Det var fuld skrald på både server og solskin, da årets første Grand Slam i Odense blev afviklet i weekenden. Josephine Kyhn og Nadia Ayach Olling samt Daniel Jonassen og Morten Overgaard sendte sidste bold i sandet til turneringssejr.

Der var godt vejr og godt besøgt ved beachvolleybanerne ved Dalumhallen i weekenden til Odense Grand Slam.

Alle rækker var fyldt op, og der var desværre en række makkerpar på ventelisten, som ikke kom med til turneringen på Fyn.

Med flere af de danske toppar på damesiden i udlandet for at spille World Tour var vejen banet for nogle måske mindre kendte navne i kampen om turneringssejr i det fynske.

I damefinalen mødte Lydia Lassen Jørgensen og Johanne Heinsen makkerparret Josephine Kyhn og Nadia Ayach Olling. I den duel var Kyhn og Olling de stærkeste og kunne fejre finalesejren med 2-0 (21-14, 27-25).

Hos herrerne var Daniel Jonassen og Morten Overgaard i deres 2. finale på dette års beachtour. Denne gang var modstanderne Mads Rosager og Peter Kildegaard 2-1. Opgøret blev uhyggeligt tæt, men endte med at falde ud til Jonassen og Overgaards fordel 2-1 (25-23, 14-21, 20-18).

Næste stop på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 er Sport24 Kolding City Grand Slam den 24. juni.
Læs mere og tilmeld dig her.
Danmark er repræsenteret af Sara Stief og Frederikke Schade Jensen samt Martin Trans Hansen og Jacob Stein Brinck, når U22 EM i beachvolley begynder torsdag.

Kampen om at blive Europas bedste beachvolleyhold under 22 år udspiller sig i den østrigske by Baden. Det er allerførste gang, at Baden er værter for en top beachvolley event.

32 hold pr. køn er med, når den første serv sendes afsted den 15. juni. Hos pigerne er danske Sara Stief og Frederikke Schade Jensen med i den øverste halvdel, når det kommer til antal ranglistepoint.

Hos drengene er Martin Trans Hansen og Jacob Stein Brinck og forsvarer de danske farver.

De unge stjerner begynder med et indledende gruppespil, hvor fire hold kæmper mod hinanden i otte grupper.

Herfra går 24 hold videre til finalerunden, hvor der spilles single elimination.

Følg U22 EM på beachvolleyball-baden.at eller CEV.lu.  

#EuroBeachVolleyU22
For to år siden dannede beachvolleyarenaen i Haag rammer om de indledende runder ved VM. I morgen gælder det FIVB’s World Tour, hvor Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt er med i kvalifikationen.

Som noget helt nyt bliver World Touren spillet både på udendørs og indendørs baner.

Og når spillere og tilskuere ikke er optaget af kampene i sandet, kan de følge FIVB World League, hvor Hollands herrer tager imod Korea.

Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt ramte ikke deres vanlige niveau i den forgangne weekends NEVZA stævne i Odense, hvor de sluttede på en 7. plads.  

Nu skal de igennem kvalifikationen for at komme med i det eksklusive Main Draw-selskab i hollandske Haag, som er en 3-stjernet World Tour-turnering.

"Vi har netop overstået første træning hernede og har lige en lille pause, før vi skal træne igen," siger Cecile Køllner Olsen og Lærke Mygind. 

"Forventningerne er mere orienteret indad end de er på resultatet. Man kan nemlig møde alle slags hold i sådan en kvalifikationsrunde, så vi må sætte mål for det, vi kan styre, og det er os selv," siger de. 

"Vi forventer at komme under pres, men at bevare roen og spille vores eget spil. Sæsonen er gået rigtig godt indtil videre.  I Italien og Holland i maj har vi rykket os virkelig meget og til tider spillet på et højere topniveau end nogensinde før," siger de. 

"Det netop overståede NEVZA i Odense er vi langt fra tilfredse med, men vi er stadig et relativt nyt hold, som lærer noget nyt og prøver nye ting af hver dag, så det bekymrer os ikke. Det gør faktisk bare, at vi glæder os endnu mere til at give den gas i morgen og komme tilbage på sporet." 

Turneringen skydes i gang onsdag den 14. juni og kan følges her.
De to kraftcentre i øst og vest giver unge talenter mulighed for at udvikle sig og få mere træning på højt niveau ind i træningsplanen.

Udtagelse til de kommende U18 og U20 EM for piger og drenge vil gøres på baggrund primært af spillernes daglige virke og udvikling i kraftcentrene samt deres præstationer ved sommerens stævner.

Udtagelsen sker ud fra en samlet helhedsvurdering af de enkelte spilleres niveau og potentiale samt mulige holdsammensætninger og fremtidigt perspektiv. Den endelige udtagelse vil blive meldt ud i starten af juli.

Logistisk har det ikke været muligt i denne sommer at samle alle spillere til fællestræning på grund af et allerede travlt ungdomsprogram i juni og juli, men fremadrettet er det intentionen også at lave camps/samlinger, hvor både øst og vest spillere er samlet hen over året.

Vi håber selvfølgelig på, at alle, der aldersmæssigt kan, ønsker at spille henholdsvis U18 EM i Rusland 24.-27. aug. og U20 EM i Italien 7.-10. sep.
I bedes dog bekræfte til kraftcentertrænerne senest 27. juni, om I kan deltage på disse datoer (beregn en til to dage ekstra til transport) og således kan udtages.

Der er en egenbetaling på 4.000 kr. til alle ungdomsturneringer, hvor der også vil være en træner med. Lydia Jørgensen og Dennis Hansen vil være med som trænere til henholdsvis U18 og U20.

Træningen op til slutrunderne planlægges i samarbejde med ungdomstrænerne i kraftcentrene, hvor det også forventes at spillerne når at træne sammen (hvis de ikke allerede er makkerpar) og gerne deltager i mindst ét stævne sammen på den danske tour.

U-18 er for spillere født i 2000 eller senere. U-20 er for spillere født i 1998 eller senere.
De unge er vilde med sand mellem tæerne og en bold mellem hænderne. Copenhagen Beachvolley oplever netop nu et decideret medlemsboom på ungdomssiden.

Der er tre til fire gange så mange unge mennesker til træning hos Copenhagen Beachvolley nu, end der var i vinters.

”I vinters var der måske seks til træning, men nu er vi 25,” siger Lene Hammer, der er medlem af Ungdomsudvalget i CPH Beach.

Hun fortæller, at boomet af unge mennesker med hang til beachvolley skyldes en blanding af en målrettet indsats, godt vejr og lidt held.

”Vi arrangerede en gratis ungdomsdag op til et gymnasiemesterskab i beachvolley,” siger Lene Hammer.

”Vi sørgede for at have mange baner klar, så alle uanset niveau kunne være med og få masser af bold. Solen skinnede den dag, og det gør jo heller ikke oplevelsen dårligere,” siger hun.

Resultatet af den gratis ungdomsdag var ikke til at tage fejl af:

”Det kom væltende med nye spillere til træning om mandagen,” siger Lene Hammer.

Skoleturnering skal hapse endnu flere medlemmer
Copenhagen Beachvolley kontaktede også alle klubber i nærheden og fortalte dem, at deres spillere havde mulighed for at få sand mellem tæerne og spille beachvolley over sommeren hos dem.

”Pludselig stod vi med alle de her unge mennesker på banerne,” siger Lene Hammer.

”Vi er så heldige, at vi har to meget dygtige talentspillere, som træner de unge. Det er vigtigt for os, at alle får en god oplevelse. Så hvis der bliver ved med at komme så mange til træning, så skal vi have fat i en træner mere,” siger hun.

Samtidig understreger hun, at klubben har været heldige med at have nogle meget entusiastiske forældre.

”Nu træner vi hver mandag fra 17-19. Det betyder noget for både spillerne og forældrene, som værdsætter faste træningstider. Det giver en tryghed og er lettere at presse ind i en travl hverdag,” siger Lene Hammer.

De mange nye medlemmer får dog ikke Copenhagen Beachvolley til at hvile på laurbærrene.

”Snart tager vi fat i alle skoler i Valby-området. Vi arrangerer et skolestævne i slutningen af august eller starten af september, så alle elever kan komme og prøve at få sand mellem tæerne. Og så prøver vi at hapse dem til vores nye indendørshal, så de bliver ved med at spille beachvolley også om vinteren,” siger Lene Hammer.

”Vi giver alle nye ansigter to gratis prøvetræninger,” slutter hun.

Fremgangen af unge beachvolleyspillere glæder Volleyball Danmarks beachvolleykoordinator Peter Morsing:

”Det er fantastisk at se, at blandingen af en målrettet indsats, lidt godt vejr, hvilket jo er heldigt i Danmark, og en idrætsgren, der er skræddersyet til børn og unge, kan skabe grobund for en så massiv vækst i antallet af ungdomsspillere i Copenhagen Beach,” siger han.

"Samtidig er det skønt at høre, at klubben ikke nøjes med en lille succes og arbejder videre på at øge antallet af ungdomsmedlemmer gennem attraktive tilbud til dem – også hen over vinteren,” siger Peter Morsing.

Læs mere på Copenhagens Beachvolleys hjemmeside her.
Traditionen med norske vinder i NEVZA turneringerne på dansk grund fik en ende søndag i Odense.

Det belgiske wild card hold Liesbeth Mouha/Katrien Gielen, der kom med i turneringen efter en ny regel, hvor ét europæisk hold uden for turneringens ”zone”, kan få et wild card til turneringen, vandt efter en overbevisende indsats gennem hele turneringen. Ikke et eneste sæt tabte de undervejs.

I finalen slog belgierne sikkert det 2. seedede norske hold Ingrid Lunde/Oda Ulveseth, der i semifinalen havde slået det danske hold Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov. Den ensidige finale endte 21-15,21-9.

I kampen om tredjepladsen måtte danske Trans Hansen/Tyndeskov desværre give fortabt mod det andet norske tophold Victoria Kjølberg/Ane Hjortland, der sikrede sig 3. pladsen med en sejr på 21-17,21-14.

Det blev således som det plejer i NEVZA turneringen for kvinder med Norge i toppen – denne gang dog ”kun” som nr. 2 og 3 overgået af det belgiske klassehold, der har flere topplaceringer på FIVB-touren.

Den bedste danske placering stod Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov for med 4. pladsen. Undervejs havde de slået de to øvrige danske tophold Helle Søndergaard/Simone Okholm Hansen, der endte på en 5. plads og Cecilie Køllner Olsen/Lærke Mygind Grønfeldt, der nok lidt skuffende måtte nøjes med en 7. plads.

England fik også et hold i top-5 (Palmer/Grimson), mens bedste svenske hold blev Lindström/Sundberg på en 7. plads

Søndagen bød som lørdagen på masser af sol og der var pænt fremmøde på tilskuerrækkerne

Se alle resultaterne så slutstillingen her
Saturday, 10 June 2017 17:46

Danmark stadig med i kampen om medaljerne

Written by
Efter en lørdag med perfekt beachvolleyball vejr, er der stadig mange lande i spil til den endelige sejr.
Deriblandt også Danmark, der stadig har to hold med i turneringen.
Solen skinnede fra en til tider skyfri himmel i det fynske sand og dagen bød på mange spændende kampe med intens fight og tætte afgørelser.

Belgien (Liesbeth Mouha/Katrien Gielen) og Norge (Ingrid Lunde/Oda Ulveseth) er direkte i søndagens semifinaler, mens kampen om de sidste to pladser står mellem de to danske par Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen og Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov i den ene kvartfinale og Victoria Kjølberg/Ane Hjortland (NOR) mod Victoria Palmer/Jessica Grimson (ENG) i den anden.
Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov vandt i dagens sidste kamp over Cecilie Køllner Olsen/Lærke Mygind Grønfeldt (24-22, 21-19), der således endte som nr. 7

Fra tidligt morgen blev de første hold elimineret og måtte tage til takke med en 17. plads. Tre svenske, to danske og et norsk hold måtte efter nederlag tage plads på tilskuerpladserne og følge resten af turneringen derfra.

I 3. runde måtte det topseedede norske hold Kjølberg/Hjortland overlade den direkte plads i 4. runde til wildcard holdet Mouha/Gielen fra Belgien (seed 8). Et hold der har flere top-10 placeringer ved FIVB-turneringer på samvittigheden og absolut en af favoritterne til den endelige sejr. De tre øvrige topseedede hold Søndergård/Okholm Hansen (DEN seed 4), Palmer/Grimson (ENG seed 3) og Lunde/Ulveseth (NOR seed 2) spillede sig alle direkte i 4. runde, mens det blev et farvel til bl.a. de danske hold Trine Bak/Pernille Witt (nr. 17), Signe Zibrandtsen/Amanda Andersen (nr. 17), Sofia Barkler/Jannie Rasmussen (nr. 17), Sara Stief/Frederikke Schade (nr. 9), Caroline Udemark/Mie Lindgren (nr. 9), Cecilie Køllner Olsen/Lærke Myging Grønfeldt (nr. 7)

Søndag spilles der kampe på beachanlægget ved Dalum-hallen fra kl. 10. semifinalerne spilles kl. 12, mens finalen spilles kl. 15.

Vi håber søndagens gode vejr lokker mange tilskuere til, for at nyde den flotte beachvolleyball, spillerne har leveret hele weekenden.

Se resultater fra lørdag, samt søndagens kampprogram her

Det blev de topseedede holds dag, da 7 ud af 8 hold seedet i top 8 spillede sig videre til 3. runde med sikre sejre. Kun det 5. seedede danske hold Cecilie Køllner Olsen/Lærke Mygind Grønfeldt tabte overraskende i en spændende tre sæts kamp (21-17,12-21,14-16) til det 12. seedede svenske hold Lindström/Sundberg.

Det danske vejr viste sig for anden weekend i træk fra dets omskiftelige side, da 23 hold stillede op til NEVZA turneringen for damer i Odense.
Dagen startede fint med sol og fine varmegrader men i løbet af eftermiddagen trak skyerne ind over Odense og spillerne måtte indstille sig på kampe i øsende regnvejr.

Favoritterne slog til, mens de lavere seedede hold må gennem opsamlingskampene lørdag formiddag, for at kæmpe med om sejren.

Det danske hold med rutinerede Jannie Rasmussen og unge Freja Holme Barkler blev første hold til at forlade turneringen på en 17. plads. Holdet måtte desværre trække sig fra turneringen efter de havde været ved at skabe en stor overraskelse og endda havde matchbolde i både 2.- og 3. sæt mod svenske Påhlsson/Malmström, før de tabte kampen på svenskernes første matchbold (21-19,20-22,14-16). En lille skade forhindrer holdet i at stille op i morgendagens kamp.

Vejrguderne lover fint vejr for resten af weekenden med ingen regn og temperaturer omkring de 20 grader, søndag endda helt op mod 25 grader.

Se vejrudsigten her

Se dagens resultater og weekendens kampprogram her

Både Helle Søndergård og Simone Okholm samt Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen er med i Main Draw ved FIVB World Tour-turneringen i Monaco.

Verdens næstmindste land med verdens største befolkningstæthed får den 17.-18. juni lidt flere indbyggere, da beachvolleyspillere fra 21 forskellige nationer kommer til fyrstedømmet i forbindelse med FIVB World Touren.

Blandt dem er Helle Søndergård og Simone Okholm, som ser frem til at spille på beachvolley i Middelhavsbyen:

”Vi glæder os helt vildt. Det er vores første World Tour sammen, og så er det endda i Main Draw – det giver os virkelig mulighed for at komme frem i rækkerne,” siger Helle Søndergård og Simone Okholm.

”Det er også Simones allerførste World Tour og derfor en fantastisk mulighed for at stå foran nogle af de helt store hold. Det giver os motivation og gejst for på sigt at kunne konkurrere til EM og VM,” siger de.

Det er også blevet til en plads i Main Draw for Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen.

”Vi glæder os helt vildt meget af flere grunde. Det er vores første World Tour-stævne sammen og Marias første World Tour stævne nogensinde, så vi har allerede sommerfugle i maven,” siger makkerparret.

”Vi glæder os til at være en del af et stort set-up og spille mod verdensstjerner! Marias familie tager turen derned for heppe og være en del af den store oplevelse det er for os,” siger Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov.

”Vi håber det bliver en positiv oplevelse, der giver os endnu mere blod på tanden for fremtidige stævner. Stævnet bliver også en afprøvning af vores nuværende niveau,” siger de.

World Touren i Monaco begynder den 17. juni og kan følges på FIVB’s hjemmeside her.  

Danmark er stærkt repræsenteret med hele otte hold, når NEVZA Zonal beachvolley-turneringen for damer spilles ved Dalumhallen i Odense den 9.-11. juni.

De danske farver er ikke blot talrigt repræsenteret, når der er NEVZA-turnering i Odense de kommende dage.

De danske makkerpar fylder også godt blandt de bedst rangerede hold. Således er der danske navne på seed 4, 5, 6 og 7, mens to norske og et britisk par indtager top 3.

Det bedst rangerede danske hold er Helle Søndergård og Simone Okholm som seed 4. De ser frem til at betræde det fynske sand:

”Vi er super spændte på årets første NEVZA-turnering, hvor vi får mulighed for at prøve kræfter af mod de andre nordiske lande,” siger de.

”Vi har trænet en masse på vores samspil den seneste tid og glæder os til at teste os selv af, og se hvor langt vi er nået,” siger Helle Søndergård og Simone Marie Okholm Hansen.

”Vi håber, der kommer mange tilskuere, så alle de danske hold kan få et ekstra rygstød af at spille på hjemmebane,” slutter makkerparret.

Seed 5 er Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt, seed 6 er Line Trans Hansen og Maria Elisabeth Tyndeskov, mens Sara Stief og Frederikke Schade Jensen er seedet 7’er i Odense.

”Vi ser frem til en turnering med højt niveau, hvor de danske hold er med helt fremme,” siger Lærke Mygind og Cecilie Køllner Olsen .

”Det bliver vores første officielle internationale turnering i år, og vi glæder os meget til at få sat vinterens og forsæsonens benarbejde i spil,” siger de.

Derudover har Danmark fire hold med i NEVZA-turneringen: Trine Bak Jonassen og Pernille Witt, Freja Holme Barkler og Jannie Nørregaard Rasmussen, Caroline Udemark Hansen og Mie Lindgren samt Signe Zibrandtsen Haaning og Amanda Øster Andersen.

De danske hold skal dyste mod seks norske hold, et britisk, otte svenske samt et belgisk mandskab, som er med, da NEVZA-regulativet er ændret i år, så der kan gives et wildcard til et hold med udenfor NEVZA-zonen.

I alt er 24 hold med i NEVZA-turneringen i Odense. Se alle holdene her

NEVZA-turneringen spilles ved Dalumhallen, Mejerivej 1, 5260 Odense S og afvikles i samarbejde mellem Volleyball Danmark og Odense Beachvolley Klub.

Vinderen af turneringen kan udover æren og ranglistepoint også rejse hjem med 500 euro på lommen. 

Læs mere om NEVZA-turneringen her, hvor der også vil blive uploadet turneringsprogram, når det foreligger.
Page 1 of 26


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer