Wednesday, 12 June 2019 09:15

Danske U18 talenter til EM i beachvolley i Østrig

Written by
Fra den 13.-16. juni afvikles U18 EM i beachvolley i Strandbad Baden i Østrig. Danmark er repræsenteret med DU18 holdet Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, og HU18 holdet Mads Kaagh Møller Christensen og Jacob Hejlsvig Petersen.

Holdene er sammen med deres trænere Martin Olesen og Jon Hvilsted Junker netop draget til Østrig, hvor de torsdag tager hul på turneringen. En turnering, som altid er svær at spå om, ifølge træner Martin Olesen.

”Til disse ungdomsslutrunder er det altid svært at sige, hvad man skal forvente. Man kender sjældent de andre hold, og det er derfor svært at sammenligne styrker. Men vi kender dog lokationen Baden godt, og vi ved derfor, at der vil være gode rammer på alle punkter. Det giver os en ro til at fokusere på at præstere.” fortæller han.

De to hold blev i maj måned udtaget til turneringen, og kan nu se frem til at dyste mod jævnaldrende fra hele Europa i kampen om topplaceringer og medaljer.

”Mads og Jacob er begge debutanter på den internationale scene, og de er blandt de yngre spillere til stævnet. Så de skal i år opleve hvad det vil sige at spille i udlandet. Det kommer til at handle om den mentale styrke, da de formegentlig vil møde stor erfaring og fysik, selvom det er modstandere under 18 år.” forklarer Martin Olesen.

”Sofia og Clara tager afsted med lidt større erfaring, og de er samtidig blandt de ældste i turneringen. Sidste år blev det til en 9. plads i samme aldersgruppe, så målet vil klart være at matche eller forbedre den placering. Men hvis de går videre fra den indledende pulje, kan det hurtigt blive en lodtrækning eller små udsving, der afgør sejre fra nederlag, så vi må vente os se.” afslutter træneren.

Du kan følge kampe og resultater på Beachvolley Danmarks Facebook side.

Hvordan spilles Ungdoms EM? 
Ungdoms EM spilles som puljespil, hvor alle møder alle. De 32 hold i turneringen seedes og inddeles i 8 puljer á fire hold. Nr. 1-3 fra hver pulje går videre til slutspillet. 


Efter puljespillet spilles der ’Single Elimination’, hvilket betyder, at man er ude af turneringen, hvis man taber. Dog spilles alle slutkampe om placeringerne 1-8. 


Vinderne af puljen går direkte til Runde 2, mens 2’erne og 3’erne skal spille 1. Runde for at komme videre i turneringen. Her møder alle 2’erne en 3’er fra en anden pulje. Vinderen af disse kampe går til Runde 2, hvor de altså møder en puljevinder. Herefter følger Runde 3, der er kvartfinaler, osv. frem til finalen, der altid spilles søndag.
I weekenden drager de danske beachvolleylandshold bestående af Maria Boelt Tyndeskov, Line Trans-Hansen, Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard sammen med deres trænere til Bettystown, Irland, for at deltage i første runde af Continental Cup – en turnering, der på sigt kan udløse adgangsbilletten til OL 2020.

I første runde af Continental Cup er Danmark kommet i pulje med Irland, Slovakiet og Estland. I første omgang skal Danmark bide skeer med Estland, hvor hver nation stiller op med to hold, der tilsammen skal vinde ”nationsmatchen”. Nationsmatchen bliver spillet bedst af 3 kampe - en kamp til hvert hold, hvor Estlands bedste hold møder Danmarks næstbedste og omvendt – og en evt. tredje kamp, hvor hvert land selv bestemmer hvilken holdkonstellation, der skal spille kampen.


”Jeg har glædet mig som et lille barn! Jeg synes det er et fedt setup og anderledes måde at spille turnering på, og det her med, at vi faktisk er fire spillere, der skal samarbejde som én nation, det bliver rigtig sjovt.” siger Line Trans-Hansen, der til daglig danner par med Maria Boelt Tyndeskov.


”Vi prøvede til en træning at spille forskellige sæt sammen på kryds og tværs af de forskellige spillere, bare for at prøve at stå på banen med en anden, end man er vant til. Det gik faktisk overraskende godt i alle konstellationer. Det er jo en sjov mulighed, hvis vi skulle ende i en Golden Match, men i realiteten er vi nok stærkest i vores normale par”, supplerer Maria.


Første skridt på vejen til OL
Der er ingen tvivl om, at de fire danske spillere er motiverede og klar til at repræsentere Danmark i sandet. Vejen til OL er dog ikke en dans på roser, og der venter spillerne en svær opgave allerede i første runde af Continental Cup.  

”Vi har trænet på at spille meget mere aggressivt og få bolden op til nettet i angrebet. Det bliver vigtigt, hvis vi skal slå de stærke hold, vi er oppe imod. Og så går vi klart efter, at vi samlet set skal gå videre fra den første runde – det er i hvert fald ambitionen.” forklarer Sofia Nørager Bisgaard.  

”Jeg forventer at vi har en god chance for at gå videre. Vi har arbejdet meget med at tænke aggressivt, tage kontrollen og få afgjort boldene selv i stedet for at vente på modstandernes træk. Det tror jeg også godt, vi kan. Vi møder Estland, som har unge hold, og som vi ikke kender så godt. Men forhåbentligt betyder det også, at de ikke har så meget erfaring, hvor vi trods alt har nogle spillere, der allerede har prøvet at stå på den internationale scene til World Tour stævner. Men hvordan magtbalancen bliver, må vi vente og se.” afslutter landstræner, Martin Olesen.

I Danmarks pulje er det Slovakiet, der er seedet 1 ud fra holdenes samlede interne rangering på verdensranglisten.  Slovakiet har turneringens bedst rangerede hold (#40 i skrivende stund), hvilket også er grunden til, at de er favoritter. Derefter er Danmark seedet 2’ere med gennemsnitlig mest erfaring fra World Touren. Herefter kommer Danmarks første modstander, Estland, som er seed 3 og består af spillere, der har deltaget sammen til U22 EM, og derfor er meget unge. Irland er seedet som nummer fire, men har turnerings joker med på holdkortet, da den irsk/amerikanske spiller, Isabella Carey, stiller op. Isabella kommer med det amerikanske college beachvolley mesterskab i rygsækken, så der må forventes et højt niveau fra hende.

”Alle vores fire spillere kan på en god dag godt spille med den samlede slovakiske trup, men spørgsmålet er, om vi kan slå deres stærkeste par i en golden match, hvis vi når dertil. Derudover tror jeg, at irlænderne på hjemmebane kan blive en udfordring, afhængigt af hvad Carey kommer med, og hvor meget hun kan løfte sin makker. Men vores ambition er videre avancement, og vi glæder os til at se, hvordan weekenden skrider frem.” afrunder elitechef, Martin Olafsen.

Læs mere om de danske hold og Continental Cup i denne tidligere artikel.

Følg desuden holdene på Beachvolley Danmarks Facebookside.


Wednesday, 29 May 2019 08:07

Her er ungdomslandsholdene i beachvolley

Written by
Sommeren over skal nogle af landets mest håbefulde beachvolleytalenter repræsentere Danmark til EM i beachvolley for henholdsvis U18, U20 og U22. Få her et indblik i hvem, der er udtaget til ungdomslandsholdene i de forskellige årgange, og hvornår de skal i aktion for Danmark.

Husk at følge med på Beachvolley Danmarks Facebookside, hvor der løbende vil blive informeret om kampe og resultater. Derudover vil der op til hvert EM komme en lille artikel om spillerne, trænerne og forventninger til det enkelte ungdoms EM.

U18 // 13.-16. juni // EM i Strandbad Baden, Østrig
Piger: Clara Bernberg Windeleff (17 år) og Sofia Nørager Bisgaard (16)
Drenge: Mads Kaagh Møller Christensen (17) og Jacob Hejlsvig Petersen (15)
Trænere: Martin Olesen og Jon Hvilsted Junker
Læs mere om turneringen her

U20 // 27.-30. juni // Göteborg Beach Center, Sverige
Piger: Astrid Elisabeth Mellmølle (18) og Clara Bernberg Windeleff (17)
Drenge: Mads Kaagh Møller Christensen (17) og Carl-Emil Nedergaard (19)
Træner: Peter Lyø
Læs mere om turneringen her

U22 // 11.-14. juli // Antalya, Tyrkiet
Piger: Astrid Elisabeth Mellmølle (18) og Freja Holme Barkler (20)
Drenge: Mikkel Hoff (17) og Jacob Stein Brinck (20)
Trænere: Martin Olesen og Jon Hvilsted Junker
Læs mere om turneringen her

Hvordan spilles Ungdoms EM?
Ungdoms EM spilles som puljespil, hvor alle møder alle. De 32 hold i turneringen seedes og inddeles i 8 puljer á fire hold. Nr. 1-3 fra hver pulje går videre til slutspillet.
Efter puljespillet spilles der ’Single Elimination’, hvilket betyder, at man er ude af turneringen, hvis man taber. Dog spilles alle slutkampe om placeringerne 1-8.
Vinderne af puljen går direkte til Runde 2, mens 2’erne og 3’erne skal spille 1. Runde for at komme videre i turneringen. Her møder alle 2’erne en 3’er fra en anden pulje. Vinderen af disse kampe går til Runde 2, hvor de altså møder en puljevinder. Herefter følger Runde 3, der er kvartfinaler, osv. frem til finalen, der altid spilles søndag.
Landstræneren og elitechefen for herrernes beachvolleylandshold, Peter Lyø og Martin Olafsen, har udtaget de fire spillere, der skal repræsentere Danmark ved Continental Cup i Kroatien den 22.-23. juni 2019. Det bliver Mads Rosager, Jacob Stein Brinck, Kristoffer Abell og Martin Trans Hansen, der skal forsøge at kæmpe sig frem mod OL i Tokyo 2020.

De fire spillere er blevet udvalgt ud fra de tre makkerpar, der i øjeblikket udgør bruttolandsholdene i beachvolley.

”De fire spillere har alle været ude til internationale stævner i foråret og har vist gode takter mod andre stærke beachvolleynationer. De har ligeledes haft en meget lang skadesfri periode, som vægter højt ift. den træningsmængde, det kræver at være med på højeste niveau. Derfor er valget faldet naturligt på disse spillere.” udtaler landstræner Peter Lyø.

Du kan lære holdene bedre at kende i disse portrætter: Rosager/Brinck Abell/Trans


Danmark kan sikre sig avancement  
Den første runde af Continental Cup for herrerne spilles den 22.-23. juni i Umag, Kroation, hvor Danmark møder Estland, Kroatien og Albanien.  

Turneringsstrukturen er en klassisk ’Dobbelt Elimination’, hvor hver nation stiller op med to hold, et “1. hold” og et “2. hold”. Holdenes interne rangering er defineret ud fra spillernes samlede point på verdensranglisten. 


”Som det ser ud nu, ligner det
at Danmark (seed 2) lægger ud imod Kroatien (seed 3) og derefter skal spille imod vinder/taber af Estland (seed 1) og Albanien (seed 4). Kigger man i FIVB-regi, er det kun førsteparrene fra Estland og Kroatien, som kan matche Danmarks erfaring eller fysik.” udtaler elitechef, Martin Olafsen.


”Estland har turneringens – på papiret – dygtigste par, der ligger #33 på verdensranglisten, og derfor må Estland samlet set også anses som favoritter. Men vi mener bestemt, at avancement til næste runde er et realistisk mål for vores herrer, dog med stadig mange ubekendte og en erkendelse af, at det nok skal blive rigtig tæt.” afslutter Olafsen.


Hver nationsmatch afvikles over bedst af tre kampe. Først spiller nation 1’s 1.hold mod nation 2’s 2. hold, og derefter spiller nation 1’s 2.hold mod nation 2’s 1. hold. Vinder et land begge kampe, har de vundet matchen. Vinder hvert land en kamp, spilles en tredje og afgørende kamp (golden match). Til denne kamp kan hvert land frit vælge hvilke to spillere, der skal repræsentere dem. Man kan således godt vælge en spiller fra hvert af landets to hold.

Første delmål er at kvalificere Danmark til 2. runde, hvilket kræver en top-2-placering i Kroatien. Følg med på Beachvolley Danmarks Facebookside, hvor der vil blive opdateret med kampe og resultater fra Continental Cup. 

Du kan læse mere om herrernes Continental Cup her. 


Continental Cup – adgangskortet til OL 2020 
Continental Cup er en OL-kvalifikation, hvor de enkelte nationer kæmper mod hinanden om fem pladser til OL i Tokyo 2020 (heraf én plads for Europa). De øvrige hold, der kvalificerer sig til OL kommer fra FIVB’s verdensrangliste, VM i Hamborg i juli og en OL-kvalifikationsturnering i Kina i september. Konkurrencen om en plads til OL er hård, og Continental Cup er derfor nok Danmarks bedste mulighed for en plads, selvom det er en lang vej.

Første runde af Continental Cup spilles her i maj/juni 2019 i 8 puljer for damer og 8 puljer for herrer. De to bedste hold fra hver pulje i første runde går videre til anden runde, der spilles i maj 2020. Her indtræder topnationer som bl.a. Norge, Rusland, Holland og Italien

Ender de danske hold blandt de tre bedste nationer i deres pulje i anden runde, kvalificerer de sig til tredje runde, der afvikles i juni 2020. Herfra kvalificerer kun et hold sig til OL. Der vil være topnationer, der allerede har kvalificeret sig med det maksimale antal hold til OL via verdensranglisten. Disse lande udgår af Continental Cup i slutfasen, men det er alt for usikkert at spå om nu.


Damernes Continental Cup spilles d. 01.-02. juni i Irland – læs om dameholdene her.
Wednesday, 22 May 2019 18:25

Copenhagen Grand Slam indtager Nyhavn

Written by
Efter lang tids hårdt arbejde, er det lykkes at få enderne til at nå sammen og tilladelserne på plads. Dermed kan Volleyball Danmark, Elite Beachvolley og Copenhagen Beachvolley samt vores sponsorer nu med stor glæde løfte sløret for en af sommerens fedeste beachvolleybegivenheder – nemlig en City Grand Slam midt på ikoniske Nyhavn i København.

Det bliver eliteturneringen i Copenhagen Grand Slam, der mellem den 14.-16. juni afvikles i Nyhavn, hvor der helt fra bunden bliver etableret en beachvolleybane med tribune og sponsorområde lige op ad Inderhavnsbroen – populært kaldt Kyssebroen - og ud til Københavns havn.

”Vi har længe ledt efter en egnet lokation i et attraktivt område af København og har i Nyhavn fundet et perfekt sted, hvor mange mennesker passerer forbi hver dag og pladsen er et populært opholdsområde med flere caféer og restauranter” udtaler Lars Mayland fra Elite Beachvolley.

”Samtidig tror vi på, at mange vil stoppe op og bruge nogle timer, når de oplever den stemning og fest, der er omkring beachvolley på topniveau” tilføjer han.

Peter Morsing, Beachvolley koordinator i Volleyball Danmark, tilføjer: ”Det er virkelig en stor fornøjelse, at arbejde sammen med en forening som Elite Beachvolley” .

”De har lagt et kæmpe arbejde i at få dette til at blive en realitet, lige fra deres egen idé og omfattende beskrivelse af projektet, over indhentning af tilbud på sand, tribuner m.m., til indhentning af alle de tilladelser, der skal til for at få et så stort set-up placeret midt i København. Jeg ved det har været en meget omfattende proces”.

”At Copenhagen Beachvolley så med det samme er med på idéen og stiller med alle de frivillige, der skal til for at få det til at fungere med opbygning og afvikling, er jo bare helt fantastisk”, slutter Peter Morsing.

For at få plads til afviklingen af alle kampene på én bane, spilles eliteturneringen for både damer og herrer over tre dage - fredag til søndag den 14.-16. juni - så det bliver tre dage med beachvolley i topklasse i Nyhavn. Den første kamp bliver fløjtet i gang allerede fredag eftermiddag den 14. juni og turneringen fortsætter helt frem til finalerne søndag eftermiddag.

Som en god optakt til weekendens eliteturnering, vil der torsdag d. 13. juni være Pop-Up volley på banen fra kl. 13-20, hvor alle kan komme forbi og prøve at spille beachvolley.

Vi glæder os til at byde spillerne, alle Københavns borgere og byens turister velkomne til beachvolleyball i topklasse i et af Københavns mest populære områder, der skaber de perfekte rammer for en fantastisk beachvolleyfest – både på og uden for banen.
Da Jacob Stein Brinck og Mads Rosager i forrige sæson blev ført sammen på grund af skader i deres daværende makkekonstellationer, havde ingen helt kunnet forudse, at de ville slutte sæsonen af som Danmarksmestre. Nu fortsætter den sammenførte duo deres samarbejde i en ny sæson, som allerede har givet gode resultater. Læs med her om holdets forventninger til og målsætninger for sæsonen.

Brinck/Rosager har ikke kun haft succes på det danske sand. Det nye makkerpar har nemlig allerede været i aktion på den internationale scene i denne sæson, som senest har udløst en bronzemedalje i Cambodja. Og noget tyder på, at holdet har et helt særligt talent for at vinde, når det virkelig gælder.

Jacob:
Vores bedste egenskab som hold er, at vi har været gode til at vinde. Det er svært at sætte ord på hvad der gør det, men vi har sammen haft en evne til at vinde, når det er tæt og også vinde kampe, hvor spillet ikke har været det kønneste.

Mads: Det har også noget at gøre med, at Jacob er utrolig cool i pressede situationer. Hans mentalitet på banen er uhørt for en 20-årig knægt. Det at kunne sætte en god serv ved 14-13 i tredje sæt kræver stærk mentalitet og en kølighed, som Jacob allerede nu besidder. Hvorfra ved jeg ikke, men det er imponerende.

Jacob: Så tror jeg også, at det handler om vores indgangsvinkel til sporten. Mads er virkelig dedikeret. Når han sætter sig for noget, kæmper han alt hvad han kan for at nå i mål. Dette er en lækker egenskab at have, fordi jeg altid ved hvor jeg har ham, og at jeg kan regne med fuld commitment fra ham. Og så har han et stærkt konkurrencegen. Det kan dog godt være anstrengende for ham, når jeg gang på gang slår ham i diverse spil, eksempelvis backgammon, quizplanet og kortspil.


Mads: Til gengæld kan det nogle gange også virke som om, at Jacob egentlig er en 70 år gammel mand fanget i en 20-årigs krop. Det er en god mental styrke på banen, men det betyder også, at der ikke er så meget pjat - hvilket passer godt i min stil – dog ikke de 8 timer han bruger på hotelværelset for at se en skak kamp – booooorriiiiiing!


Jacob: Så må vi bare skrue op for vores fælles passion for musik og sing-along. Boybands og sjælere gør bare rejserne noget sjovere og tilværelsen lidt mere lækker.


Langsigtede drømme
Som forholdsvis ny makkekonstellation har Brinck/Rosager sat udviklingen i fokus og er meget bevidste omkring hvilke aspekter, de skal arbejde med for at optimere spillet.

Mads: Det er vores første sæson som et egentligt hold. Derfor er vores største fokus på at få aftaler, rytme og energi i spillet til at fungere. Vi skal arbejde meget med de første to berøringer. Modtagning og hævning skal sidde i skabet hver gang og i den rytme der passer for os, hvilket er noget vi eksperimenterer med til træning. Vores sæsonmål er at vi i 8 ud af 10 bolde får en side-out rytme, der bringer os i en subjektiv vurderet god situation. En situation hvor vi vurderer, at vi kan slå alle slag og har overblik over banen.

Jacob: Lige nu kigger vi mere langsigtet på vores udvikling. Over de næste par år skal vi rykke os op på den internationale rangliste, så vi ligger højt nok til at kunne spille alle turneringer. For at nå dertil skal vi forbedre os individuelt og som hold.


Mads: Over de kommende år ligger kvalifikation til de store mesterskaber som nogle pejlemærker for os, men i bund og grund handler det om at komme til at spille på det højest mulige niveau som vores talent rækker til og herigennem et ønske om, at vi kan medvirke til at dansk beachvolley når kvalifikation til OL. Resultatmæssigt i denne sæson vil vi selvfølgelig stile efter at genvinde det danske mesterskab og få flere medaljer på World Touren.


Brinck/Rosager har allerede mange turneringer i kalenderen for denne sæson, hvor World Tour turneringer i Polen, Kina, Canada og Rusland står øverst på ønskesedlen. Derudover vil der også være god mulighed for at se makkerparret på de danske strande i årets Beach Tour.


5 hurtige
Sushi eller pizza?:
Mads: Sushi – men kun hvis det er all-you-can-eat. Buffet er min livret.
Jacob: Pizza – en frysepizza og en Pepsi Max, så kører det!

Komedie eller drama?:
Mads: Drama, for det meste
Jacob: Komedie, et godt grin er lige mig

”Tidligt op” eller ”jeg snoozer liiige lidt mere”?:
Mads: Tidligt op. Her er vi ikke helt enige, hvilket kunne give udfordringer i en dobbeltseng på samme hotelværelse, men Jacob kan heldigvis sove igennem alt.
Jacob: Jeg snoozer liiige lidt mere! Jeg vil egentlig ikke sige at jeg er den største syvsover, men at vågne klokken 7 af egen fri vilje ligesom Mads, kommer jeg aldrig til.

Blok eller forsvar?:
Mads: Blok. Selvom jeg godt kan lide at prøve at være en hurtig forsvarsspiller, så må jeg nok erkende, at jeg gør mest gavn ved nettet.
Jacob: Forsvar. Min primære opgave ligger i forsvaret, men når Mads fra tid til anden ikke gider løbe op til nettet, tager jeg gerne en blok for holdets skyld.

37 grader, høj sol og blødt sand ELLER 11 grader, stærk sidevind og hårdt sand?:
Mads: Jeg bliver nok nødt til at sige varmt, sol og blødt sand, men udelukkende fordi en hel turnering i hårdt sandt er den sikre vej til ondt i knæene. På trods af at jeg til World Tour stævne i Cambodia blev slået helt ud af 37 grader og høj sol – som i helt ud!!! - gør det hårde sand alligevel mere ondt i mine gamle knæ end et (lille J ) solstik.
Jacob: Med Mads vil jeg helst spille i 11 grader, men selv ville jeg nok foretrække de 37 grader og en lækker is-kaffe efter kampen.
I beachvolleyens verden ses det ofte, at der inden sæsonstart bliver byttet om på etablerede par, og nye holdkonstellationer testes af for at udvikle spillerne i nye retninger. Dette er netop gældende for spillerne Daniel Thomsen og Morten Overgaard, der har forenet sig i et nyt makkerskab i jagten på DM-medaljer. De giver her deres tanker om og planer for sæsonen.

Som et nyt sammensat hold kræver det lidt ekstra af spillerne at skulle samarbejde og finde en retning for spillet. Derfor har Thomsen/Overgaard sat fuldt fokus på, at lære hinanden bedre at kende.

Daniel: Vi kender faktisk ikke hinanden specielt godt uden for banen. Vi har nu i en del år trænet i det samme miljø i Odense, men har derudover ikke været specielt involveret socialt sammen. Men det kommer!

Morten: Men vi kan begge to spille blok og forsvar, så vi har mulighed for at tilpasse vores spil og udvikle vores spillestil alt efter, hvordan kampene går. Så vi skal først og fremmest lære hinanden at kende – særligt uden for banen.

Daniel: Ja, der er en masse ting at hente på den front, der helt sikkert vil være gavnlige for os på banen. Jeg er sikker på, at vi begge kommer til at overraske hinanden. Morten er f.eks. relativt rolig på banen og er ekstremt ydmyg. Det kunne jeg nok godt lære lidt af. Jeg kan godt blive lidt sur, hvilket har kostet mig mange spilletrøjer, da jeg har en mærkelig tendens til at hive dem i stykker, hvis tingene ikke går efter mit hoved.

Morten: Men du er god, når det gælder. Og selvom vi måske er lidt forskellige, så er vi begge to ret erfarne spillere. Det kan også godt vise sig at blive en fordel.

Den internationale debut
Selvom Thomsen/Overgaard kun har spillet sammen i en måneds tid, er der alligevel noget der tyder på, at den nye konstellation fungerer. Makkerparret har nemlig lige haft debut på den danske beachvolley tour, hvor de spillede sig til en andenplads i Eliten, bl.a. ved at slå de to andre bruttolandshold. Et resultat, de håber kan gentage sig hen over sommeren.

Morten: Vi har en klar målsætning om at blande os i den absolutte top af dansk beachvolley. Og jeg vil mene at DM-medaljer er realistisk. Derudover skal vi ud og prøve os af internationalt. Da det er et år med fokus på OL-kval, er det svært at komme ind i turneringerne, men vi skal helt sikkert give det en chance.

Daniel: Vi har ikke 100% lagt os fast på hvilke turneringer vi deltager i endnu. Men man kan dog godt regne med, at vi spiller de fleste store danske turneringer. Og så har vi jo vores internationale debut til gode, og da vi er tilmeldt en 2-stjernet World Tour turnering i Tyrkiet, bliver det forhåbentligt der. Derudover er der en turnering i Rwanda sidst på sæsonen, som jeg virkelig godt gad at spille.

Daniel og Morten er udover turneringen i Tyrkiet også tilmeldt et 1-stjernet World Tour stævne i Baden i starten af juni. Planerne er dog ikke helt fastlagt endnu.

5 hurtige
Sushi eller pizza?:
Daniel: Sushi, selvom det kræver 400-500 kr. at blive mæt
Morten: Pizza, det spiller man bedst på.

Komedie eller drama?:

Daniel: Drama
Morten: Komedie

”Tidligt op” eller ”jeg snoozer liiige lidt mere”?:
Daniel: Jeg har et uhørt højt forbrug af snooze! Udsætter gerne 3-4 gange hver morgen. Må også erkende, at jeg bruger det i forbindelse med min daglige middagslur
Morten: Snoozer

Blok eller forsvar?:
Daniel: Begge
Morten: Blok

37 grader, høj sol og blødt sand ELLER 11 grader, stærk sidevind og hårdt sand?:
Daniel: Jo varmere desto bedre, så klart de 37 grader høj sol. Sandet må dog gerne være hårdt!
Morten: 37 grader og høj sol.
Monday, 06 May 2019 10:50

Koldt og spændende i Odense

Written by
Odense Grand Slam var imødeset med både spænding, nervøsitet og glæde fra spillerne, arrangørerne og tilskuerne.

For alle startede det som en kold fornøjelse – med vel nok de laveste temperaturer til et sommerbeachstævne i mange år. Heldigvis ændrede vejret sig i den rigtige retning i løbet af weekenden og søndag var det endda muligt, at se hold spille uden cold weather gear.
Trods det svingende og lidet prangende vejr, blev der kæmpet bravt i alle rækker og der blev vist rigtig god beachvolley – og så endda så tidligt på sæsonen.

I damernes eliterække var der kun et af de danske landshold med. Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard, der skal repræsentere Danmark ved Continental Cup i Dublin, levede op til favoritværdigheden og tog sejren efter en tæt finale (21-18, 21-18) mod Berglind Jonsdottir/Caroline Udemark. I kampen om 3. pladsen vandt Anneka Hastings/Signe Zibrandtsen Haaning en vanvittig spændende kamp med 19-17 i tredje sæt over Helle Søndergård/Frederikke Schade Jensen.

Hos herrerne var alle tre danske bruttolandshold med – endda på hjemmebanen i Odense. Det skulle dog vise sig, at de ikke kun mødte hård modstand i deres indbyrdes magtkamp - også de evigt unge Kaszas-brødre var klar til sæsonstart og ville lege med om sejren.
Styrkeforholdet svingede frem og tilbage og det var svært efter lørdagens tætte kampe at udpege en egentlig favorit. I semifinalerne var Oliver og Sebastian Kaszas overlegne mod de regerende danmarksmestre Mads Rosager/Jacob Stein Brinck, mens den anden semifinale var anderledes tæt og blev vundet med de allermindste marginaler. Det nydannede par Daniel Thomsen/Morten Overgaard viste at de er klar fra start og vandt 16-14 i tredje sæt over Kristoffer Abell/Martin Trans.

Finalen blev en gentagelse af lørdagens spændende 2. runde kamp, hvor Kaszas havde trukket det længste strå i et spændende tredje sæt. Om det var lørdagens sejr, der gav brødrene de fleste kræfter til sidst vises ikke, men i slutfasen var de igen stærkest og vandt den intense finale med 22-20, 21-18 og snød således alle hjemmebanefavoritterne. I kampen om tredjepladsen rejste danmarksmestrene Rosager/Brinck sig og tog den sidste podieplads, efter endnu en spændende kamp og 16-14 i tredje sæt over Abell/Trans

Alle resultater fra Odense Grand Slam kan ses på vores nye turneringsplatform hos Latourna

Vinderne blev:
Elite herrer: Oliver Kaszas/Sebastian Kaszas
Elite Damer: Cecilie Køllner Olsen/Sofia Nørager Bisgaard
1.division herrer: Jakob Martens/Thomas Haugaard (billede)
1.division damer: Johanne Heinsen/Tine Meyhoff
2.division herrer: Frederik Olsen/Anton Svaneborg
2.division damer: Jannie Rasmussen/Charlene Manuella Johnsen
3.division herrer: Anders Als/Jeppe Tryggedsson
3.division damer: Sif Barkler/Sofie Jensen
4.division herrer: Viktor Buch/Andreas Christiansen
4.division damer: Victoria Lippmann/Anna Helbing

Næste turnering er Copenhagen Challenger, hvor der er tilmeldingsfrist tirsdag kl. 12.00
Vejret ser heldigvis ud til at blive markant bedre end i denne weekend
I weekenden den 4.-5. maj tages der hul på 2019 udgaven af Pepsi MAX Beachvolley Tour, når Odense Beachvolleyklub åbner ballet med Odense Grand Slam.

Selvom vejret stadig ser lidt tvivlende ud, tripper beachvolleyspillerne for at komme ud og teste deres evner af i sandet. Det kan også ses på tilmeldingen til Tourens første stævne, Odense Grand Slam, der er fyldt op og har ventelister til næsten alle rækker. Det er selvfølgelig noget, der glæder beachvolley koordinator, Peter Morsing:

”Der er overtegnet på både dame- og herrerækken i Odense. Det er selvfølgelig positivt for os, men ærgerligt for dem, der ikke kan komme med og står på venteliste. Derfor kan vi kun opfordre til, at man får tilmeldt sig de stævner, man ønsker, i god tid for at være sikker. Men vi er nu glade for, at vi kan starte Touren med et brag i Odense, og vi glæder os til nogle fede weekender hele foråret og sommeren over,” udtaler han.

I Volleyball Danmarks podcast, Volley Talk, giver Peter Morsing et lille indblik i årets Tour. Lyt med her.

Nyt turneringssystem og livescore
Til dette års beachvolley Tour implementeres desuden en ny platform til formidling af turneringsprogram og resultater, hvor spillere og følgere kan blive opdateret på kamprogram, resultater og endda også livescore.

”Vi samarbejder i år med Latourna, som laver turneringsprogrammer og resultatformidling turneringssystemer for forskellige sportsgrene. Så vi kommer til at være online med hele vores turnering, og resultater for alle kampe vil blive opdateret så snart kampene er slut. Vi vil også få muligheden for at lave livescore, som vi forsøgsvis vil bruge til nogle af stævnerne. Men ellers bliver turneringsstrukturen som vi plejer, der er kun formidlingen af den, der bliver ny,” forklarer Peter Morsing.

Turneringssystemet kan findes på: https://latourna.com/?o=vbdk, hvor man kan tilgå de forskellige stævner, når de løbende bliver offentliggjort.

Oversigt over tilmeldte hold og rækkeinddelingen findes stadig på tilmeldingssiden.

Er du i tvivl om hvad, hvor og hvordan omkring Pepsi MAX Beachvolley Tour, så læs denne artikel med de 15 FAQ omkring Touren.
Landstræneren og elitechefen for damernes beachvolleylandshold, Martin Olesen og Martin Olafsen, har netop udtaget de fire spillere, der skal repræsentere Danmark ved Continental Cup i Irland den 1.-2. juni 2019. Det bliver Maria Boelt Tyndeskov, Line Trans Hansen, Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard, der skal forsøge at kæmpe sig frem mod OL i Tokyo 2020.

De fire spillere er blevet udvalgt ud fra de tre makkerpar, der i øjeblikket udgør bruttolandsholdene i beachvolley. Det har dog langt fra været en let opgave for landstræneren at udtage spillerne.

”Det har været et svært valg, da vi lige nu har tre bruttolandshold på damesiden, som alle arbejder målrettet og seriøst og kan begå sig på den internationale scene. Jeg ser det klart som en positiv ting, at vi overhovedet står med et valg, når der skal sendes to hold afsted til OL-kvalifikationen. Vi har valgt de to hold, som vi vurderer stærkest lige nu, men samtidig er det fire individuelle spillere, som giver os muligheder for spændende taktiske tiltag,”, udtaler Martin Olesen.

Maria Boelt Tyndeskov og Line Trans Hansen spiller til hverdag sammen og er dobbelt danmarksmestre og spiller deres tredje sæson sammen i sandet.

”Maria og Line har igennem lang tid vist, at de er et af de bedste hold i Danmark. De har et klart defineret holdkoncept, så man ved som træner, hvad man kan forvente, når de går på banen. Det er en klassisk blanding af fysik ved nettet og hurtighed i forsvaret,” udtaler landstræneren.

Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard er omvendt en forholdsvis ny konstellation, men har allerede vist gode takter for makkerskabet.

”Cecilie og Sofia er begge spillere, der besidder en god blanding af fysik og boldkontrol, og de kan derfor spille på forskellige måder uden at føle sig på dybt vand. Denne fleksibilitet kan sagtens gå hen og blive et stærkt kort i Irland, da vi ikke kender vores modstandere så godt,” afslutter Olesen.

Du kan lære holdene bedre at kende i disse portrætter: Maria & Line - Cecilie & Sofia

Continental Cup – adgangskortet til OL 2020
Continental Cup er en OL-kvalifikation, hvor de enkelte nationer kæmper mod hinanden om fem pladser til OL i Tokyo 2020 (heraf én plads for Europa). De øvrige hold, der kvalificerer sig til OL kommer fra FIVB’s verdensrangliste, VM i Hamborg i juli og en OL-kvalifikationsturnering i Kina i september. Konkurrencen om en plads til OL er hård, og Continental Cup er derfor nok Danmarks bedste mulighed for en plads, selvom det er en lang vej.

Første runde af Continental Cup spilles her i maj/juni 2019 i 8 puljer for damer og 8 puljer for herrer. De to bedste hold fra hver pulje i første runde går videre til anden runde, der spilles i maj 2020. Her indtræder topnationer som bl.a. Polen, Tyskland, Rusland og Italien.

Ender de danske hold blandt de tre bedste nationer i deres pulje i anden runde, kvalificerer de sig til tredje runde, der afvikles i juni 2020. Herfra kvalificerer kun et hold sig til OL. Der vil være topnationer, der allerede har kvalificeret sig med det maksimale antal hold til OL via verdensranglisten. Disse lande udgår af Continental Cup i slutfasen, men det er alt for usikkert at spå om nu.

Klar til det uforudseelige
Den første runde af Continental Cup for damerne spilles den 1.-2. juni i Bettystown, Irland, hvor Danmark møder Slovakiet, Estland og Irland.

Turneringsstrukturen er en klassisk ’Dobbelt Elimination’, hvor hver nation stiller op med to hold, et “1. hold” og et “2. hold”. Holdenes interne rangering er defineret ud fra spillernes samlede point på verdensranglisten.

Hver nationsmatch afvikles over bedst af tre kampe. Først spiller nation 1’s 1.hold mod nation 2’s 2. hold, og derefter spiller nation 1’s 2.hold mod nation 2’s 1. hold. Vinder et land begge kampe, har de vundet matchen. Vinder hvert land en kamp, spilles en tredje og afgørende kamp (golden match). Til denne kamp kan hvert land frit vælge hvilke to spillere, der skal repræsentere dem. Man kan således godt vælge en spiller fra hvert af landets to hold. Og det er noget elitechef i beachvolley, Martin Olafsen, er forberedt på.

”Vi har sammensat en gruppe af spillere med både mentale, fysiske, tekniske og taktiske evner, som vi mener kan bringe os videre i et meget uforudseeligt og krævende turneringssystem. Dette giver os taktiske muligheder i både individuelle kampe og evt. golden matches, hvor vi kan sammensætte nye konstellationer,” udtaler elitechefen. 

Første delmål er at kvalificere Danmark til 2. runde, hvilket kræver en top-2-placering i Bettystown. Følg med på Beachvolley Danmarks Facebookside, hvor der vil blive opdateret med kampe og resultater fra Continental Cup.

Du kan læse mere om kvindernes Continental Cup her.
Herrernes Continental Cup spilles d. 22.-23. juni i Umag, Kroatien, hvor Danmark møder Estland, Kroatien og Albanien. Udtagelse af herrerne annonceres medio maj.

Page 1 of 37


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer