Wednesday, 08 May 2019 10:21

Portræt: Thomsen/Overgaard om nyt makkerskab og overforbrug af spillertrøjer

Written by 
I beachvolleyens verden ses det ofte, at der inden sæsonstart bliver byttet om på etablerede par, og nye holdkonstellationer testes af for at udvikle spillerne i nye retninger. Dette er netop gældende for spillerne Daniel Thomsen og Morten Overgaard, der har forenet sig i et nyt makkerskab i jagten på DM-medaljer. De giver her deres tanker om og planer for sæsonen.

Som et nyt sammensat hold kræver det lidt ekstra af spillerne at skulle samarbejde og finde en retning for spillet. Derfor har Thomsen/Overgaard sat fuldt fokus på, at lære hinanden bedre at kende.

Daniel: Vi kender faktisk ikke hinanden specielt godt uden for banen. Vi har nu i en del år trænet i det samme miljø i Odense, men har derudover ikke været specielt involveret socialt sammen. Men det kommer!

Morten: Men vi kan begge to spille blok og forsvar, så vi har mulighed for at tilpasse vores spil og udvikle vores spillestil alt efter, hvordan kampene går. Så vi skal først og fremmest lære hinanden at kende – særligt uden for banen.

Daniel: Ja, der er en masse ting at hente på den front, der helt sikkert vil være gavnlige for os på banen. Jeg er sikker på, at vi begge kommer til at overraske hinanden. Morten er f.eks. relativt rolig på banen og er ekstremt ydmyg. Det kunne jeg nok godt lære lidt af. Jeg kan godt blive lidt sur, hvilket har kostet mig mange spilletrøjer, da jeg har en mærkelig tendens til at hive dem i stykker, hvis tingene ikke går efter mit hoved.

Morten: Men du er god, når det gælder. Og selvom vi måske er lidt forskellige, så er vi begge to ret erfarne spillere. Det kan også godt vise sig at blive en fordel.

Den internationale debut
Selvom Thomsen/Overgaard kun har spillet sammen i en måneds tid, er der alligevel noget der tyder på, at den nye konstellation fungerer. Makkerparret har nemlig lige haft debut på den danske beachvolley tour, hvor de spillede sig til en andenplads i Eliten, bl.a. ved at slå de to andre bruttolandshold. Et resultat, de håber kan gentage sig hen over sommeren.

Morten: Vi har en klar målsætning om at blande os i den absolutte top af dansk beachvolley. Og jeg vil mene at DM-medaljer er realistisk. Derudover skal vi ud og prøve os af internationalt. Da det er et år med fokus på OL-kval, er det svært at komme ind i turneringerne, men vi skal helt sikkert give det en chance.

Daniel: Vi har ikke 100% lagt os fast på hvilke turneringer vi deltager i endnu. Men man kan dog godt regne med, at vi spiller de fleste store danske turneringer. Og så har vi jo vores internationale debut til gode, og da vi er tilmeldt en 2-stjernet World Tour turnering i Tyrkiet, bliver det forhåbentligt der. Derudover er der en turnering i Rwanda sidst på sæsonen, som jeg virkelig godt gad at spille.

Daniel og Morten er udover turneringen i Tyrkiet også tilmeldt et 1-stjernet World Tour stævne i Baden i starten af juni. Planerne er dog ikke helt fastlagt endnu.

5 hurtige
Sushi eller pizza?:
Daniel: Sushi, selvom det kræver 400-500 kr. at blive mæt
Morten: Pizza, det spiller man bedst på.

Komedie eller drama?:

Daniel: Drama
Morten: Komedie

”Tidligt op” eller ”jeg snoozer liiige lidt mere”?:
Daniel: Jeg har et uhørt højt forbrug af snooze! Udsætter gerne 3-4 gange hver morgen. Må også erkende, at jeg bruger det i forbindelse med min daglige middagslur
Morten: Snoozer

Blok eller forsvar?:
Daniel: Begge
Morten: Blok

37 grader, høj sol og blødt sand ELLER 11 grader, stærk sidevind og hårdt sand?:
Daniel: Jo varmere desto bedre, så klart de 37 grader høj sol. Sandet må dog gerne være hårdt!
Morten: 37 grader og høj sol.
Read 1254 times Last modified on Wednesday, 08 May 2019 11:58


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer