Monday, 24 June 2019 17:43

Guld-weekend for de danske beachvolleylandshold

Written by 
Weekenden har i høj grad været gylden for landets beachvolleylandshold, der har høstet guldmedaljer på stribe i både ind- og udland. Få indblik i weekendens fantastiske resultater for dansk beachvolley lige her.
 
Herrelandsholdene et skridt tættere på OL 2020
De danske herrelandshold spillede i weekenden første runde i OL-kvalifikationen Continental Cup i Umag, Kroatien. Her skulle Danmark spille nationskampe mod Kroatien, Estland og Albanien om en billet videre til Runde 2 i turneringen, der i sidste ende kan føre til en plads til OL 2020. Danmark var repræsenteret af de to hold Kristoffer Abell/Martin Trans Hansen og Mads Rosager/Jacob Stein Brinck, der som minimum skulle spille sig til en andenplads i puljen for at sikre Danmark avancement i turneringen.

”Vi spillede en rigtig god turnering, hvor vores seneste måneds koncentrerede forberedelser i sandhed bar frugt. Spillerne har været disciplinerede, og vi har ramt en god balance mellem træning i sandet, i styrkelokalet og på det mentale plan. Det så vi i høj grad under kampene, hvor spillerne og jeg havde de rigtige værktøjer og gode aftaler at læne os op ad, når det virkelig blev presset.” udtaler landstræner Peter Lyø.

Danmark lagde ud lørdag formiddag mod Kroatien, der trods opbakning på hjemmebanen ikke kunne måle sig med de danske spillere. Danskerne viste sikkert spil i begge kampe, som blev vundet 2-0. Herefter skulle Danmark i kamp mod puljefavoritterne Estland, der blandt andet stillede med et hold, der rangerer som nummer 36 på europaranglisten. Abell/Trans vandt sikkert 2-0 over det estiske andethold, mens Rosager/Brinck tabte knebent til turneringens – på papiret – bedste hold. Med en vunden kamp til hver nation, skulle der en Golden Match til at afgøre nationskampen.

”Selvom Rosager og Brinck taber deres kamp mod Estlands førstehold, får vi vigtig viden med fra kampen, som vi kan bruge i Golden Match. I kampen har vi mulighed for at ændre i makkerkonstellationer, og vi overvejer også et øjeblik at sætte Rosager og Abell sammen, da vi så kan ændre Estlands servetaktik. Vi ender dog med at gå med Abell og Trans, en beslutning som alle spillere har stor tiltro til og bakker op om. Det viser sig at være den helt rigtige beslutning, for Abell og Trans spiller en fantastisk kamp, der bliver tæt, men hvor de formår at holde fokus og vinde kampen.” afslutter Lyø.

Dermed vandt Danmark puljen og sikrede sig direkte avancement til anden runde af Continental Cup, som spilles i maj 2020. Læs mere om Continental Cup her.

De to landshold fortsætter nu hver for sig og deltager i forskellige turneringer i ind- og udland hen over sommeren. Til august/september samles bruttolandsholdene igen og lægger planen for forberedelserne til forårets Continental Cup.

Cecilie og Sofia

Olsen/Bisgaard vinder guld til NEVZA
Under mere nordlige himmelstrøg, nærmere bestemt Larvik i Norge, repræsenterede Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard Danmark ved den regionale NEVZA-turnering. Olsen/Bisgaard deltog som eneste danske hold, hvor de mødte modstandere fra Norge, Finland, England og Sverige. Ingen kunne dog måle sig med den danske duo, som på overbevisende manér vandt turneringen uden af afgive sæt.

”Vi er selvfølgelig meget glade for resultatet. Vi var seedet 1’ere og vidste på forhånd, at vi havde en god mulighed for at spille os i finalen, men at vi kunne vinde uden af afgive sæt er jo selvfølgelig ekstra fedt. Vi spillede i høj grad vores eget spil, og det gav pote.” udtaler Cecilie Køllner Olsen.

Parret fortsætter deres sommerplaner og deltager i den kommende weekend i Pepsi MAX Beachvolley Tour.


Guld Helle Simone

Thomsen/Overgaard og Søndergård/Okholm øverst på skamlen til Aarhus Grand Slam
Mens deres landsholdskollegaer var på guld-togt i udlandet, holdt de andre bruttolandshold skansen i det danske. Til Aarhus Grand Slam tog Helle Søndergård og Simone Okholm revanche i finalen mod det islandske hold Jonsdottir/Einarsdottir, der forrige weekend slog danskerne ud i semifinalen ved Nyhavn. Daniel Thomsen og Morten Overgaard gjorde rent bord i herrernes elite og strøg hele vejen til toppen af podiet med 2-0 sejre igennem turneringen.
Read 1403 times Last modified on Monday, 24 June 2019 17:58


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer