Landshold

Landshold (169)

Med mindre end 100 dage til EM i beachvolley er sandet ved at være løbet gennem timeglasset for Danish Beachvolley Team Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen. I jagten på en EM-billet pakker makkerparret derfor kufferten og tager en måned til Asien for at samle ranglistepoint nok inden skæringsdatoen 28. maj.

Klik her for at lytte til podcasten Volley Talk på Soundcloud.
Volleyball Danmark ønsker at udvikle et bedre og mere understøttet træningsmiljø samt sikre en mere strategisk og langsigtet deltagelse i internationale stævner. Derfor omlægges projektstøtten til de enkelte beachspillere.

De danske beachspillere, der har spillet internationalt i de seneste år, har bl.a. kunnet søge om personlig trænerstøtte fra Volleyball Danmark.


Det ændres nu, så de udtagne spillere får ekstra sparring og træning af en helt ny national coach-gruppe.

Samtidig vil der stadig tildeles økonomisk støtte til international turneringsdeltagelse.

”Målet er oparbejdelse af en kompetent gruppe af spillere med højt niveau, ambitioner og stort engagement,” siger Anders Hoyer, elitechef for beachvolleyball i Volleyball Danmark.

”Hertil tilknyttes trænere, der, primært i kraftcenterregi, kan stå for den løbende udvikling af vores bedste spillere, talenter og ungdomslandsholdsemner,” siger han.

Vurderingen er, at spillerne vil få mere ud af en centralisering af denne del.

Derfor omlægges projektstøtten til de enkelte spillere i 2018 til fordel for en mere central og kordineret styring, bl.a. gennem råd og vejledning fra Elitechefen og to nationale coaches, Martin Olafsen for damespillere og Peter Lyø for herrespillere.

På længere sigt ønskes en styrkelse af en landstrænerfunktion.

Spillere med ambitioner om at spille på internationalt plan skal præsentere deres ambitioner, engagement og mål for en af de nationale coaches senest d. 20. marts.

Det daglige talentarbejde og udviklingsarbejde for landets bedste spillere vil fortsat ske i de to kraftcentre i Odense og København drevet af OBVK og CPH Beach.

Kraftcentrene drives i samspil mellem klubberne, Volleyball Danmark og de lokale eliteorganisationer.

Klik her for at læse hele Elitekonceptet.
Monday, 12 March 2018 06:00

Spændende dansk beachvolleyuge venter

Written by
Fra verdens blomsterhovedstad til selvstændigt sultandømme. De danske beachvolleypar kommer vidt omkring i denne uge, når tre herrepar skal prøve kræfter med to forskellige 1-stjernede FIVB World Tour-turneringer.

Første danske makkerpar i ilden er Mads Rosager og Martin Trans Hansen, der rejser til den arabiske halvø, hvor de onsdag den 14. marts spiller kvalifikation om at komme i Main Draw i turneringen i det selvstændige sultandømme Oman.

Du kan læse mere og følge turneringen i Oman her. 

Dagen efter skal både Kristoffer Abell og Daniel Thomsen samt Morten Overgaard og Daniel Jonassen prøve at spille sig videre fra kvalifikationen på noget andre breddegrader, når de stiller op i turneringen i Blooming Beach Aalsmeer i Holland.

Byen er hjemsted for den største blomsterauktion i verden og kaldes derfor sommetider for verdens blomsterhovedstad.

Hvorvidt Abell/Thomsen og Overgaard/Jonassen kan få spillet til at blomstre og sikre sig en plads i Main Draw kan følges torsdag den 15. marts.

Du kan læse mere og følge turneringen i Holland her.
Det danske beachvolleymakkerpar Mads Rosager og Martin Trans Hansen skal i sandet for første gang i år, når de tirsdag spiller kvalifikation til den 3-stjernede FIVB World Tour-turnering på Kish Island i Iran.

Kish Island i Iran er nok bedst kendt som et ferieparadis i Den Persiske Golf. Øen er samtidig et paradis for handlende, da det er en free-trade zone, og man derfor ikke skal betale told.

Det er dog hverken toldfri varer eller en god sommerkulør, som makkerparret Mads Rosager og Martin Trans Hansen er rejst til Iran for. Danskerne går efter at få ranglistepoint med sig videre i kufferten.

”Det er årets første turnering for os, men der kommer flere her i løbet af de næste to måneder,” siger Mads Rosager og Martin Trans Hansen.

”Dette er starten på sæsonen, hvor vores mål er at bide os fast på CEV og FIVB touren, så vi samler point nok til at komme ind i turneringerne og bedre kan vælge, hvilke af dem vi ønsker at spille,” siger makkerparret.

Der er 32 hold med i kvalifikationen på Kish Island, hvor kun 8 går videre til Main Draw. Det danske makkerpar skal dermed vinde to kampe for at slippe gennem nåleøjet.

Der spilles om 300 ranglistepoint og 13.000 US dollar.

Kvalifikationsturneringen starter tirsdag.
Du kan følge World Tour-turneringen på Kish Island her.

Følg Beachvolleyteam Trans/Rosager på Facebook her.
Thursday, 08 February 2018 14:04

Øget talentsatsning i dansk beachvolley

Written by
Talentarbejdet i dansk beachvolley får et løft. Det står klart, efter Volleyball Danmarks bestyrelse ved fastlæggelsen af budgettet for 2018 har besluttet at øge satsningen inden for talentarbejdet i beachvolley og bl.a. ansat en ny talentchef.

Som en helt central del præsenteres en ny talentstruktur, der skal understøtte kontinuitet og kvalitet i talentudviklingen.


Udover talenttræninger i Kraftcenter Vest OG Øst, lægges der fremover vægt på tilbagevendende samlinger og try-out for at styrke det danske talentmiljø. Målsætningen er fortsat at være repræsenteret ved U-EM i alle aldersklasser og på længere sigt også U-VM.


Volleyball Danmarks beachvolley elitechef Anders Lund Hoyer ser frem til øget fokus og satsning på talentudviklingen:


”Jeg håber, at der med en øget indsats og et øget fokus på talentudviklingen i Kraftcentrene vil blive dannet grobund for et godt udviklingsmiljø, hvor spillerne kan få rammerne og støtten til at fortsætte og optimere deres udvikling, og at set-up’et vil være med til at bane vejen for endnu flere af vores talenter,” siger han.


Den første talentsamling afholdes 11. marts 2018 i Odense for U22 spillere og yngre.


Ny talentchef ansat

På baggrund af den nye talentstruktur, kombineret med de seneste års øgede deltagelse i internationale U-mesterskaber, har Volleyball Danmark besluttet at udvide teamet omkring Talentarbejdet og ansætte en talentchef.


Den nye talentchef er Lydia Jørgensen, der i dag bl.a. har ansvaret for talenttræningerne i Kraftcenter Øst og talentudviklingen i CPH Beach i samarbejde med CPH Beach’s Sportschef Martin Olafsen. Udover en lang karriere i beachvolleyball er hun uddannet DIF Diplomtræner og tidl. sportschef i CPH Beach, og Lydia Jørgensen ser frem til arbejdet:


”Jeg håber, at vi bl.a. kan skabe en systematisk og sammenhængende tilgang i talentudviklingen til gavn for spillere og alle dem omkring. Strukturen og teamet bag, ser jeg, som helt centralt for at kunne udvikle flere dygtige ungdomsspillere og forberede dem på en international seniorkarriere,” siger Lydia Jørgensen.


Talentchefens ansvarsområde er primært koordinering og planlægning af talentarbejdet i forbindelse med samlinger, try out og turneringsforberedelse for udtagne hold.

Arbejdet sker i regi af Kraftcentrene og dermed i samarbejde med de ansvarlige talenttrænere og sportschefer. Den daglige træning og udvikling af spillere sker således fortsat gennem talenttrænerne i Kraftcenter Vest og Kraftcenter Øst.

Foruden den ny talentchef er Dennis Spile Hansen blevet ansat som talenttræner i Kraftcenter Vest. Han har en lang karriere som elite-beachvolleyballspiller og har i en årrække været træner for både senior- og ungdomshold i Odense Beachvolleyball Klub (OVBK).

Info om ny talentstruktur, samlinger og organisering
Den nye talentstruktur er bygget op omkring en talentsamling (start marts), try out (pinse) og ungdomscamp (august) samt talenttræninger i Kraftcentrene.

Talentsamling 11. marts

Første talentsamling for spillere, der ønsker at være en del af en beachvolleyball talentsatsningen, vil være søndag d. 11. marts i OBVK’s hal i Odense. Ønsker man at indgå i Kraftcentrenes sommer talenttræning er det her man starter. Talentsamlingen og Kraftcentertræning er for U22 spillere og yngre. På programmet står træningspas, informationer om kraftcentre og try-out m.m.

Se mere om Talentsamlingen, program og tilmelding
her

Try-out 21. maj

Try-out til sommerens U18, U20 og U22 EM vil blive afholdt mandag d. 21. maj (pinsen) i Dalum (OBVK’s baner)

Se mere information om try-out
her

U-EM
Volleyball Danmark ønsker at deltage med hold ved alle årets Ungdoms-EM’er, der i år bliver afholdt:

U18 – Brno, Tjekkiet d. 16.-­‐19. august
U20 – Anapa, Rusland d. 12.-­‐15. juli
U22 – Jurmala, Letland d.  26.-‐29. juli

I år afvikles U19 VM i Kina, men Danmark har desværre ikke kvalificeret sig hertil


Ungdomscamp
Som noget nyt vil der i år være ungdomscamp for alle, der ønsker at udvikle sig indenfor beachvolleyball.

Camp’en vil blive afviklet 17.-19. august i Dalum. På programmet vil bl.a. være træningspas, beachteori/taktik, fysisk træning, mental træning, ernæring, informationer om kraftcenter set-up m.m.
Camp’en er for alle niveauer i U14, U16, U18 og op til U22.

Se nærmere information om camp’en her.

Teamet for VD’s Talentarbejde i Beachvolley:

Lydia Jørgensen, Talentchef og Talenttræner, Kraftcenter Øst
Anders Lund Hoyer, VD Elitechef beachvolley
Dennis Spile Hansen, Talenttræner, Kraftcenter Vest
Martin Olafsen, Sportschef Kraftcenter Øst
Sportschef, Kraftcenter Vest (pt. ikke fastlagt)
Peter Morsing, Beachvolleyball Koordinator, Volleyball Danmark

Elitekoncept senior

Der er også ændret på konceptet for satsningen på Eliteholdene senior. Det nye koncept vil blive præsenteret ultimo februar

For yderligere information:
Talentchef, Lydia Jørgensen: idyl_lj@hotmail.com Mobil: 2513 2462
Koordinator, Peter Morsing: pmi@volleyball.dk, Mobil: 2877 2988
Göteborg lægger sand til årets sidste NEVZA-turnering den 3.-5. november. Danmark har fem makkerpar med.

På begge sider af Göta älvs sydlige udløb i Kattegat ved den svenske vestkyst ligger Gøteborg. Og fra i morgen fredag og weekenden ud, vil der ligge beachvolleyspillere i sandet på Krutvägen 6, når NEVZA-sæsonen rundes af.

Danmark har fem makkerpar med i Gøteborg: Morten Overgaard og Daniel Jonassen, Mads Rosager og Martin Trans Hansen hos herrerne og Helle Søndergård og Simone Okholm, Sara Stief og Frederikke Schade Jensen samt Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov hos damerne.

De danske makkerpar skal prøve kræfter med hold fra hele Norden og England, samt Letland og Cypern, der har fået wildcard til turneringen.

Følg turneringen på CEV’s hjemmeside her eller på Facebook her.

Daniel Thomsen og Kristoffer Abell er i Qinzhou i Kina, hvor de onsdag spiller kvalifikation for at komme med i Main Draw. FIVB tester ny blokaderegel, der skal gøre sporten endnu mere seværdig.

Efter 40 timers rejse med to flyveture, tre busture, en togtur og endelig en tur i taxa var Daniel Thomsen og Kristoffer Abell fremme i millionbyen Qinzhou.

Makkerparret har dermed haft tre dage til at komme af med jetlag og pudse formen af, inden det i morgen onsdag går løs i kvalifikationen. Danskerne har udnyttet tiden til at træne med bl.a. Norge, England og Schweiz.

Samtidig har danskerne skullet vænne sig til vejret. For mens vejret herhjemme i den grad er præget af efterår, skal Thomsen og Abell vænne sig til 30 grader og høj luftfugtighed i Kina.

Samtidig skal de vænne sig til en ny block touch-regel, som verdensforbundet FIVB tester til turneringen i Qinzhou.

Den nye regel tillader tre berøringer efter blokade, som man kender det fra indendørs volleyball, hvor selve blokaden ikke tæller som en af de tre berøringer, som et hold har til at returnere bolden.

Forsøget med regelændringen skal bl.a. afdække, hvordan det påvirker længden af duellerne. Målet er at gøre beachvolley endnu mere attraktivt at se på.

Du kan følge med i turneringen Qinzhou her.
Danmark har tre makkerpar med i sandet i morgen i CEV Satellite-turneringen i Baku, der også kaldes for Vindenes By. For nogle spillere bliver det et glædeligt gensyn med hovedstaden i Aserbajdsjan, der ligger 28 meter under havets overflade.

For to år var Baku værter for de første Europæiske Lege, European Games, hvor bl.a. Helle Søndergård og Line Trans Hansen repræsenterede Danmark.

Nu er de tilbage i hovedstaden ved vestbredden af Det Kaspiske Hav, hvor de har taget deres nye makkere med.  

”Jeg glæder mig vildt meget til et gensyn med Baku. Jeg har mange gode minder fra European Games i byen, hvor jeg havde min klart største sportslige oplevelse,” siger Helle Søndergård.

”Det var så fedt at være del af et så stort setup og være sammen med mange andre sportsnørder fra andre sportsgrene og andre lande,” siger hun.

”Jeg ved godt, oplevelsen bliver anderledes denne gang, men jeg har nu et godt øje til den by endnu. Det skulle også være "Vindenes By" - det er fint med mig,” siger Helle Søndergård.

”Det er i øvrigt også en super spændende by fyldt med store kontraster og med et folkefærd, som jeg husker som utroligt venlige,” slutter hun.

Til European Games spillede Helle Søndergård sammen med Line Trans Hansen, der også ser frem til at vende tilbage til Baku, hvor Centre Court er den samme som ved European Games.

”Jeg er faktisk ret spændt på at komme derned igen. Til European Games boede vi jo i en atletby, som var lavet kun til os, og vi fik ikke rigtig mulighed for at se lokalsamfundet, medmindre vi selv opsøgte det,” siger Line Trans Hansen.

”Jeg håber på at få et mere oprigtigt indtryk af byen ved denne turnering og ved, at arrangørerne vil gøre deres bedste for at vi får en god oplevelse. Det er altid en fornøjelse, og det vil jeg da også glæde mig til,” siger hun.

” Med vilje prøver jeg at sætte mine forventninger ned ift. faciliteterne, da jeg ikke tror, at det, samt alt andet, kan sammenlignes med European Games,” siger Line Trans Hansen.

Den danske delegation består af Helle Søndergård og Simone Okholm, som allerede er sikret en plads i Main Draw. Derudover spiller Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen kvalifikation, ligesom Mads Rosager og Martin Trans Hansen.

Du kan følge CEV Satellite-turneringen i Baku på CEV’s hjemmeside her.
Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen er med i sandet i Tyrkiet fra torsdag, når Balkanlandenes pendant til en NEVZA-turnering begynder. Følg dem helt tæt på Volleyball Danmarks Snapchat Volleydk.  

BVA står for Balkan Volleyball Association, og det er blandt de stærke Balkanlande, at de regerende danske mestre Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen skal prøve kræfter i morgen i tyrkiske Bursa.

Ligesom ved NEVZA-turneringerne, vi kender fra Kolding og Odense, spilles der gruppespil i Tyrkiet. I de regionale turneringer kan der i denne sæson uddeles et wildcard til et hold uden for regionen. Det er i dette tilfælde tilfaldet det danske makkerpar, som er et nordisk islæt blandt hol fra Rumænien, Serbien, Grækenland, Bulgarien, Kosovo samt Tyrkiet.

”Vi er virkelig glade for, at vi har fået et wildcard til Tyrkiet. Det er en kæmpe mulighed for os i forhold til at samle internationale ranglistepoint til sæsonen 18', hvor vi drømmer om at kvalificere os til EM,” siger Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen.

”Vi er meget spændte på niveauet, setuppet og strukturen, hvor der spilles puljespil. Vi håber at ramme samme niveau, som vi viste til DM – det behøver vi helt sikkert for at klare os godt,” siger de.

Følg BVA-turneringen i Bursa her.
Satu Mare i Transsylvanien danner rammerne om en CEV Satellite-turnering torsdag til søndag. Helle Søndergård og Simone Okholm er med i kvalifikationen som eneste danskere.

Byen Satu Mare er beliggende i Transsylvanien i Rumænien, som nok mest er kendt som hjemsted for vampyrgreven Dracula.

Og forhåbentlig har det danske makkerpar Helle Søndergård og Simone Okholm blod på tanden, da de skal igennem kvalifikationen for at komme med i Main Draw.

Danskerne skal i aktion torsdag den 21. september, hvor kvalifikationen spilles. Går Søndergård og Okholm videre, gælder det Main Draw fra fredag den 22. september.

Der spilles vanen tro single elimination i kvalifikationen, mens der er double elimination i Main Draw, hvor 16 hold deltager.

Turneringen i Rumænien er den næstsidste CEV Satellite i denne sæson, inden Baku lukker ballet i næste måned.

Følg turneringen på CEV’s hjemmeside her.
Page 1 of 13


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer