Sunday, 10 September 2017 12:07

De danske vulkanudbrud blev slukket

Written by
Skrevet af vores udsendte journalist og fotograf Peter Bernberg Windeleff

Lørdag blev endestationen for de danske U20 beachvolleyspillere til EM på Vulcano, Italien.

Astrid Mellmølle og Clara Bernberg Windeleff stod overfor det italienske hold, Scamponi/Piccoli, som viste sig at være mere stabile i den drilske italienske vind, som var kommet til Vulcano i dag. De danske piger følger godt med til midt i 1. sæt, hvor italienerne løber fra dem på deres stabile boldbehandling. I 2. sæt kommer italienerne med et endnu større servepres, som Astrid og Clara ikke får dæmmet op for.
Italienerne vinder fortjent 2-0 (21-16 og 21-10).

RasmusJacob
Rasmus Mikelsons og Jacob Stein Brinck mødte det litauiske hold Stankevicius og Mazuras, som endte med at vinde 2-0 (21-18 og 21-12). Danskerne spillede lige op med det litauiske hold gennem 1. sæt, men et par dumme danske fejl til sidst i sættet afgjorde sættet til litauisk fordel. Et fortsat velspillende litauisk hold øgede presset endnu mere på det danske hold og vinder klart 2. sæt.

På trods af dagens nederlag til de 2 danske hold ender de begge på en flot 9. plads ved dette års U20 EM. ”Hjemmefra var forventninger ikke til det flotte resultat som de to hold præsterer. Jeg er meget tilfreds med spillernes tilgang og indstilling til dette stævne. De har vist overskud og vilje i pressede situationer, hvilket udmøntede sig til sejre mod stærke modstandere. Vi har fået en masse international erfaring med herfra, hvilket vi kan bruge i fremtidige turneringer. Beachvolley Danmark skal være stolte af to 9. pladser til et U20 EM” udtaler træner, Dennis Spile Hansen.

Spillere og trænere ser finaler søndag og rejser hjem til Danmark mandag.

Se resultaterne her
Efter nogle nervepirrende kampe og en fantastisk indsats af de danske spillere, står Danmark med to hold i 1/8-finalerne, der spilles i morgen (lørdag).

Begge hold skulle i dagens sidste kamp møde puljens formodede svageste hold og efter to sejre i de første kampe kunne både Jacob Stein Brinck/Rasmus Mikelsons og Clara Bernberg Windeleff/Astrid Mellmølle med en sejr sikre sig puljesejren og dermed kvalificere sig direkte til 1/8-finalerne. I 1/16-finalerne mødes 2’erne og 3’erne fra puljerne og danskerne skal således møde en vinder fra en af de kampe lørdag eftermiddag.

Først var det pigernes tur og her var ingen slinger i valsen. 21-11, 21-10 over bulgarske Duleva/Slavcheva (seed
En overbevisende indsats af Clara og Astrid, der i de første kampe have vundet 24-22, 21-19 over Sadeiko/Vengerfeldt (seed 13) fra Estland og senere overbevisende 21-13, 21-15 over de 4. seedede finner Koivisto/Rautiainen.

Sidst på eftermiddagen var det så Jacob Stein Brinck/Rasmus Mikelsons tur til at se om de kunne gøre Clara og Astrid kunsten efter. Drengene havde slidt sig til muligheden for at vinde puljen, ved at vinde de første to kampe efter utroligt tætte og spændende opgør.
Først torsdag med en 22-24, 21-16, 15-13 sejr over de 10. seedede polakker Krzyzanowski/Lewicki, hvor især og fredag morgen gik det så ud over Pavliuk/Sviridov (seed 7) fra Ukraine, der blev besejret i en ligeså tæt kamp med 21-16, 22-24, 18-16 efter flere matchbolde til begge hold.
De hårde kampe havde tæret på kræfterne, men drengene holdt fokus (godt hjulpet af coach Dennis) og cruisede sig til en overbevisende puljesejr med 21-11, 21-14 over kroatiske Mislov/Babic (seed 26)

En meget imponerende indsats af de unge danske hold – og det endda set i lyset af holdenes dårlige seedning. Windeleff/Mellmølle er seedet som nr. 29, mens Brinck/Mikelsons er 23. seedet.
Derudover er Clara og Astrid kun 15 og 17 år. Mange af de øvrige hold er 18-19 år, som Jacob og Rasmus.

Holdene coaches i Vulcano af Dennis Spile Hansen, der er Kraftcentertræner i Odense. Peter Bernberg Windeleff holder sammen på truppen, tager fantastiske billeder, opdaterer live på Facebook og hepper spillerne til sejr.

Følg med i de unge talenters videre kamp for sejre, ære, vigtige internationale points og måske endda medaljer.

Der trækkes lod til drengenes turnering i aften, mens det allerede nu ligger fast, at pigerne i morgen kl. 11.50 skal møde vinderne af kampen Koivisto/Rautiainen FIN (seed 4) - Guyot Polverini/Szewczyk FRA (seed 19). Vinder finnerne bliver det et gensyn fra puljen, hvor Danmark som bekendt vandt en sikker 2-0 sejr.

Begge danske hold er oversiddere i 1/16-finalerne

Drengenes turnering
Pigernes turnering
Med tre sejre ud af tre mulige gjorde de danske U20 drenge og piger rent bord på førstedagen af U20 EM i beachvolley, der afholdes på Vulcano i Italien.

Vulcano er en lille ø nord for Sicilien på 21 km2 og 470 indbyggere og udmærker sig ved det fine vejr og noget meget sort sand. Det har efter sigende ikke regnet i over et halvt år, hvilket også kan ses og mærkes, da det støver ret kraftigt på banerne til tider.


De danske U20-spillere tager i dag hul på andendagen af EM i Italien efter en imponerende førstedag i sandet.

De danske piger, Astrid Mellemølle og Clara Bernberg Windeleff, spillede to kampe torsdag, hvor det blev til to sejre over henholdsvis Finland (seed 4) og Estland (seed 13).

Kampen mod Finland var en teknisk nydelse, hvor der de danske piger lavede ganske få fejl i sideout’en og holdt et godt servetryk og et stabilt angrebsspil. Det flotte spil resulterede i en rimelig overbevisende 2-0-sejr (21-15, 21-13).

Kampen mod Estland var ikke en ligeså prangende en kamp. Esterne havde skarpe og tunge server kampen igennem, men Astrid og Clara holdte fast i deres eget spil og endte med at hive endnu en 2-0-sejr hjem (24-22, 21-19).

De danske drenge, Rasmus Mikelsons og Jacob Stein Brinck, spillede én kamp mod Polen (seed 10), som de vandt med 2-1 (22-24, 21-16, 15-13). Det var en kamp, hvor danskerne ikke spillede op til deres bedste, men hævede niveauet til slut i kampen, hvor det spidsede til.

Fredag skal Rasmus Mikelsons og Jacob Stein Brinck i aktion for anden gang ved EM. Klokken 10:10 spiller de mod Ukraine (seed 7) og kl. 16:50 mod Kroatien (seed 26). Pigerne spiller én kamp i dag mod Bulgarien (seed 20) kl. 12:40.

Følg med på CEV’s hjemmeside her.
Loala1 streamer fra bane 1 her.


Danmark har et hold med både hos pigerne og drengene, når U20 EM i beachvolley begynder torsdag.

De fire danske beachvolleyspillere, som repræsenterer Danmark ved U20 EM i Italien, var ikke født, da Rocazinos fodbold VM-sang ’En for alle’ lagde lyd til VM-slutrunden i 1988.

Men omkvædet ’i røg og damp for Danmark’ kan blive aktuelt for Astrid Elisabeth Mellmølle og Clara Windeleff samt Jacob Stein Brinck og Rasmus Mikelsons, når de kæmper mod 31 andre europæiske hold om hæder og EM-medaljer.  

For U20 EM spilles på en vulkanø med det passende navn Isola Volcano i byen Volcano.

Man kan kun håbe på, at det er de unge danske beachspillere, der går i udbrud, når bolden gives op torsdag morgen.

Selve EM-slutrunden for beachspillere under 20 år afvikles den 7.-10. september.
Følg med i U20 EM på CEV’s hjemmeside her.

Laola1 streamer kampe fra bane 1 her. Lad os håbe, at det bliver med dansk islæt.  

Har du fået lyst til lytte til Rocazino og ’En for alle’, så skal du klikke her.

Monday, 04 September 2017 09:51

Tre danske herrehold i top 5 i Oslo

Written by
Danmark var godt repræsenteret ved NEVZA turneringen i Oslo.
Af de 32 herrehold havde vi 5 hold med og hos damerne var 6 af de 27 hold danske.

Især herrerne gjorde en god figur, men måtte igen se Norge løbe med medaljerne.
Pt. er Norge et skridt foran de øvrige NEVZA lande – på herresiden. Hos damerne er det finnerne der klarer sig bedst. De glimrede dog ved deres fravær i Oslo.

Norge sluttede altså på de tre øverste pladser, med brødrene Aleksander og Christian Sandlie Sørum (Seed 2) som vindere efter en intens finalesejr over Anders Berntsen Mol/Mathias Berntsen (seed 1). Mol, Berntsen og Christian Sørum er tre unge talenter, der er Norges satsning på en OL-plads i Tokyo i 2020. Mol/Berntsen vandt bl.a. U22 EM sølv i foråret.

Men de danske herrer ydede god modstand mod de stærke nordmænd.

Dårlig seedning gjorde at Kristoffer Abell/Daniel Thomsen (Seed 17) og Mads Rosager/Martin Trans Hansen (seed 18) allerede i 2. runde røg ind i de to topseedede norske hold, der også endte i finalen. Trods fin modstand blev det til danske nederlag, hvilket betød at danskerne skulle den lange vej videre i turneringen.

Daniel Jonassen/Morten Overgaard (seed 5) holdt deres seed og spillede med højt niveau sig sikkert hele vejen til kvartfinalerne uden nederlag, dog med en kneben sejr i 3. runde over svenske Annerstedt/Herrmann (seed 4). Kvartfinalen blev et drabeligt danskeropgør mod Daniel Thomsen/Kristoffer Abell, der undervejs havde slået det 3. seedede norske hold Retterholt/Bergerud og finske Piippo/Määttänen (seed 6).

Thomsen/Abell trak det længste strå med en 2-0 sejr og sikrede sig altså en plads i semifinalen, mens Jonassen/Overgaard sluttede på en flot 5. plads.

I semifinalen tabte Thomsen/Abell desværre til de senere vindere af turneringen, Sørum/Sørum efter en vanvittig spændende kamp. 27-25, 15-21, 15-12 til Norge. Den lange vej i turneringen med 4 kampe fredag og 3 kampe lørdag så ud til at have trukket de sidste kræfter ud af danskerne og i bronzekampen blev det desværre også til et dansk nederlag mod Tvinde/Strømsvåg. En mere end godkendt 4. plads blev det dog til.

Mads Rosager/Martin Trans Hansen måtte også den lange vej frem til kvartfinalerne. Efter to sejre over et engelsk og et norsk hold, kom de op imod de bedste svenske hold. Roager/Trans fik hurtigt tilnavnet svenskerdræberne efter to sejre over de 4. seedede Annerstedt/Herrmann og Appelgren/Jonsson (seed 8).

En flot præstation af de 18. seedede danskere, der nu også var i kvartfinalen. Her stod de overfor norske Tvinde/Strømsvåg, der viste sig at have flest kræfter i behold, da det spidsede til og vandt 15-13 i tredje sæt.

Den lange vej i turneringen, samt nogle opslidende ture frem og tilbage mellem Centre Court i midt Oslo og de øvrige baner, der ligger 4 km væk i Voldsløkka, viste sig at have kostet for mange kræfter.

Men en flot turnering af de danske herrehold, hvor det også skal nævnes at Rasmus Mikelsons/Jacob Stein Brinck, der skal repræsentere Danmark ved U20 EM i den kommende uge, blev en flot nr. 13 i deres første NEVZA turnering sammen.

Efter en 1. runde sejr over engelske Hunter/Garcia-Kidd (seed 9) og et nederlag til svenske Appelgren/Jonsson (seed 8) i 2. runde, vandt de over det sidste danske hold Casper Bjerg/Mads Steffens, der sluttede som nr. 17, efter en sejr over norske Eldegard/Løvli. I kampen om at undgå 13. pladsen tabte Mikelsons/Brinck til Thomsen/Abell.

Slutplaceringer herrer
Nr. 4 Daniel Thomsen/Kristoffer Abell
Nr. 5 Mads Rosager/Martin Trans Hansen
Nr. 5 Daniel Jonassen/Morten Overgaard
Nr. 13 Rasmus Mikelsons/Jacob Stein Brinck
Nr. 17 Casper Bjerg/Mads Steffens

Hos damerne var der 6 danske hold med.

De to bedste hold Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov (seed 7) og Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen (Seed 5) endte som nr. 7 og nr. 9 efter at have mødt hinanden i kampen om at undgå at slutte 9’er. Her vandt Trans Hansen/Tyndeskov en tæt kamp med 24-22, 21-18. Trans Hansen/Tyndeskov tabte efterfølgende til svenske Simonsson/Yoken (seed 6)

Forinden havde Trans Hansen/Tyndeskov tabt i 3. runde til de senere sølvvindere Hjortland/Kjølberg (seed 2) fra Norge, mens Søndergård/Okholm Hansen havde tabt til svenske Lindström/Sundberg (seed 12), der endte turneringen på en 4. plads.

De øvrige danske hold klarede sig også rimeligt gennem turneringen, bl.a. blev Pernille Witt/Trine Bak nr. 13 og Freja Holme Barkler/Josefine Lyholm vandt en kamp ved deres første NEVZA turnering sammen og endte på en 17. plads.

Slutplaceringer damer
Nr. 7 Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov
Nr. 9 Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen
Nr. 13 Pernille Witt/Trine Bak
Nr. 17 Sara Stief/Frederikke Schade Jensen
Nr. 17 Amanda Øster Andersen/Signe Zibrandtsen Haaning
Nr. 17 Josefine Fjendbo Lyholm/Freja Holme Barkler

Se alle resultater og slutstilling her
Friday, 01 September 2017 06:44

De unge strømmer til stranden og beachvolley

Written by
Beachvolley bliver mere og mere populært – især blandt unge mennesker. 45 procent flere unge mellem 8 og 18 år deltog således på Danish beachvolley Tour i den forgangne sæson, som generelt oplevede en fremgang i antallet af deltagende hold.

De unge er vilde med sand mellem tæerne og en bold mellem hænderne. I 2017 stillede hele 126 ungdomsspillere op på Danish Beachvolley Tour.

Det er en fremgang på 45 procent i forhold til året før, hvor 87 ungdomsspillere dystede mod hinanden i sandet.

”Det er dejligt at se, at der er så stor fremgang i antallet af børn og unge, som har fået lyst til at spille beachvolley. Vi synes, at beachvolley er en fantastisk sport for de unge. Men en fremgang på 45 procent havde vi nok alligevel ikke regnet med,” siger Peter Morsing, beachvolleykoordinator i Volleyball Danmark.

”Nu gælder det om at udvikle konceptet for de unge, så vi både kan fastholde de nuværende og øge antallet af spillere igen næste år,” siger han.

Volleyball Danmark har på Danish Beachvolley Tour 2017 afviklet fem ungdomsturneringer for unge beachvolleyspillere mellem 8 og 18 år.

Der har været afholdt separate ungdoms DM’er for U14, U16 og U18 hold, sammen med tourens traditionsrige DM-finaler på Amager Strand.

Det er ikke kun de unge, som strømmer til stranden for at spille beachvolley. Beachtouren har også oplevet en fremgang fra 1.381 til 1.487 deltagende hold. Det svarer til en stigning på små 8 procent. 

”På trods af en sommer, hvor vejret ikke har vist sig fra sin bedste side, er det fantastisk at se, at der har været en fremgang i antallet af deltagende hold,” siger Peter Morsing.

Flere hold har dog ikke betydet flere spillere på strandene. Her er antallet status quo med 930 spillere.
Årets sidste turnering i NEVZA-regionen har solid dansk deltagelse. 11 makkerpar med dansk pas skal hive hæder og medaljer med hjem til Danmark ved NEVZA turneringen i Oslo.

Seks danske damehold og fem danske herrehold er med i den norske hovedstad.

Hos damerne er det bedst seeded danske hold Helle Søndergård og Simone Marie Okholm Hansen, mens danmarksmestrene Maria Elisabeth Tyndeskov og Line Trans Hansen er næstbedste.

Derudover er også Sara Stief og Frederikke Schade Jensen, Amanda Øster Andersen og Signe Zibrandtsen Haaning, Trine Bak Jonassen og Pernille Witt samt Freja Holme Barkler og Josefine Fjendbo Lyholm med i det norske sand.

Hos herrerne har Daniel Jonassen og Morten Overgaard høstet flest internationale ranglistepoint indtil videre i denne sæson og er dermed det bedst seedede danske hold.

Næstbedste seed er Kristoffer Abell og Daniel Thomsen, der kommer med en frisk sejr i bagagen fra Nyborg City Beach, hvor de i finalen besejrede Mads Rosager og Martin Trans Hansen, som også er med i Oslo.

Derudover er Jacob Stein Brinck og Rasmus Mikelsons samt Casper Bjerg og Mads Steffens med.

Turneringen begynder torsdag klokken 09:00, og damefinalen spilles lørdag den 2. september klokken 17:00 og herrefinalen klokken 18:00.

Følg med her.
Sunday, 13 August 2017 20:02

Danmarksmestrene i beachvolley er fundet

Written by
Masser af sol, mange mennesker og god beachvolley prægede DM-finalerne på Amager Strand. Hos damerne udeblev overraskelsen, og i herre-finalen blev rutinen i sandet afgørende.

Hos damerne viste Maria Tyndeskov og Line Trans stor kvalitet, da de efter finalen kunne hæve DM-pokalen.

Der blev aldrig rigtig spænding om udfaldet, da Caroline Udemark og Mie Lindgren efter en flot samlet præstation ved DM blev overmatchet i finalen. Fra start lagde Tyndeskov og Trans stort pres på Udemark og Lindgren, som aldrig formåede at finde det flotte spil frem der bragte dem i finalen.

Damernes DM-finale i tal:
Line Trans/Maria Tyndeskov vs. Caroline Udemark/Mie Lindgren: 2-0 (21-15,21-12)

Den spænding og nerve, der udeblev i damernes finale, viste sig i den grad i herrernes DM-finale. Her stod Daniel Thomsen og Kristoffer Abell overfor sidste år DM-vindere Lars Mayland og Christopher Secher Hansen.

Det blev en finale med en masse gode dueller, og de omkring 400 tilskuere, der havde fundet vej til Amager Strand, blev i den grad godt underholdt. Efter specielt et tæt og velspillet 2. sæt, kunne Lars Mayland og Christopher Secher Hansen for andet år i træk hæve DM-pokalen.

Herrernes finale i tal:
Lars Mayland/Christopher Secher Hansen vs. Daniel Thomsen/Kristoffer Abell: 2-0 (21-16,21-17)

Bronzemedaljerne hos damerne kunne Cecilie K. Olsen/Lærke M. Grønfeldt og hos herrerne Oliver Kaszas/Sebastian Kaszas glæde sig over.

Se eller gense finalekampene på VolleyTV.dk.
Begge danske makkerpar gjorde klart seedningen til skamme, da de i weekenden spillede U18 EM i Rusland.

De danske piger Clara Bernberg Windeleff og Astrid Mellmølle var med til EM som seed 29, mens de danske drenge Carl-Emil Nedergaard og Ulrik Bo Dahl var seedet 32.

Begge danske makkerpar viste dog deres kvaliteter i sandet og sluttede på en 17. plads, en klar forbedring af deres seed.

Dermed er der sat vigtige point ind på den danske konto på CEV’s ungdomsrangliste. Det betyder, at Danmark forhåbentlig slipper for at spille kvalifikation næste år, hvor vi også får en bedre seedning end i år.

Carl-Emil Nedergaard og Ulrik Bo Dahl skulle netop først kæmpe sig igennem kvalifikationen i år for at komme med i EM-hovedturneringen. Her vandt de en puljekamp og gik videre som 3’er, men tabte i næste runde.

Drengenes modstandere i turneringen endte med at vinde EM-sølv samt sluttede på en 6. og 9. plads.

Clara Bernberg Windeleff og Astrid Mellmølle vandt også en puljekamp og gik videre som 3’er. Nederlagene i turneringen kom til de senere EM-bronzevindere samt nummer 4 og 6.

Rusland vandt guld, sølv og bronze hos herrerne og guld hos damerne.

Se alle resultaterne her:
Piger.
Drenge.
Friday, 25 August 2017 14:54

Stor dansk succes ved U18 EM i Kazan

Written by

På trods af seedninger som henholdsvis 32 (Carl-Emil Nedergaard/Ulrik Bo Dahl) og 29 (Clara Bernberg Windeleff/Astrid Mellmølle) lykkedes det begge danske hold, at kvalificere sig videre fra puljespillet og sikre Danmark vigtige points til CEV’s ungdomsrangliste – points der kan sikre, at Danmark i de kommende år slipper for at spille kvalifikation til U-EM. Begge hold er således sikret min. en 17.plads, men har i morgen mulighed for at forbedre den placering.

Begge hold havde kniven for struben i sidste puljekamp, der skulle vindes for at gå videre i turneringen.

Først var det pigerne der skulle i kamp. Her vandt Clara og Astrid forholdsvis sikkert 21-16, 21-18 over det portugisiske hold Calado/Beatriz (seed 20) og var dermed kvalificeret til 1. runde i morgen.
Her har de desværre trukket de 2. seedede tjekker Zolnercikova/Svobodova Kmapen. Kampen spilles kl. 9 lokal tid (8.00 dansk tid). Der var ellers mulighed for at trække bl.a. både et svensk og et finsk hold, der nok ville have været en nemmere opgave. Men pigerne har vist godt spil og det skulle gerne fortsætte i morgen.
Følg med i pigernes kampe her
Windeleff Mellmølle2017
Hen på eftermiddagen var det så drengenes tur.
Godt bakket op af de succesrige piger, spillede drengene en rigtig god kamp mod Israels Goldstein/Hadar (seed 17), hvor der kun var lidt spænding i 2. sæt. 21-12, 21-19 lød den danske sejr på og efter stor jubel i den danske trup, kunne det konstateres, at Danmark for første gang har  både et herrehold og et damehold med videre fra puljespillet til U18 EM.
Et virkelig flot resultat af de unge danskere. Det bliver spændende at følge dem videre i turneringen i morgen.

Drengenes puljer er ikke færdigspillet endnu, så lørdagens modstander kendes endnu ikke, men det står fast, at det bliver en 2’er fra en af de andre puljer. Der trækkes lod i aften
Følg med i drengenes turnering her

Page 1 of 28


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer