Friday, 21 June 2019 07:21

Herrelandsholdene i beachvolley sigter efter avancement i Continental Cup

Written by 
De danske beachvolleylandshold bestående af Martin Trans Hansen, Kristoffer Abell samt Mads Rosager og Jacob Stein Brinck drager i weekenden til Umag, Kroatien, hvor de deltager i første runde af Continental Cup – en turnering, der på sigt kan udløse en adgangsbillet til OL 2020.

I første runde af Continental Cup er Danmark kommet i pulje med Estland, Albanien og Kroatien. I første omgang skal Danmark bide skeer med Kroatien, hvor hver nation stiller op med to hold, der tilsammen skal vinde ”nationsmatchen”, som er bedst af tre opgør – en kamp til hvert hold (Kroatiens bedste hold møder Danmarks næstbedste, og omvendt) og en evt. tredje kamp, hvor hvert land selv bestemmer hvilken holdkonstellation, der skal spille kampen.


”Vi glæder os til at komme i gang med turneringen. De sidste måneder har vi meldt afbud til turneringer i udlandet, fordi vi skulle træne og forberede os frem til Continental Cup, så nu bliver det fedt endelig at komme af sted.” siger Jacob Stein Brinck.


”Vi har ledt efter videomateriale på Kroatien, for at kunne scoute på dem, men har ikke kunnet finde noget. Så det bliver spændende at se, hvem de er, og hvad de kan. Men vi forventer klart, at vi skal gå videre til næste runde. Det er vores første og vigtigste mål. Derudover har vi et mål om, såfremt vi kommer til at møde Estland, at vinde over deres bedste hold, der ligger højt på verdensranglisten og deltager i mange store turneringer,” uddyber Mads Rosager.


Continental Cup – vejen til OL
De fire spillere træner til dagligt sammen i Odense, hvor de har haft gode muligheder for sparring med hinanden, det tredje bruttolandshold Daniel Thomsen/Morten Overgaard samt landstræner Peter Lyø.


”Vi har haft en optimal forberedelse til turneringen. Vi har trænet hele året, og den sidste måneds tid har vi haft en meget detaljeret træningsplan, hvor vi også har dedikeret meget tid til at spille indbyrdes kampe, så kampformen er helt i top. Vi går efter at komme videre fra første runde, men vi må også erkende, at der er en stor ubekendt faktor i vores første modstander, Kroatien, som vi ikke har meget information om. Det er klart den første forhindring vi skal forbi.” udtaler landstræner Peter Lyø.


I Danmarks pulje er det Estland, der er seedet 1 ud fra holdenes samlede interne rangering på verdensranglisten.  Estland har turneringens bedst rangerede hold (Nölvak/Tiisaar - Top40 i skrivende stund), hvilket også er grunden til, at de er favoritter. Derefter er Danmark seedet 2’ere. Herefter kommer Danmarks første modstander, Kroatien, som er seed 3 og består af både rutinerede og urutinerede spillere. Seed 4, Albanien, er en ukendt trup uden World Tour erfaring, men med erfarne indendørsspillere. Kigges der udelukkende i FIVB-regi, er det kun Estlands og Kroatiens førstepar, der kan matche Danmarks erfaring og fysik.


Fysik er dog ikke alt, og det mentale spil har også fyldt en del i spillernes forberedelse. Derfor har holdene også tilkoblet mentaltræner Thomas Buch, der ligeledes tager med til Kroatien.


”Ud over mit tekniske input, har spillerne også arbejdet meget på det mentale element og strukturen på holdet med tilkoblingen af Thomas. Deres samtaler har været en vigtig del af vores forberedelser, da holdene stadig er forholdsvis nye konstellationer, og det derfor kræver et endnu stærkere samarbejde og viden om, hvordan man gør hinanden bedre på banen.” siger Peter Lyø

Spillerne tilslutter sig vigtigheden af mentaltræningen som en del af forberedelserne, som har ført holdene bedre sammen på banen.

”Vi har haft mental træning meget i fokus det sidste stykke tid, hvilket har været svært at finde ressourcer til, før vi gik sammen om projektet i Odense. Indtil videre har det hjulpet rigtig meget, og vi er også rigtig glade for at kunne have Thomas med til Kroatien.” siger Kristoffer Abell.

Danmark spiller kampe både lørdag og søndag, og der vil blive opdateret med kampe og resultater på Beachvolley Danmarks Facebookside.
Læs desuden mere om de danske hold og Continental Cup i denne tidligere artikel. 
Read 624 times


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer