Wednesday, 01 May 2019 08:59

Fire spillere udtaget til kvindernes Continental Cup Featured

Written by 
Landstræneren og elitechefen for damernes beachvolleylandshold, Martin Olesen og Martin Olafsen, har netop udtaget de fire spillere, der skal repræsentere Danmark ved Continental Cup i Irland den 1.-2. juni 2019. Det bliver Maria Boelt Tyndeskov, Line Trans Hansen, Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard, der skal forsøge at kæmpe sig frem mod OL i Tokyo 2020.

De fire spillere er blevet udvalgt ud fra de tre makkerpar, der i øjeblikket udgør bruttolandsholdene i beachvolley. Det har dog langt fra været en let opgave for landstræneren at udtage spillerne.

”Det har været et svært valg, da vi lige nu har tre bruttolandshold på damesiden, som alle arbejder målrettet og seriøst og kan begå sig på den internationale scene. Jeg ser det klart som en positiv ting, at vi overhovedet står med et valg, når der skal sendes to hold afsted til OL-kvalifikationen. Vi har valgt de to hold, som vi vurderer stærkest lige nu, men samtidig er det fire individuelle spillere, som giver os muligheder for spændende taktiske tiltag,”, udtaler Martin Olesen.

Maria Boelt Tyndeskov og Line Trans Hansen spiller til hverdag sammen og er dobbelt danmarksmestre og spiller deres tredje sæson sammen i sandet.

”Maria og Line har igennem lang tid vist, at de er et af de bedste hold i Danmark. De har et klart defineret holdkoncept, så man ved som træner, hvad man kan forvente, når de går på banen. Det er en klassisk blanding af fysik ved nettet og hurtighed i forsvaret,” udtaler landstræneren.

Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard er omvendt en forholdsvis ny konstellation, men har allerede vist gode takter for makkerskabet.

”Cecilie og Sofia er begge spillere, der besidder en god blanding af fysik og boldkontrol, og de kan derfor spille på forskellige måder uden at føle sig på dybt vand. Denne fleksibilitet kan sagtens gå hen og blive et stærkt kort i Irland, da vi ikke kender vores modstandere så godt,” afslutter Olesen.

Du kan lære holdene bedre at kende i disse portrætter: Maria & Line - Cecilie & Sofia

Continental Cup – adgangskortet til OL 2020
Continental Cup er en OL-kvalifikation, hvor de enkelte nationer kæmper mod hinanden om fem pladser til OL i Tokyo 2020 (heraf én plads for Europa). De øvrige hold, der kvalificerer sig til OL kommer fra FIVB’s verdensrangliste, VM i Hamborg i juli og en OL-kvalifikationsturnering i Kina i september. Konkurrencen om en plads til OL er hård, og Continental Cup er derfor nok Danmarks bedste mulighed for en plads, selvom det er en lang vej.

Første runde af Continental Cup spilles her i maj/juni 2019 i 8 puljer for damer og 8 puljer for herrer. De to bedste hold fra hver pulje i første runde går videre til anden runde, der spilles i maj 2020. Her indtræder topnationer som bl.a. Polen, Tyskland, Rusland og Italien.

Ender de danske hold blandt de tre bedste nationer i deres pulje i anden runde, kvalificerer de sig til tredje runde, der afvikles i juni 2020. Herfra kvalificerer kun et hold sig til OL. Der vil være topnationer, der allerede har kvalificeret sig med det maksimale antal hold til OL via verdensranglisten. Disse lande udgår af Continental Cup i slutfasen, men det er alt for usikkert at spå om nu.

Klar til det uforudseelige
Den første runde af Continental Cup for damerne spilles den 1.-2. juni i Bettystown, Irland, hvor Danmark møder Slovakiet, Estland og Irland.

Turneringsstrukturen er en klassisk ’Dobbelt Elimination’, hvor hver nation stiller op med to hold, et “1. hold” og et “2. hold”. Holdenes interne rangering er defineret ud fra spillernes samlede point på verdensranglisten.

Hver nationsmatch afvikles over bedst af tre kampe. Først spiller nation 1’s 1.hold mod nation 2’s 2. hold, og derefter spiller nation 1’s 2.hold mod nation 2’s 1. hold. Vinder et land begge kampe, har de vundet matchen. Vinder hvert land en kamp, spilles en tredje og afgørende kamp (golden match). Til denne kamp kan hvert land frit vælge hvilke to spillere, der skal repræsentere dem. Man kan således godt vælge en spiller fra hvert af landets to hold. Og det er noget elitechef i beachvolley, Martin Olafsen, er forberedt på.

”Vi har sammensat en gruppe af spillere med både mentale, fysiske, tekniske og taktiske evner, som vi mener kan bringe os videre i et meget uforudseeligt og krævende turneringssystem. Dette giver os taktiske muligheder i både individuelle kampe og evt. golden matches, hvor vi kan sammensætte nye konstellationer,” udtaler elitechefen. 

Første delmål er at kvalificere Danmark til 2. runde, hvilket kræver en top-2-placering i Bettystown. Følg med på Beachvolley Danmarks Facebookside, hvor der vil blive opdateret med kampe og resultater fra Continental Cup.

Du kan læse mere om kvindernes Continental Cup her.
Herrernes Continental Cup spilles d. 22.-23. juni i Umag, Kroatien, hvor Danmark møder Estland, Kroatien og Albanien. Udtagelse af herrerne annonceres medio maj.

Read 2352 times Last modified on Wednesday, 01 May 2019 11:08


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer