samt føre dem ud i livet. Det er vigtigt, at din viden og evner supplerer de nuværende BTG-medlemmer for at sikre en bred forankring. Det vil derfor være en fordel, hvis du har rødder i det jyske beachvolley-miljø, og at du har et godt kendskab til især dame- og ungdomsrækkerne.

Nuværende medlemmer
Cecilie Køllner Olsen, Copenhagen Beachvolley
Mette Mathiesen, Odense Beachvolley
Jesper Christoffersen, Copenhagen Beachvolley
Mads Rosager, Odense Beachvolley
Lars Mayland, Elite Beachvolley
Christina Attrup Juhl, Volleyball Danmark
Peter Morsing, Volleyball Danmark

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Peter Morsing, der er sportskonsulent med beachvolley som primært ansvarsområde (tlf. 2877 2988 eller pmi@volleyball.dk).

Ansøgning
Frist for ansøgning er onsdag den 16. oktober 2019.
Ansøgning sendes til pmi@volleyball.dk
Monday, 12 August 2019 08:14

Ungdomsdanmarksmestrene i beachvolley er…

Written by
Sammen med seniorrækkerne til DM-finalestævnet på Amager Strand, var den næste generation af beachvolleyspillere i den grad også på dupperne, hvor de lørdag kæmpede om DM-medaljerne i henholdsvis U14, U16 og U18. Se hvem der fik hængt medaljer om halsen her.

Det lover godt for fremtiden i dansk beachvolley. Lørdag var 34 makkerpar i U14-, U16- og U18-rækkerne i aktion i sandet på Amager Strand, hvor de leverede nogle seværdige dueller og velspillede kampe. Her er årets medaljevindere.

HU14
Guld: Villads Flügge Napier/Kristoffer Nørager Bisgaard
Sølv: Tobias Lytje Christensen/Andreas Brinck
Bronze: Hjalmer Elmbæk Madsen/Anton Spile

DU14
Guld: Linnea Riis/Lærke Østergaard Pedersen
Sølv: Freja Linnet/Caroline Poulsen
Bronze: Elif Dogan/Laura Gottschalck Krogh

HU16
Guld: Magnus Brandi Jensen/Victor Dalgas Wellendorf
Sølv: Christian Lundby Andersen/Jacob Hejlsvig Petersen
Bronze: Leo Meyer-Jensen/Axel Juul Larsen

DU16
Guld: Frida Meincke Lyø/Anna Juhl Staal Hauge
Sølv: Lea Føns/Caroline Breckling Rand Jensen
Bronze: Rebecca Nøhr Kramer/Freja Nielsen

HU18
Guld: Gustav Cornelius/Emil Blankholm Pedersen
Sølv: Robert Binau Grundsøe/Emil Steen Larsen
Bronze: Mads Møller Christensen/Samir Seyed

DU18
Guld: Caroline Stenholt Krogh/Frederikke Stenholt Krogh
Sølv: Frida Brinck/Agnes Mellmølle
Bronze: Emilie Kjær Christensen/Maria Bechmann Zaupper
Sunday, 11 August 2019 19:40

Her er Danmarksmestrene i beachvolley

Written by
Der skulle to meget intense og tætte finalekampe til, før dette års Danmarksmestre for henholdsvis herrer og damer kunne kåres til et velbesøgt DM-Finalestævne på Amager Strand. Hos damerne blev det i sidste ende Maria Boelt Tyndeskov og Line Trans Hansen, der for tredje år i streg tog guldet, mens det hos herrerne blev det undertippede hold, Nicolai Houmann og Jacob Cordua Stormly, der gjorde deres første DM-medalje i beachvolley nogensinde til en gylden en af slagsen.   

På en solrig men blæsende dag lagde Amager Strand sand til det officielle Danmarksmesterskab i beachvolley, som søndag eftermiddag kulminerede med to tætte og velspillede finaler.

Fra et felt på 8 damehold og 8 herrehold, stod de sidste fire hold nu klar til at kæmpe for guldet og retten til at kalde sig Danmarks bedste beachvolleypar. Kulisserne var en ægte beachvolleyfinale værdig med en propfyldt tribune og et oplagt publikum, der fulgte de intense opgør fra kanten af sæderne.

Tyndeskov/Trans lavede gyldent hattrick
I damefinalen stod opgøret mellem de to landshold, Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard og Line Trans Hansen/Maria Boelt Tyndeskov, der var de forsvarende Danmarksmestre.  

Det var dog langt fra de regerende Danmarksmestrene, der kom bedst fra start. Olsen/Bisgaard startede nemlig aggressivt ud og lagde sig i front i første sæt. Selvom vinden drillede begge hold, havde Olsen/Bisgaard bedst styr på deres sideout og fik skabt sig et forspring på et par bolde, og de kunne lukke sættet 21-19.

I andet sæt fik Tyndeskov/Trans en bedre start. Olsen/Bisgaard fandt aldrig spillet fra første sæt frem og de forcerede flere af deres angreb, mens Tyndeskov/Trans kunne tage kontrollen over sættet. Selvom Sofia Bisgaard i midten af sættet fandt nogle gode blokader frem, var det ikke nok til at stoppe Tyndeskov/Trans, der altså kunne lukke sættet komfortabelt ved stillingen 15-21. Dermed var kampen helt åben igen, og holdene måtte ud i et tredje og afgørende sæt.

Tredje sæt blev tæt fra start og holdene fulgtes ad til 10-10. På begge sider af nettet blev der leveret snedige angreb og intens fight efter boldene. Tyndeskov/Trans fik dog skabt et lille forspring, og det var nok til at sikre sejren for Tyndeskov/Trans, der dermed vandt Danmarksmesterskabet med 12-15 i det afgørende sæt.

”Det her er helt ubeskriveligt! Vi havde selvfølgelig drømt om, at dette skulle ske, men det var langt fra noget vi havde forventet, da konkurrencen simpelthen har været så hård i år. Vi havde lidt en svær start, og vi skulle lige få ro på nerverne og finde tilbage til vores ’gameplan’. Da vi først fik fokuseret på det, var det som om, at vi bedre kunne nyde at spille. Jeg er stolt over det topniveau vi finder frem, når det gælder.” jublede Line Trans Hansen efter kampen.

”Det fortæller os lidt om, at vi træner rigtigt både fysisk og mentalt. Nu har vi holdt et højt niveau i tre år i streg, og vi præsterer når det gælder.” supplerer makkeren Maria Boelt Tyndeskov, og fortsætter:

”Vi var nødt til at trække os i sidste weekends Tour-finale pga. skader og kunne ikke forsvare vores titel der. Det var ærgerligt, men det gav os kun mere blod på tanden ift. at forsvare vores DM-titel. Det er kulminationen på en lang sæson, og nu er vi bare klar til at nyde vores sejr og fejre det med vores venner og familie.” afslutter Maria Boelt Tyndeskov.

Line Trans Hansen og Maria Boelt Tyndeskov har også vundet Danmarksmesterskabet i ’18 og ’17 og lavede dermed et vaskeægte DM-hattrick i søndagens finale. Cecilie Køllner Olsen og Sofia Bisgaard fik sølvmedaljerne om halsen, mens bronzemedaljerne gik til de unge talenter Clara Bernberg Windeleff og Astrid Mellmølle.

’Underdogs’ med nerver af stål
Efter damerne havde forladt sandet indtog herrerne scenen. Herrefinalen bød på et klassisk opgør mellem odenseholdet Martin Trans Hansen/Kristoffer Abell og københavnerholdet Nicolai Houmann/Jacob Cordua Stormly. Ingen af de to hold havde før stået med en DM-medalje om halsen, så der var i den grad lagt op til lidt af en finalegyser.


I første sæt var anført af Trans/Abell, der gang på gang tryllede i angrebsspillet på anden berøring, hvor især Kristoffer Abell virkede ustoppelig. Det viste sig at være effektivt, og Odenseholdet fik skabt afstand til københavnerne, som kun blev forøget i løbet af sættet, der endte 21-14 til Trans/Abell.

Andet sæt startede tæt, hvor Stormly/Houmann fik bedre styr på blok/forsvar. De to hold lå meget tæt hele sættet igennem, og fulgtes ad helt op til 19-19. Her lykkedes det Stormly/Houmann at være skarpest til sidst, og med en kill-block af dimensioner fra Nicolai Houmann, fik københavnerne lukket sættet 19-21.

I det afgørende tredje sæt, fik Trans/Abell en dårlig start, hvilket skabte usikkerhed i deres spil. Imens virkede Jacob Stormly urokkelig og placerede med stor sikkerhed sine angreb på modstandernes banehalvdel. Trans/Abell var dog langt fra færdige, og de to hold var igen helt lige ved 9-9. Herfra begyndte Nicolai Houmann dog en magtdemonstration uden lige og vandt to angrebspoint og to blokpoint i streg. Det var nok til at give københavnerne det sidste momentum, og de afsluttede finalen med en sætsejr på 11-15.  

”Vi har aldrig tvivlet på, at vi godt kunne vinde i dag. Selvom vi virkelig fik en dårlig start, får vi kæmpet os op og vi ender med klart at have det mentale overskud i de sidste to sæt – selv når vi var bagud.” forklarer Jacob Cordua Stormly.

”Vi har virket meget sikre på banen, men jeg har personligt været virkelig nervøs før og under denne kamp. Jeg var endda ude at kaste op før kampen. Men til sidst har vi det overskud, der skal til, og så hjælper det nok også, at vi er ’underdogs’ i denne situation, da vi kan spille mere frit.” tilføjer Nicolai Houmann.

”Men det er stadig helt uvirkeligt for mig. Det her har været min drøm at blive Danmarksmester lige siden jeg for 10 år siden blev grebet af beachvolley, da jeg blev introduceret for sporten til et stævne på Bellevue. Finale efter finale har jeg set andre stå her, og i dag stod vi her så – og vi greb chancen.” afslutter en lettet Jacob Stormly.

Det er første gang Jacob Cordua Stormly og Nicolai Houmann vinder en DM-medalje i beachvolley. Martin Trans Hansen og Kristoffer Abell fik også deres første DM-medalje, som således blevi sølv. Bronzemedaljen gik til Daniel Thomsen og Morten Overgaard.

DANMARKSMESTRE DE SIDSTE 5 ÅR
2019
Damer: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov | Herrer: Jacob Cordua Stormly/Nicolai Houmann
2018
Damer: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov| Herrer:
Mads Rosager/Jacob Stein Brinck
2017

Damer: Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2016
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer: Lars Mayland/Christopher Secher Hansen
2015
Damer: Cecilie Køllner Olsen/Eva Mielskov Bang | Herrer:
Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas
Thursday, 08 August 2019 11:58

Unge beachvolleystjerner skal kæmpe om DM-medaljer

Written by
Til weekendens DM-finaler på Amager Strand er det ikke kun senior Danmarksmesterskabet, der er på spil. Landets unge beachvolleystjerner skal nemlig dyste om DM-medaljerne i henholdsvis U14-DM, U16-DM og U18-DM.

Der bliver fuld gang i alle baner, når ikke mindre end 33 ungdomshold spiller om Danmarksmesterskabet i deres respektive aldersgrupper. DM for U14, U16 og U18 afvikles lørdag i forbindelse med Finalestævnet på Amager Strand, hvor næste generation af beachvolleyspillere skal kæmpe om medaljerne. Se hvilke hold der deltager i de forskellige aldersgrupper her.

Turneringsplan for U-DM’erne kan findes på Latourna fra fredag middag.

DU14
Linnea Riis – Lærke Pedersen
Maja Rasmussen – Luna Salvini
Freja Linnet – Caroline Poulsen
Pippi Linnemann – Laura Larsen
Maia Andersen – Maja Larsen
Elif Dogan – Laura Krogh

HU14
Hjalmer Madsen – Anton Spile
Villads Napier – Kristoffer Bisgaard
Victor Madsen – Søren Bertelsen
Bertil Frigaard – Mikkel Bengtsson
Tobias Christensen – Andreas Brinck
Andreas Wiese Dobel – Albert Sørensen

DU16
Lea Føns – Caroline Jensen
Frida Lyø – Anna Hauge
Rebecca Kramer – Freja Nielsen
Laura Jørgensen – Tatiana Markray
Laura Astrup – Emilie Skaanes-Allo

HU16
Christian Andersen – Jacob Petersen
Jonathan Krogh – Peter Brinck
Magnus Jensen – Victor Wellendorf
Simon Uhrenholt – Laurits Thynebjerg
Marius Hansen – Anton Dixen
Malthe Christensen – Villads Juhl
Frederik Hoff – Asger Mulbjerg
Leo Meyer-Jensen – Axel Larsen

DU18
Caroline Krogh – Frederikke Krogh
Emilie Christensen – Maria Zaupper
Frida Brinck – Agnes Mellmølle

HU18
Mads Christensen – Samir Seyed
Gustav Cornelius – Emil Pedersen
Robert Grundsøe – Emil Larsen
Alfred Østergaard – Magnus Aasted
Emil Bernberg – Nikola Lyø


Tuesday, 06 August 2019 12:44

DM-finaler i beachvolley bliver en kamp om marginaler

Written by
I weekenden tørner nogle af Danmarks dygtigste beachvolleyspillere sammen på Amager Strand til to dage med intense opgør om guldet og retten til at kalde sig Danmarks bedste beachvolleypar. Volley TV streamer fra DM-finalestævnet både lørdag og søndag, mens DR.TV sender LIVE fra damernes og herrernes finaler søndag eftermiddag.

Den absolutte elite af dansk beachvolley er samlet på Amager Strand den 10. og 11. august, når Pepsi MAX Beachvolley Tour kulminerer med kampen om danmarksmesterskabet.

Otte damehold og otte herrehold har gennem sommerens stævner kvalificeret sig til de afgørende kampe om DM-medaljer, men hvem der i sidste ende løber med guldet, er svært at spå om ifølge Volleyball Danmarks beachvolleykoordinator, Peter Morsing.

”Vi glæder os til en fantastisk spændende weekend på Amager Strand. Vi har i år et sindssygt tæt felt af hold hos både herrerne og damerne, og der vil være mange kandidater til titlen. Hvem der vinder, bliver et spørgsmål om marginaler, og hvem, der kan hive de sidste procenter frem, når det virkelig gælder.” udtaler Peter Morsing.

”Det er dejligt at se, at dansk beachvolley bliver ved med at udvikle så mange dygtige spillere, og at nye spillere melder sig på banen og presser den etablerede top. Der bliver med garanti en række spændende kampe og flot beachvolley til de tilskuere, der lægger vejen forbi Amager Strand, hvor vi har skabt en fed kulisse for de afgørende kampe og helt sikkert med fyldte tribuner.” afslutter Peter Morsing.

Der vil som altid være gratis Pepsi MAX, fed musik og konkurrencer for tilskuerne. Men kan du ikke nå forbi Amager Strand, kan du heldigvis stadig følge med LIVE fra alle kampene. Volley TV sender LIVE begge dage fra Centre Court, og når finalerne går i gang, kan du følge med på DR.TV.

Se med på Volley TV lørdag og søndag frem til finalerne her.
http://www.volleytv.dk/

Se finalekampene på DR.tv her.
https://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/DM-beachvolley

Beachtourens Facebookside vil der løbende blive lagt interviews med de 16 kvalificerede hold. Se hvem der deltager her:

Damehold i DM-finalen
Sofia Nørager Bisgaard – Cecilie Køllner Olsen
Maria Boelt Tyndeskov – Line Trans Hansen
Simone Marie Okholm Hansen – Helle Søndergård
Mia Thaning Olsen – Line Anker Nielsen
Signe Zibrandtsen Haaning – Frederikke Schade Jensen
Clara Bernberg Windeleff – Astrid Mellmølle
Caroline Udemark – Freja Hvidtfeldt Foged
Freja Holme Barkler – Sara Stief

Herrehold i DM-finalen
Mads Rosager – Jacob Stein Brinck
Martin Trans Hansen – Kristoffer Abell
Jacob Cordua Stormly – Nicolai Houmann
Daniel Thomsen – Morten Overgaard
Oliver Venndt Kaszas – Sebastian Venndt Kaszas
Daniel Jonassen – Mikkel Hoff
Jakob Martens – Thomas Haugaard
Mads Steffens – Niels Heden Friis
Beachvolley er i sandhed en sportsgren for alle aldre. Samtidig med weekendens Tour-finale blev der nemlig afviklet både U21 DM og DM for 40+. Se her, hvem der tog guldet i de forskellige rækker:

DM for 40+
Det var tredje gang Danmarksmesterskabet for 40+ blev afholdt, og alle tre gange har Karin Iversen og Line Anker Nielsen hevet guldet hjem. Uden slinger i valsen kunne de to rutinerede spillere lave hattrick lørdag, og vandt også finalen sikkert 2-0 over Marie Madsen/Dorthe Juul Windeleff. Line Anker Nielsen deltager næste weekend til DM-finalerne på Amager Strand.

I herrernes række var der også rutinerede kræfter på spil, hvor finalen stod mellem Lars Mayland/Teis Corneliussen og Lars Lunde/Glen Hytoft, der tilsammen har over 40 imponerende DM-medaljer i bagagen. Lars Mayland og Teis Corneliussen trak det længste strå i finalen, som de vandt 2-0 og dermed kunne føje endnu en guldmedalje til samlingen.

40+ Damer – medaljevindere
Guld: Karin Iversen/Line Anker Nielsen
Sølv: Marie Madsen/Dorthe Juul Windeleff
Bronze: Mette Krogh Jespersen/Sofie Bai

40+ Herrer – medaljevindere
Guld: Lars Mayland/Teis Corneliussen
Sølv: Lars Lunde/Glen Hytoft
Bronze: Andreas Olesen/Thomas Lyø

U21 DM
I den anden ende af aldersskalaen tørnede nogle af landets unge beachvolleystjerner sammen til U21DM. Der blev i den grad gået til den i sandet både lørdag og søndag, hvor der var hård kamp om podiepladserne.

Hos DU21 stod finalen mellem Caroline Krogh/Frederikke Krogh og Frida Brinck/Agnes Mellmølle. Førstnævnte spillede en overbevisende kamp, og kunne tage guldet med en 2-0 sejr.

Hos HU21 blev finalen spillet mellem Malthe Lytje Christensen/Victor Dalgas Wellendorf og Kristoffer Nørager Bisgaard/Villads Flügge Napier. Sejren gik til Malthe og Victor, som vandt finalen 2-0.

DU21 – medaljevindere
Guld: Caroline Stenholt Krogh/Frederikke Stenholt Krogh
Sølv: Frida Brinck/Agnes Mellmølle
Bronze: Frida Meincke Lyø/Anna Juhl Staal Hauge

HU21 – medaljevindere
Guld: Malthe Lytje Christensen/Victor Dalgas Wellendorf
Sølv: Kristoffer Nørager Bisgaard/Villads Flügge Napier
Bronze: Robert Binau Grundsøe/Emil Steen Larsen

Monday, 05 August 2019 11:28

Her er Pepsi MAX Tour-mestrene

Written by
I weekenden blev Pepsi MAX Tour-finale afviklet med stor succes på den lækre Bellevue Strand. Her kæmpede 16 damehold og 16 herrehold om den eftertragtede Tour-mesterskabstitel og -pokal, som efter en stribe intense semifinaler og finaler gik til henholdsvis Island og Odense.  

Der var skruet godt op for spændingsniveauet på søndagens slutspilskampe, der fik de mange besøgende tilskuere helt ud på kanten af tribunestolen. Hele seks ud af otte kampe på Centre Court måtte nemlig ud i et tredje og afgørende sæt for at finde en vinder, og turneringens to finaler nåede derfor nærmest at blive aftenforestillinger efter en lang dag i sandet. Det var dog på ingen måde til at mærke på finaledeltagerne, som i høj grad leverede flot beachvolley til det sidste.

Islandsk triumf i damernes finalegyser
Hos damerne stod finalen mellem Danmark og Island i form af bruttolandsholdet Cecilie Køllner Olsen/Sofia Bisgaard mod islandske Berglind Jonsdottir/Elisabet Einarsdottir.

Islændingene kom bedst fra start med et aggressivt angrebsspil, som gav en 4-1 føring. Efter en timeout fik Olsen/Bisgaard dog justeret spillet, og tog hele 6 point i streg og dermed føringen. Selvom Jonsdottir/Einarsdottir indhentede det forsømte igen, stak danskerne alligevel af igen, godt ført an af en velspillende Sofia Bisgaard, der nærmest var ustoppelig i angrebet. Olsen/Bisgaard øgede forspringet mod slutningen af sættet, som de vandt komfortabelt 15-21.

Andet sæt kom i høj grad til at handle om sæt- og matchbolde. Her fulgtes holdene helt tæt sættet igennem med stærke side-out præstationer på begge sider af nettet. Ved 19-19 var sættet helt åbent, og der skulle ikke mindre end tre matchbolde til Danmark efterfulgt af tre sætbolde til Island, før sidstnævnte kunne trække sig sejrrigt ud af andet sæt med 26-24.

Tredje sæt fortsatte hvor andet sæt slap. Holdene fik skiftevis point hele sættet igennem, og begge hold fightede for alle bolde. Til sidst trak islændingene dog fra, og ved 14-12 kunne de afgøre kampen. Denne gang skulle der kun to matchbolde til, og islændingene tog sætsejren og dermed Tour-mesterskabstitlen med 15-13 i tredje sæt.

Jonsdottir/Einarsdottir har haft stor succes på årets Pepsi MAX Beachvolley Tour, hvor de også har stået øverst på podiet til Copenhagen City Grand Slam og Hvidbjerg Pepsi MAX Grand Slam. Med Tour-mesterskabet slutter det islandske indtog i Danmark dog for denne sommer, da makkerparret som udenlandsk hold ikke kan deltage ved DM-finalerne på Amager strand næste weekend.

Trans/Abell dominerede Tour-finalerne til det sidste
Hos herrerne blev finalen et opgør mellem odenseholdet Martin Trans Hansen/Kristoffer Abell og københavnerne Jacob Stormly og Nicolai Houmann. Trans/Abell var ganske overbevisende nået til finalen uden af afgive et eneste sæt, og selvom finalen blev tæt, blev dette heller ikke en undtagelse.

Det blev da også Trans/Abell, der kom bedst fra start i finalekampen, men blev dog hurtigt indhentet igen. På begge sider af nettet bliver der spillet klogt med snedige angreb, og holdene var helt tætte indtil 15-15, hvor odenseholdet fik en to-pointføring, bl.a. ved en gedigen kill-block af Kristoffer Abell. Føringen holdt sættet ud, som endte 21-18 til Trans/Abell.

I andet sæt lagde Nicolai Houmann ud med to kill-blocks i streg og dermed en god start for københavnerholdet, som formåede at holde sig foran til midten af sættet. Bagud 9-13 tog Abell/Trans en timeout, der i høj grad gave pote, da odenseholdet herefter skiftede gear og kom på 14-14. Herfra blev sættet en meget tæt affære, som Trans/Abell i sidste ende fik lukket med 21-19 og dermed tog guldet.

Abell/Trans har udover Tour-mesterskabet også vundet to andre Tour-stævner, Copenhagen City Grand Slam og Vedbæk Strand Semifinalestævne. Nu bliver det spændende om holdet kan sætte et gyldent punktum for årets Tour med titlen som Danmarksmestre ved næste weekends DM-finaler på Amager Strand.

VINDERE PÅ PEPSI MAX BEACHVOLLEY TOUR 2019
- Eliterækken
Odense Grand Slam
Damer: Cecilie Olsen/Sofia Nørager Bisgaard | Herrer: Oliver Venndt Kaszas/Sebastian Venndt Kaszas
Copenhagen Challenger
Damer: Line Anker Nielsen/Mia Thaning Olsen| Herrer: Jakob Martens/Thomas Haugaard
Aarhus Challenger

Damer: Amanda Øster Andersen/Charlotte Krøyer | Herrer: Nicolai Tange Jørgensen/Jesper Skovmark
Kolding Challenger
Damer: Helle Søndergård/Simone Marie Hansen | Herrer: Daniel Thomsen/Morten Overgaard
Ishøj Challenger
Damer: Simone Marie Hansen/Anneka Hastings| Herrer: Nikolaj Vestbjerg Christensen/Christopher Secher
Copenhagen Grand Slam
Damer: Berglind Gigja Jonsdottir/Elisabet Einarsdottir | Herrer: Martin Trans Hansen/Kristoffer Abell
Aarhus Grand Slam

Damer: Helle Søndergård/Simone Marie Hansen| Herrer: Daniel Thomsen/Morten Overgaard
Løkken Pepsi MAX Grand Slam
Damer: Caroline Udemark/Helle Søndergård | Herrer: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck
Scandic Kolding Grand Slam
Damer: Line Anker Nielsen/Mia Thaning Olsen| Herrer: Daniel Thomsen/Morten Overgaard
Hvidbjerg Pepsi MAX Grand Slam
Damer: Berglind Gigja Jonsdottir/Elisabet Einarsdottir| Herrer: Mads Rosager/Anders Lund Hoyer
Hornbæk Semifinalestævne
Damer: Maria Tyndeskov/Line Trans Hansen | Herrer: Mads Rosager/Jacob Stein Brinck
Vedbæk Strand Semifinalestævne
Damer: Maria Tyndeskov/Line Trans Hansen | Herrer: Martin Trans Hansen/Kristoffer Abell
Pepsi MAX Tour-finale Bellevue
Damer: Berglind Gigja Jonsdottir/Elisabet Einarsdottir | Herrer: Martin Trans Hansen/Kristoffer Abell

Page 1 of 23


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer