Landshold

Landshold (225)

Tuesday, 11 February 2020 11:33

Talentsamling beachvolley - søndag d. 15. marts 2019

Written by

Søndag d. 15. marts kl. 11.30-18.00 afholdes Talentsamling i beachvolleyball i Hafnia-hallen.

Det bliver en dag med to træningspas, info om kraftcentertræning, try-out mv. og fornøjelsen af at være sammen med andre der elsker at spille beachvolleyball. Landstrænerne Peter Lyø og Martin Olesen vil stå for træningerne. Nedenfor finder du de praktiske informationer for talentsamlingen, inkl. træningstider.

Vi glæder os til at se jer i sandet.

Program

11.30-12.00   Velkomst og information (alle)

12.00-13.30   Dame træning I

13.30-15.00   Herre træning I (vær varme til kl. 13.30)

13.30-14.30   Info (damer) om Try out til U-EM, Talentstruktur, beachvolley muligheder i Danmark

15.00-16.30   Dame træning II (vær varme til kl. 15.00)

15.00-16.00   Info (herrer) om Try out til U-EM, Talentstruktur, beachvolley muligheder i Danmark

16.30-18.00   Herre træning II (vær varme til kl. 16.30)

Målgruppe

Spillere født 1998-2004 med ønske om plads på Kraftcenter-Talent og ambition om deltagelse i internationale ungdomsmesterskaber på kortere eller længere sigt.

Tilmelding

Tilmelding til Peter Morsing (pmi@volleyball.dk ) senest søndag d. 8. marts.

Kan du ikke deltage, men gerne vil vurderes til en plads på kraftcenter talent, skal du sende en mail med:

1) Kort motivation

2) EM-ambition/aldersgruppe

3) Kort begrundelse hvorfor du ikke kan deltage

Betaling

Overfør kr. 100 på MobilePay til 29998 ’Volleyball Danmark’ senest den 13. marts.

Skriv Talent og dit navn i beskeden

Praktisk info

Medbring ekstra spilletøj samt lunt tøj til pauserne.

Start opvarmning ca. 15 min før træningspasset går i gang, så I er varme til øvelser

Adresse: Hafnia-hallen, Julius Andersensvej 6, 2450 København SV

Der vil være frokost og frugt undervejs. Husk drikkedunk til vand

Kontakt

Martin Olafsen, Elitechef mobil 2616 3558

Martin Olesen, landstræner, mobil 6082 3616

Peter Lyø, landstræner, mobil 4035 0920

Peter Morsing, Beachvolleyball koordinator, pmi@volleyball.dk

Se mere om Volleyball Danmarks Talentkoncept her: http://beachvolley.dk/index.php/ungdom/talentkoncept

For første gang nogensinde i dansk beachvolleyhistorie er det lykkes et dansk hold at nå hele vejen til toppen af podiet i en FIVB World Tour turnering. I går vandt bruttolandsholdet Daniel Thomsen og Morten Overgaard nemlig den 1-stjernede World Tour turnering i kystbyen Salalah, Oman, og de to danske spillere tager dermed det første sæt danske WT guldmedaljer med hjem til den voksende danske medaljesamling.

Thomsen/Overgaard spillede sig i bagende varme sikkert videre som 1’ere i deres Main Draw pulje med den fordel, at de kom direkte i kvartfinalen. Herefter blev det dog langt fra en let vej til guldet. I kvartfinalen, semifinalen og finalen måtte danskerne alle gange kæmpe sig igennem tre sæt men formåede altså at trække det længste strå hver eneste gang for til sidst at ende øverst på podiet med pokalen i hånden og guldmedaljerne om halsen.

”Det var en kæmpe forløsning at vinde, for inden turneringen tænkte vi virkelig, at det vores tur. Vi har været tæt på førstepladsen nogle gange efterhånden - i Tokyo, Tour-finalen og til DM. Nu gik det endelig vores vej, og det er så befriende, og noget jeg virkelig under min makker også.” fortæller Daniel Thomsen.

”Følelsen af at vinde en World Tour turnering er ikke til at tage fejl af. Det er vanvittigt fedt! At stå øverst på podiet i Oman med guldmedaljer om halsen mens de spiller ”Der er et yndigt land” var meget specielt og rørende. Jeg har ikke helt forstået hvad vi egentlig har gjort, men guld om halsen føles fantastisk.” supplerer makkeren Morten Overgaard.

Det danske hold havde under turneringen stor gavn af løbende samtaler med deres mentaltræner Thomas Buch samt træner Peter Lyø, som begge har været med til at forberede holdet til de svære opgør. En støtte, der betyder meget for den gyldne duo, når der skal præsteres på udebane.

”Vi er stolte og glade på vegne af hele vores hold i Beachvolleyteam Danmark og beachvolleymiljøet i Danmark generelt. Den støtte vi får fra vores trænere, sponsorer og samarbejdspartnere er uundværlig samtidig med, at vi har fået ekstra energi fra de mange folk, der har sendt opmuntrende ord med på vores vej igennem turneringen. Guldet er i høj grad til os alle sammen.” afslutter Daniel Thomsen.

Guldmedaljerne til Thomsen/Overgaard fortsætter en særdeles medaljeindbringende stime for dansk beachvolley med to sølvmedaljer ved turneringen i Rwanda for blot fire dage siden og endnu en sølvmedalje i Belgien for ti dage siden. Og måske der er endnu flere medaljer i vente, når to danske hold, med Morten Overgaard på det ene, deltager i den kommende 1-stjernede World Tour turnering i Oslo.

Følg med i dansk beachvolleys internationale aktiviteter på Facebooksiden Beachvolley Danmark.
Monday, 26 August 2019 08:46

Dobbelt op på dansk World Tour sølv i Rwanda

Written by
De to danske makkerpar Cecilie Køllner Olsen/Signe Zibrandtsen Haaning samt Nicolai Houmann/Jacob Cordua Stormly sikrede sig i weekenden begge sølvmedaljer til den 1-stjernede FIVB World Tour turnering i Rubavu, Rwanda.

I flotte omgivelser ved bredden af søen Kivu i det nordvestlige Rwanda, blev landets første FIVB World Tour i sidste uge afviklet med stor bevågenhed fra både lokalbefolkningen og de nationale medier. Fire danske spillere var fløjet de knap 7000km sydpå velvidende, at chancerne for at vende tilbage med medaljer om halsen i den grad var inden for rækkevidde.

I damerækken havde Cecilie Køllner Olsen og Signe Zibrandtsen Haaning kun seks modstanderhold, hvoraf tre lokale hold fra Rwanda stillede op. Olsen/Haaning strøg overbevisende igennem turneringen med 2-0 sejre, men blev dog i sidste ende stoppet af hollandske van Driel/Reinders, der tog guldet med sætcifrene 21-16 og 23-21.

”Det har været en vildt fed oplevelse at være i Rwanda, og vi er så glade for, at vi tog chancen og kom afsted, da vi fra start vidste, at det var en investering i gode point og potentielt en medalje. Der har været en fantastisk stemning og meget engageret publikum hele turneringen igennem, hvilket vi især mærkede, da vi spillede mod Rwanda i semifinalen. I finalen trækker vi desværre det korteste står og formår ikke at holde samme servepres som Holland, men vi er glade for at kunne vende hjem med en sølvmedalje og en kæmpe oplevelse rigere.” fortæller Signe Zibrandtsen Haaning.

I herrernes række var der flere tilmeldte hold, og Jacob Cordua Stormly og Nicolai Houmann skulle derfor spille sig ind i turneringen fra kvalifikationen. Det blev dog ikke til noget større problem for de nykårede danmarksmestre, og Stormly/Houmann spillede sig herefter flot igennem turneringen, som dog i finalen endte med et ærgerligt 2-1 nederlag til japanske Shoji/Kurasaka med sætcifrene 12-21, 21-17, 17-15.

”Det har været en lang turnering, hvor vi har spillet fra kvalifikationen til finalen og ender med sølvmedalje til vores første World Tour stævne. I finalen har vi egentlig indtrykket af, at vi spiller bedst, men Japan bliver ved med at spille deres chancer, og heldet er med dem, som opsøger det.” fortæller Jacob Cordua Stormly.

”Rammerne har været fantastiske og Rwandas setup har været som til de helt store turneringer med mediedækning og en enorm opbakning blandt folket i Rwanda, der virkelig brænder for volleyball og beachvolley. Det har virkelig gjort et stort indtryk på os.” afslutter Stormly.

De to danske sølvmedaljer kommer efter Cecilie Køllner Olsen sammen med Sofia Nørager Bisgaard ligeledes sikrede en sølvmedalje – den første nogensinde til et dansk kvindehold – i en 1-stjernet turnering i Belgien. Det har således været en særdeles succesfuld uge for dansk beachvolley, som nu har markeret sig yderligere på den internationale beachvolleyscene.

Husk at følge med på Beachvolley Danmarks Facebookside for løbende information omkring de danske holds internationale stævneaktiviteter.
Det danske makkerpar Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard sikrede sig i går den første medalje nogensinde til et dansk kvindehold i en FIVB World Tour turnering.

Olsen/Bisgaard har siden torsdag spillet sig hele vejen fra kvalifikation til finalen ved den et-stjernede FIVB World Tour turnering i Knokke-Heist, Belgien. Her mødte den danske duo de colombianske Galindo søstre, som satte en stopper for den danske fremmarch i en spændende finale, der endte 2-1 til Columbia med sætcifrene 21-16, 19-21, 15-10.

Det ændrer dog ikke på, at Olsen/Bisgaard med deres sølvmedaljer har leveret en enestående præstation, der samtidig skriver dansk beachvolleyhistorie.

”Det føles helt uvirkeligt. Vi er så trætte lige nu, at vi slet ikke fatter, at vi lige har spillet en World Tour finale. Vi er så mega glade! Det er stævner som disse, der gør, at det er det hele værd.” fortæller Cecilie Køllner Olsen kort efter kampen.

”Vi har leveret en fokuseret indsats igennem hele turneringen, hvor vi har spillet med meget lav fejlprocent bortset fra en mindre krise i puljefinalen mod Holland, som vi desværre tabte i tre sæt. Heldigvis fik vi chancen igen dagen efter, og der fandt vi hurtigt melodien igen, og især i semifinalen formåede vi at skrue op for modet, som gav os en sejr. I finalen mødte vi et meget dygtigt ’putte-hold’, som vi lige skulle bruge første sæt på at finde ud af. Og selvom vi kom tilbage i kampen, slap energien op i tredje sæt. Men vi er så glade og stolte af vores sølvmedaljer.” jubler Cecilie Køllner Olsen.

Sølvmedaljen i Belgien blev hængt om halsen kun en uge efter Olsen/Bisgaard også fik sølv ved Danmarksmesterskabet i beachvolley på Amager Strand. Der har derfor ikke været meget tid til afslapning.

”Vi har nu skullet præstere i over en måned sammen som hold, uden pause og det har været hårdt, men der sker også noget godt med ens væremåde på banen, når presset er en daglig ting. Og så har støtten hjemmefra været helt overvældende. Vi vil gerne sende en kæmpe tak til alle dem, der har taget sig tid til at følge med. Det betyder meget, når vi er på farten.” tilføjer makkeren, den kun 17-årige Sofia Nørager Bisgaard.

En af dem, der fulgte med fra Danmark, var elitechef i Volleyball Danmark, Martin Olafsen, der naturligvis er meget tilfreds med resultatet.

”Det er det bedste dameresultat på World Touren i dansk beachvolley nogensinde, og det bliver kun flottere af, at niveauet blandt vores konkurrenter også er støt stigende. Bruttolandsholdene som Olsen/Bisgaard har flirtet med topplaceringerne på de et-stjernede turneringer i et års tid, og i denne weekend kom så ikke bare en plads i semifinalen, men også en fortjent sølvmedalje.” fortæller han.

”Vi har på damesiden for sæsonen 19/20 haft ambitionen, at det ikke længere er nok bare at være med på World Touren og overleve via kvalifikationen. I år skulle vi bryde igennem, og det har vi i høj grad gjort med weekendens resultat. Stor ros til spillerne, miljøet omkring dem, hele bruttolandsholdstruppen og landstræner Martin Olesen. Jeg glæder mig til at lykønske spillerne personligt og nyde sølvglimtet af medaljen samt styrke guldglimtet i deres øjne.” afslutter Martin Olafsen.

Den danske duo fortsætter nu i hver deres retning for en stund, da Cecilie Køllner Olsen skal til Rwanda for at deltage i en et-stjernet turnering sammen med Signe Zibrandtsen Haaning, mens Sofia Nørager Bisgaard tager tilbage til Danmark for at begynde indendørssæsonen hos Brøndby VK. De to spillere fortsætter dog deres samarbejde hen over efteråret og vinteren, hvor de skal fortsætte udviklingen frem mod næste forår/sommer.
Wednesday, 10 July 2019 07:00

U22 landsholdene jagter EM-drømmen i Tyrkiet

Written by
Fra den 11.-14. juli afvikles U22 EM i beachvolley i Antalya, Tyrkiet. Danmark er repræsenteret med DU22 holdet Astrid Elisabeth Mellmølle og Freja Holme Barkler og HU22 holdet Jacob Stein Brinck og Mikkel Hoff.

Holdene er sammen med deres trænere Martin Olesen og Jon Hvilsted Junker netop draget til Tyrkiet, hvor de torsdag tager hul på turneringen. Danskerne skal kæmpe mod nogle af Europas største beachvolleytalenter, der allerede huserer på den internationale scene.

”Som altid er det svært at spå om disse U-mesterskaber, men jeg er ret sikker på, at det bliver en spændende og hård opgave. Til U-22 EM er modstanderne som regel etablerede hold på den internationale scene. De er fysisk, teknisk og taktisk stærke, da de allerede har været igennem u-landshold programmerne i deres hjemland.” forklarer head coach Martin Olesen.

”Vi deltager med to konstellationer, som ikke er faste og sammenspillede, men alle fire er dygtige beachvolleyspillere. Så et avancement fra puljen er det første delmål, hvilket jeg vurderer er ret realistisk.” afslutter han.

Du kan følge kampe og resultater på Beachvolley Danmarks Facebook side, hvor der løbende bliver opdateret. Derudover kan du finde specifikke kamptidspunkter, når de bliver opdateret, her: HU22DU22 

Hvordan spilles Ungdoms EM? 
Ungdoms EM spilles som puljespil, hvor alle møder alle. De 32 hold i turneringen seedes og inddeles i 8 puljer á fire hold. Nr. 1-3 fra hver pulje går videre til slutspillet. 


Efter puljespillet spilles der ’Single Elimination’, hvilket betyder, at man er ude af turneringen, hvis man taber. Dog spilles alle slutkampe om placeringerne 1-8. 


Vinderne af puljen går direkte til Runde 2, mens 2’erne og 3’erne skal spille Runde 1 for at komme videre i turneringen. Her møder alle 2’erne en 3’er fra en anden pulje. Vinderen af disse kampe går til Runde 2, hvor de altså møder en puljevinder. Herefter følger Runde 3, der er kvartfinaler, osv. frem til finalen, der altid spilles søndag.
Fra den 27.-30. juni afvikles U20 EM i beachvolley i Göteborg, Sverige. Danmark er repræsenteret med DU20 holdet Clara Bernberg Windeleff og Astrid Elisabeth Mellmølle og HU20 holdet Mads Kaagh Møller Christensen og Carl-Emil Nedergaard.

Holdene er sammen med deres trænere Peter Lyø og Morten Nedergaard netop draget til Sverige, hvor de torsdag tager hul på turneringen. Og der venter danskerne en stor udfordring mod Europas bedste ungdomsspillere, ifølge landstræner Peter Lyø.

”Det er lidt svært at vide, hvad vi skal forvente af turneringen, da vi ikke kender vores puljemodstandere endnu og desuden ikke har meget information om spillerne. Men for Clara og Astrid må vi nok have en forventning om, at de klarer sig godt i puljen og kan gå videre herfra. De har i de forgangne sæsoner spillet godt med i eliterækken på DM Touren, og de er sultne efter at spille i denne sæson.” udtaler Peter Lyø.

”Mads og Carl er en ny konstellation i sandet, og har kun for nyligt spillet sammen, da de var med i Aarhus Grand Slam. Her spillede de en fin turnering, og lærer hurtigt hinanden at kende på banen. Vi håber de kan komme videre fra puljen, men det bliver meget afhængigt af, hvor stærkt et felt vi møder i puljen.” tilføjer Lyø.

Du kan følge kampe og resultater på Beachvolley Danmarks Facebook side, hvor der løbende bliver opdateret. Derudover kan du finde specifikke kamptidspunkter, når de bliver opdateret, her: HU20 - DU20 

Hvordan spilles Ungdoms EM? 
Ungdoms EM spilles som puljespil, hvor alle møder alle. De 32 hold i turneringen seedes og inddeles i 8 puljer á fire hold. Nr. 1-3 fra hver pulje går videre til slutspillet. 


Efter puljespillet spilles der ’Single Elimination’, hvilket betyder, at man er ude af turneringen, hvis man taber. Dog spilles alle slutkampe om placeringerne 1-8. 


Vinderne af puljen går direkte til Runde 2, mens 2’erne og 3’erne skal spille Runde 1 for at komme videre i turneringen. Her møder alle 2’erne en 3’er fra en anden pulje. Vinderen af disse kampe går til Runde 2, hvor de altså møder en puljevinder. Herefter følger Runde 3, der er kvartfinaler, osv. frem til finalen, der altid spilles søndag.
Monday, 24 June 2019 17:43

Guld-weekend for de danske beachvolleylandshold

Written by
Weekenden har i høj grad været gylden for landets beachvolleylandshold, der har høstet guldmedaljer på stribe i både ind- og udland. Få indblik i weekendens fantastiske resultater for dansk beachvolley lige her.
 
Herrelandsholdene et skridt tættere på OL 2020
De danske herrelandshold spillede i weekenden første runde i OL-kvalifikationen Continental Cup i Umag, Kroatien. Her skulle Danmark spille nationskampe mod Kroatien, Estland og Albanien om en billet videre til Runde 2 i turneringen, der i sidste ende kan føre til en plads til OL 2020. Danmark var repræsenteret af de to hold Kristoffer Abell/Martin Trans Hansen og Mads Rosager/Jacob Stein Brinck, der som minimum skulle spille sig til en andenplads i puljen for at sikre Danmark avancement i turneringen.

”Vi spillede en rigtig god turnering, hvor vores seneste måneds koncentrerede forberedelser i sandhed bar frugt. Spillerne har været disciplinerede, og vi har ramt en god balance mellem træning i sandet, i styrkelokalet og på det mentale plan. Det så vi i høj grad under kampene, hvor spillerne og jeg havde de rigtige værktøjer og gode aftaler at læne os op ad, når det virkelig blev presset.” udtaler landstræner Peter Lyø.

Danmark lagde ud lørdag formiddag mod Kroatien, der trods opbakning på hjemmebanen ikke kunne måle sig med de danske spillere. Danskerne viste sikkert spil i begge kampe, som blev vundet 2-0. Herefter skulle Danmark i kamp mod puljefavoritterne Estland, der blandt andet stillede med et hold, der rangerer som nummer 36 på europaranglisten. Abell/Trans vandt sikkert 2-0 over det estiske andethold, mens Rosager/Brinck tabte knebent til turneringens – på papiret – bedste hold. Med en vunden kamp til hver nation, skulle der en Golden Match til at afgøre nationskampen.

”Selvom Rosager og Brinck taber deres kamp mod Estlands førstehold, får vi vigtig viden med fra kampen, som vi kan bruge i Golden Match. I kampen har vi mulighed for at ændre i makkerkonstellationer, og vi overvejer også et øjeblik at sætte Rosager og Abell sammen, da vi så kan ændre Estlands servetaktik. Vi ender dog med at gå med Abell og Trans, en beslutning som alle spillere har stor tiltro til og bakker op om. Det viser sig at være den helt rigtige beslutning, for Abell og Trans spiller en fantastisk kamp, der bliver tæt, men hvor de formår at holde fokus og vinde kampen.” afslutter Lyø.

Dermed vandt Danmark puljen og sikrede sig direkte avancement til anden runde af Continental Cup, som spilles i maj 2020. Læs mere om Continental Cup her.

De to landshold fortsætter nu hver for sig og deltager i forskellige turneringer i ind- og udland hen over sommeren. Til august/september samles bruttolandsholdene igen og lægger planen for forberedelserne til forårets Continental Cup.

Cecilie og Sofia

Olsen/Bisgaard vinder guld til NEVZA
Under mere nordlige himmelstrøg, nærmere bestemt Larvik i Norge, repræsenterede Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard Danmark ved den regionale NEVZA-turnering. Olsen/Bisgaard deltog som eneste danske hold, hvor de mødte modstandere fra Norge, Finland, England og Sverige. Ingen kunne dog måle sig med den danske duo, som på overbevisende manér vandt turneringen uden af afgive sæt.

”Vi er selvfølgelig meget glade for resultatet. Vi var seedet 1’ere og vidste på forhånd, at vi havde en god mulighed for at spille os i finalen, men at vi kunne vinde uden af afgive sæt er jo selvfølgelig ekstra fedt. Vi spillede i høj grad vores eget spil, og det gav pote.” udtaler Cecilie Køllner Olsen.

Parret fortsætter deres sommerplaner og deltager i den kommende weekend i Pepsi MAX Beachvolley Tour.


Guld Helle Simone

Thomsen/Overgaard og Søndergård/Okholm øverst på skamlen til Aarhus Grand Slam
Mens deres landsholdskollegaer var på guld-togt i udlandet, holdt de andre bruttolandshold skansen i det danske. Til Aarhus Grand Slam tog Helle Søndergård og Simone Okholm revanche i finalen mod det islandske hold Jonsdottir/Einarsdottir, der forrige weekend slog danskerne ud i semifinalen ved Nyhavn. Daniel Thomsen og Morten Overgaard gjorde rent bord i herrernes elite og strøg hele vejen til toppen af podiet med 2-0 sejre igennem turneringen.
De danske beachvolleylandshold bestående af Martin Trans Hansen, Kristoffer Abell samt Mads Rosager og Jacob Stein Brinck drager i weekenden til Umag, Kroatien, hvor de deltager i første runde af Continental Cup – en turnering, der på sigt kan udløse en adgangsbillet til OL 2020.

I første runde af Continental Cup er Danmark kommet i pulje med Estland, Albanien og Kroatien. I første omgang skal Danmark bide skeer med Kroatien, hvor hver nation stiller op med to hold, der tilsammen skal vinde ”nationsmatchen”, som er bedst af tre opgør – en kamp til hvert hold (Kroatiens bedste hold møder Danmarks næstbedste, og omvendt) og en evt. tredje kamp, hvor hvert land selv bestemmer hvilken holdkonstellation, der skal spille kampen.


”Vi glæder os til at komme i gang med turneringen. De sidste måneder har vi meldt afbud til turneringer i udlandet, fordi vi skulle træne og forberede os frem til Continental Cup, så nu bliver det fedt endelig at komme af sted.” siger Jacob Stein Brinck.


”Vi har ledt efter videomateriale på Kroatien, for at kunne scoute på dem, men har ikke kunnet finde noget. Så det bliver spændende at se, hvem de er, og hvad de kan. Men vi forventer klart, at vi skal gå videre til næste runde. Det er vores første og vigtigste mål. Derudover har vi et mål om, såfremt vi kommer til at møde Estland, at vinde over deres bedste hold, der ligger højt på verdensranglisten og deltager i mange store turneringer,” uddyber Mads Rosager.


Continental Cup – vejen til OL
De fire spillere træner til dagligt sammen i Odense, hvor de har haft gode muligheder for sparring med hinanden, det tredje bruttolandshold Daniel Thomsen/Morten Overgaard samt landstræner Peter Lyø.


”Vi har haft en optimal forberedelse til turneringen. Vi har trænet hele året, og den sidste måneds tid har vi haft en meget detaljeret træningsplan, hvor vi også har dedikeret meget tid til at spille indbyrdes kampe, så kampformen er helt i top. Vi går efter at komme videre fra første runde, men vi må også erkende, at der er en stor ubekendt faktor i vores første modstander, Kroatien, som vi ikke har meget information om. Det er klart den første forhindring vi skal forbi.” udtaler landstræner Peter Lyø.


I Danmarks pulje er det Estland, der er seedet 1 ud fra holdenes samlede interne rangering på verdensranglisten.  Estland har turneringens bedst rangerede hold (Nölvak/Tiisaar - Top40 i skrivende stund), hvilket også er grunden til, at de er favoritter. Derefter er Danmark seedet 2’ere. Herefter kommer Danmarks første modstander, Kroatien, som er seed 3 og består af både rutinerede og urutinerede spillere. Seed 4, Albanien, er en ukendt trup uden World Tour erfaring, men med erfarne indendørsspillere. Kigges der udelukkende i FIVB-regi, er det kun Estlands og Kroatiens førstepar, der kan matche Danmarks erfaring og fysik.


Fysik er dog ikke alt, og det mentale spil har også fyldt en del i spillernes forberedelse. Derfor har holdene også tilkoblet mentaltræner Thomas Buch, der ligeledes tager med til Kroatien.


”Ud over mit tekniske input, har spillerne også arbejdet meget på det mentale element og strukturen på holdet med tilkoblingen af Thomas. Deres samtaler har været en vigtig del af vores forberedelser, da holdene stadig er forholdsvis nye konstellationer, og det derfor kræver et endnu stærkere samarbejde og viden om, hvordan man gør hinanden bedre på banen.” siger Peter Lyø

Spillerne tilslutter sig vigtigheden af mentaltræningen som en del af forberedelserne, som har ført holdene bedre sammen på banen.

”Vi har haft mental træning meget i fokus det sidste stykke tid, hvilket har været svært at finde ressourcer til, før vi gik sammen om projektet i Odense. Indtil videre har det hjulpet rigtig meget, og vi er også rigtig glade for at kunne have Thomas med til Kroatien.” siger Kristoffer Abell.

Danmark spiller kampe både lørdag og søndag, og der vil blive opdateret med kampe og resultater på Beachvolley Danmarks Facebookside.
Læs desuden mere om de danske hold og Continental Cup i denne tidligere artikel. 
Wednesday, 12 June 2019 09:15

Danske U18 talenter til EM i beachvolley i Østrig

Written by
Fra den 13.-16. juni afvikles U18 EM i beachvolley i Strandbad Baden i Østrig. Danmark er repræsenteret med DU18 holdet Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, og HU18 holdet Mads Kaagh Møller Christensen og Jacob Hejlsvig Petersen.

Holdene er sammen med deres trænere Martin Olesen og Jon Hvilsted Junker netop draget til Østrig, hvor de torsdag tager hul på turneringen. En turnering, som altid er svær at spå om, ifølge træner Martin Olesen.

”Til disse ungdomsslutrunder er det altid svært at sige, hvad man skal forvente. Man kender sjældent de andre hold, og det er derfor svært at sammenligne styrker. Men vi kender dog lokationen Baden godt, og vi ved derfor, at der vil være gode rammer på alle punkter. Det giver os en ro til at fokusere på at præstere.” fortæller han.

De to hold blev i maj måned udtaget til turneringen, og kan nu se frem til at dyste mod jævnaldrende fra hele Europa i kampen om topplaceringer og medaljer.

”Mads og Jacob er begge debutanter på den internationale scene, og de er blandt de yngre spillere til stævnet. Så de skal i år opleve hvad det vil sige at spille i udlandet. Det kommer til at handle om den mentale styrke, da de formegentlig vil møde stor erfaring og fysik, selvom det er modstandere under 18 år.” forklarer Martin Olesen.

”Sofia og Clara tager afsted med lidt større erfaring, og de er samtidig blandt de ældste i turneringen. Sidste år blev det til en 9. plads i samme aldersgruppe, så målet vil klart være at matche eller forbedre den placering. Men hvis de går videre fra den indledende pulje, kan det hurtigt blive en lodtrækning eller små udsving, der afgør sejre fra nederlag, så vi må vente os se.” afslutter træneren.

Du kan følge kampe og resultater på Beachvolley Danmarks Facebook side.

Hvordan spilles Ungdoms EM? 
Ungdoms EM spilles som puljespil, hvor alle møder alle. De 32 hold i turneringen seedes og inddeles i 8 puljer á fire hold. Nr. 1-3 fra hver pulje går videre til slutspillet. 


Efter puljespillet spilles der ’Single Elimination’, hvilket betyder, at man er ude af turneringen, hvis man taber. Dog spilles alle slutkampe om placeringerne 1-8. 


Vinderne af puljen går direkte til Runde 2, mens 2’erne og 3’erne skal spille 1. Runde for at komme videre i turneringen. Her møder alle 2’erne en 3’er fra en anden pulje. Vinderen af disse kampe går til Runde 2, hvor de altså møder en puljevinder. Herefter følger Runde 3, der er kvartfinaler, osv. frem til finalen, der altid spilles søndag.
I weekenden drager de danske beachvolleylandshold bestående af Maria Boelt Tyndeskov, Line Trans-Hansen, Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard sammen med deres trænere til Bettystown, Irland, for at deltage i første runde af Continental Cup – en turnering, der på sigt kan udløse adgangsbilletten til OL 2020.

I første runde af Continental Cup er Danmark kommet i pulje med Irland, Slovakiet og Estland. I første omgang skal Danmark bide skeer med Estland, hvor hver nation stiller op med to hold, der tilsammen skal vinde ”nationsmatchen”. Nationsmatchen bliver spillet bedst af 3 kampe - en kamp til hvert hold, hvor Estlands bedste hold møder Danmarks næstbedste og omvendt – og en evt. tredje kamp, hvor hvert land selv bestemmer hvilken holdkonstellation, der skal spille kampen.


”Jeg har glædet mig som et lille barn! Jeg synes det er et fedt setup og anderledes måde at spille turnering på, og det her med, at vi faktisk er fire spillere, der skal samarbejde som én nation, det bliver rigtig sjovt.” siger Line Trans-Hansen, der til daglig danner par med Maria Boelt Tyndeskov.


”Vi prøvede til en træning at spille forskellige sæt sammen på kryds og tværs af de forskellige spillere, bare for at prøve at stå på banen med en anden, end man er vant til. Det gik faktisk overraskende godt i alle konstellationer. Det er jo en sjov mulighed, hvis vi skulle ende i en Golden Match, men i realiteten er vi nok stærkest i vores normale par”, supplerer Maria.


Første skridt på vejen til OL
Der er ingen tvivl om, at de fire danske spillere er motiverede og klar til at repræsentere Danmark i sandet. Vejen til OL er dog ikke en dans på roser, og der venter spillerne en svær opgave allerede i første runde af Continental Cup.  

”Vi har trænet på at spille meget mere aggressivt og få bolden op til nettet i angrebet. Det bliver vigtigt, hvis vi skal slå de stærke hold, vi er oppe imod. Og så går vi klart efter, at vi samlet set skal gå videre fra den første runde – det er i hvert fald ambitionen.” forklarer Sofia Nørager Bisgaard.  

”Jeg forventer at vi har en god chance for at gå videre. Vi har arbejdet meget med at tænke aggressivt, tage kontrollen og få afgjort boldene selv i stedet for at vente på modstandernes træk. Det tror jeg også godt, vi kan. Vi møder Estland, som har unge hold, og som vi ikke kender så godt. Men forhåbentligt betyder det også, at de ikke har så meget erfaring, hvor vi trods alt har nogle spillere, der allerede har prøvet at stå på den internationale scene til World Tour stævner. Men hvordan magtbalancen bliver, må vi vente og se.” afslutter landstræner, Martin Olesen.

I Danmarks pulje er det Slovakiet, der er seedet 1 ud fra holdenes samlede interne rangering på verdensranglisten.  Slovakiet har turneringens bedst rangerede hold (#40 i skrivende stund), hvilket også er grunden til, at de er favoritter. Derefter er Danmark seedet 2’ere med gennemsnitlig mest erfaring fra World Touren. Herefter kommer Danmarks første modstander, Estland, som er seed 3 og består af spillere, der har deltaget sammen til U22 EM, og derfor er meget unge. Irland er seedet som nummer fire, men har turnerings joker med på holdkortet, da den irsk/amerikanske spiller, Isabella Carey, stiller op. Isabella kommer med det amerikanske college beachvolley mesterskab i rygsækken, så der må forventes et højt niveau fra hende.

”Alle vores fire spillere kan på en god dag godt spille med den samlede slovakiske trup, men spørgsmålet er, om vi kan slå deres stærkeste par i en golden match, hvis vi når dertil. Derudover tror jeg, at irlænderne på hjemmebane kan blive en udfordring, afhængigt af hvad Carey kommer med, og hvor meget hun kan løfte sin makker. Men vores ambition er videre avancement, og vi glæder os til at se, hvordan weekenden skrider frem.” afrunder elitechef, Martin Olafsen.

Læs mere om de danske hold og Continental Cup i denne tidligere artikel.

Følg desuden holdene på Beachvolley Danmarks Facebookside.


Page 1 of 17


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Martin Olafsen
maol@volleyball.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer