Aarhus Beachvolley Club lagde i weekenden sand til den tredje turnering på Pepsi Max beachvolley tour 2017.

Vejret var med 54 hold, der var med i Aarhus Challenger 1 i Smilets By, hvor solen skinnede hele weekenden.

Mest af alt skinnede den dog på Johanne Heinsen og Lydia Lassen Jørgensen, der i kvindernes finale besejrede Dorthe Juul Windeleff og Jane Diederichsen med 2-0 (21-15, 21-18).

På herresiden kunne det nye makkerpar Mads Rosager og Martin Trans Hansen  hæve armene i triumf og klistre de store smil på, da de i finalen besejrede Casper Bjerg og Kristoffer Abell med 2-1 (15-21, 21-19, 15-13).

Se alle resultater her.

Næste stop på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 er i den kommende weekend, hvor der venter ikke færre end fire turneringer: Ikast Open 2, Copenhagen Challenger 1, Snedsted Open og Kolding Ungdomsturnering.

Tilmeldingsfristen er i morgen tirsdag kl. 12.00.
Tilmeld dit hold her.
Monday, 15 May 2017 21:04

Helle og Simone nr. 2 i Skotland

Written by
Helle Søndergård og Simone Okholm Hansen fik en fin debut på årets internationale turneringer.
I den NEVZA-lignende turnering i Edinburgh, Skotland spillede Helle og Simone sig sikkert videre fra gruppespillet og også i semifinalen blev det til en sikker sejr.
21-18, 21-9 over det irske hold Gormally/Carey

I finalen stod danskerne overfor det topseedede hjemmebanehold Lynne Beattie/Melissa Coutts og det blev en vanvittig spændende kamp, der ligeså godt kunne være faldet ud til dansk fordel. Helle/Simone vandt første sæt 21-16, men mistede momentum i 2. sæt og tabte stort med 21-11. Heldigvis fik de genfundet spillet i 3. sæt, der blev en ren gyser.
Desværre med de berømte marginaler på skotternes side og en 18-16 sejr.

De skotske vindere får vi måske at se til vores egen NEVZA-turnering for damer, der afvikles d. 9.-11. juni i Odense. De har nemlig søgt om et wild card til turneringen. Samme wild card-type, som fik Helle/Simone med i Edinburgh-turneringen.
Så håber vi på revanche til Helle og Simone.

NEVZA turneringen for herrer afvikles 3.-5. juni i Kolding

Se mere om NEVZA-turneringerne her
Monday, 15 May 2017 10:05

Topseedede vandt i Randers

Written by

Det blev til sejr til de topseede hold ved turneringen i Randers, der blev afviklet i en god blanding af de klassiske beachvolleball forhold: Skyer, lidt sol, en del vind, men heldigvis ingen regn.

Hos damerne vandt de rutinerede Karin Iversen/Lydia Jørgensen en sikker sejr i finalen over Louise Kjærsgaard Bertelsen/Maria Skotte. Sejren blev på 21-16, 21-4
Bertelsen/Skotte havde eller ydet anderledes hård modstand i indledende runde, hvor Iversen/Jørgense måtte ud i 3 sæt (15-9) før sejren var sikret.
Også i semifinalen mod Amanda Øster Andersen/Signe Zinrandtsen Haaning måtte Iversen/Jørgensen ud i 3 sæt, men i finalen var de altså anderledes suveræne.
Sara Stief/Frederikke Schade Jensen løb med 3. pladsen efter en spændende kamp mod Andersen/Haaning.

Også hos herrene blev det til sejr til de topseede.
Kristoffel Abell/Daniel Thomsen var helt suveræne gennem hele turneringen og fik reelt set kun modstand i 2. sæt af finalen mod Mads Rosager/Peter Næsborg Schøler. 21-15, 21-19 vandt Thomsen/Abell i finalen og altså uden i nærheden af ellers at være ved at tabe sæt.
3. pladsen gik til Leonardo Pierobon/Thor Højen Wind efter sejr Nicolai Tange Jørgensen/Patrick H. Jørgensen

Se alle resultaterne fra hele turneringen i Randers her

Næste turnering er Aarhus Challenger, hvor der er tilmeldingsfrist tirsdag kl. 12

De ny sammensatte hold helle Søndergård og Simone Okholm Hansen indleder deres turneringssæson ved den internationale SCD-turnering i Edinburgh.

Turneringen svarer til vores NEVZA turneringer, men hvor NEVZA-turneringerne er for de nordiske samt engelske hold, er SCD-turneringen for den gruppe lande, der går under betegnelsen Small Countrys. SCD står for Small Countrys Division.

Som noget nyt har CEV (Det Europæiske Volleyball Forbund) i år indført et enkelt ”ikke-zone”-wild card til alle de NEVZA-”lignende” turneringer. Et wild card, der tildeles et europæisk hold udenfor den zone, turneringen afvikles i. Ved turneringen i Edinburgh var vi så heldige, at Helle og Simone fik det wild card.

Helle og Simone er kommet godt fra start i turneringen og har lørdag ganske suverænt vundet deres to første puljekampe over to irske hold.
Første kamp vandt danskerne 21-11, 21-6 over Molloy/Allen og senere vandt de ligeså sikkert over Roantree/Halpin med 21-9, 21-4.
I den sidste puljekamp, der spilles lørdag kl. 18.40 møder danskerne Klerf/Gretchen fra Luxembourg.

Der spilles indledende puljekampe og så vidt jeg kan regne ud, er danskerne sikre på en plads i semifinalerne, der spilles søndag.

Udover god turneringstræning og god selvtillid med nogle sikre sejre, får Helle/Simone også gode points til verdensranglisten. Der gives samme points som til en NEVZA turnering

Der er desværre ikke en officiel resultatside, men følg evt. med på Helle og Simones Facebook-side, hvor jeg er sikker på de nok skal skrive lidt om turneringen.

Mandag følger vi op på det samlede resultat af pigernes kampe i Skotland.
Monday, 08 May 2017 11:11

Årets første Tour-vindere kåret i Ikast

Written by

Når Touren starter igen efter vintersæsonen, er det altid svært at vide, hvem der har fået  mest ud af vintertræningen.

I den første turnering i Ikast måtte de topseedede hold i både dame- og herrerækken give fortabt i semifinalerne mod lavere seedede hold.
Måske var det den stærke sol og det flotte vejr holdene lige skulle vende sig til. Vejrforhold det ikke har været mange forundt at træne i gennem den seneste tid.

I Ikast skulle man helt ned hos de 3. seedede Marco Zugno og Thor Højen Wind (foto) for at finde vinderen i herrerækken og hos damerne gav det en endnu mere overraskende sejr til de 6. seedede Anya Tolstoy og Elsa Sandberg Nielsen.

Anya Tolstoy/Elsa Sandberg Nielsen giv ubesejrede gennem turneringen og afgav kun et sæt undervejs. Det var til gengæld i en gyser af en semifinale mod de unge kometer Clara Windeleff/Astrid Melmølle, der endte med en 16-14 sejr i tredje sæt.

I finalen var Tolstoy/Sandberg Nielsen anderledes suveræne med en 2-0 sejr over de 4. seedede Dorthe Windeleff - Jane Diederichsen.

Hos herrerne tabte Marco Zugno og Thor Højen Wind en puljekamp mod de 2. seedede Nichlas Wallentin Daugaard/Nicolai Tange Jørgensen, men fra semifinalerne så de sig ikke tilbage.

I semifinalen mødte Zugno/Wind de 1. seedede Peter Andreas Stolberg/Thomas Lade Christensen og vandt en relativt sikker 2-0 sejr, hvor Stolberg/Lade Christensen dog var ved at vende kampen i 2. sæt, der endte 21-19.

I finalen vandt Zugno/Wind over de 4. seedede Rasmus Skougaard Hansen/Jeppe Troels Berger efter en meget spændende kamp, der endte 21-18, 18-21, 15-12.

I 2. division damer vandt Victoria Mimi Monrad-Øre/Helene Pårup Tønder en meget tæt finale med 21-19, 21-19 over Tove Riksfjord Ørtved/Jette Skov Olesen.

Næste stop på turen er i den kommende weekend, hvor Randers Beachvolley lægger sand til turneringen RandersBC Smarteyes Challenger

Tilmeldingsfristen er i morgen tirsdag kl. 12.00
Tilmeld dit hold her

I morgen spilles den første af i alt 20 turneringen på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017. Forventningens glæde blandt makkerparrene er stor. Det gælder både egen præstation, men også selve tour-setup’et.

Ikast Open er første stop på beachtouren. Og når landets bedste beachvolleyspillere begynder at betræde sandet, er det med forventningerne helt i top.

Det gælder blandt andet sidste års sølvvindere Daniel Jonassen og Morten Overgaard:

”Vi forventer en dansk beachtour, som er endnu bedre end sidste år. En masse mennesker ligger meget arbejde i at få det til at spille, og vi ved, at beachvolley vil fremad. Så vi glæder og til at spille i lækkert vejr under gode stævne-setups,” siger de og fortsætter:

”Vi forventer, at det bliver et rigtig godt felt i toppen af eliten, da der er rigtig mange hold, som arbejder målrettet i år. Vi forventer, at vi kommer til at spille flere internationale stævner i år, da vi har været heldige at finde nogle sponsorer, som vil støtte os,” siger Daniel Jonassen og Morten Overgaard.

Også hos det nye makkerpar Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt ser man frem til en række gode oplevelser på de danske strande:

”Vi forventer, at det bliver et rigtig godt år for touren. Sidste år var setup’et større, end vi nogensinde har oplevet det, og turneringerne virkede helt fyldt op med entusiastiske spillere. Det forventer vi igen, hvis ikke større, og samtidigt forventer vi et højere niveau i rækkerne. Vi glæder os enormt meget til at være en del af det, når vi ikke er ude og spille internationalt,” siger de.

En anden af de nye konstellationer på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 er Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen.

”Vi glæder os sindssyg meget til at deltage på touren denne sommer. Vi har allerede spillet fire vinterstævner sammen, som vi primært har brugt til at arbejde teknisk og finde hinanden. Vi skal helt sikkert bruge sommerstævnerne på at arbejde videre med samspillet og teknikkerne fra vintersæsonen mod dygtige danske hold,” siger de.

”Vi forventer at "finde" hinanden på banen denne sommer og øge vores top- og bundniveau. Indtil videre er vi tilmeldt en del CEV/FIVB-stævner, så sommerstævnerne er også rigtig god træning til de internationale stævner, hvor vi helt sikkert får kamp til stregen,” slutter Tyndeskov og Trans Hansen.

Line Trans Hansens bror, Martin Trans Hansen, har i denne sæson teamet op med Mads Rosager:

”Vi glæder os ekstremt meget til sommeren tour. Nu har jeg fulgt Touren fra sidelinjen de sidste par år grundet skade, og bare set kvaliteten i turneringerne stige år efter år, så det bliver fedt endeligt at kunne være en del af det og forhåbentligt spille med om det ædle metal,” siger Mads Rosager.

Læs mere om Ikast Open 1 her.
Flere nye makkerpar har set dagens lys, inden første stævne på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017. Vi har kigget nærmere på to af konstellationerne.

Sidste år stod Cecilie Køllner Olsen og Eva Bang over for Line Trans Hansen og Helle Søndergård i DM-finalen. Begge makkerpar er siden da splittet op og har fundet nye makkere til den forestående beachtour.

Dermed skal der findes nogle nye danmarksmestre i beachvolley hos damerne.

Sidste års danmarksmester samt Årets Spiller Cecilie Køllner Olsen har slået pjalterne sammen med sidste års Rising Star Lærke Mygind Grønfeldt.

”Vi har fundet sammen, fordi vi mener, vi kan blive rigtig gode sammen,” siger de.

”I efteråret spillede vi tre internationale turneringer lige i rap af hinanden uden nærmest at have nået at træne på samme side af nettet, og det gik rigtig godt. Det var derfor ikke svært at tage beslutningen om at se, hvor langt vi kan komme sammen,” siger Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt.

”Vi komplimenterer hinanden godt. Lærke er intimiderende i blokken, og Cecilie er hurtig i forsvaret, og så kan vi begge lide at spille aggressivt. På træningsbanen og i fritiden knokler vi begge hårdt for at få vores lille hold til at blive noget stort, og så har vi det tilmed ret sjovt sammen,” siger de.

Et andet nyt makkerpar er sidste års DM-sølvvinder Line Trans Hansen, som i denne sæson er teamet up med Maria Tyndeskov.

”Vi er et hold bestående af Danmarks højeste blokadespiller og en af Danmarks bedste forsvarsspillere. Vi er derfor specialister inden for hver vores facet af spillet og supplerer derfor hinanden godt. Maria er under en kæmpe udvikling, der helt sikkert bliver gavnet af Lines erfaring og stabilitet,” siger de.

Grundige forberedelser inden tourstart
Forberedelserne har været i gang længe hos de nye konstellationer, der skal spilles sammen. Blandt andet har de begge allerede været på træningslejr i Spanien, men det slutter ikke her.

”Vores forberedelser består i en blanding af masser af træning og deltagelse i nogle stævner, der ligger tidligt på sæsonen,” siger Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov.

”Vi skal også på camp sammen i Bibione i Italien i maj. Her er der to ugers træningslejr, som afsluttes med turneringen Mizuno Beach Volley Marathon, der vidst nok er verdens største turnering med 250 baner,” siger de

Her får de selskab af Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt, som også tager turen til det italienske i de sidste forberedelser frem mod Pepsi max Beachvolley Tour 2017.

”Vi har trænet mindst fem gange om ugen sammen i løbet af vinteren og optimeret vores styrketræning. Derudover har vi sendt en hulens masse sponsoransøgninger af sted og brugt tid på at planlægge sommeren. Den 6. maj smutter vi på to ugers træningslejr igen, denne gang i Italien, så vi kan få vores kampform klar til slutningen af maj,” siger Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt.

Flere makkerpar har pakket kufferten og rejst til Spanien for at forberede sig på Pepsi Max beachvolley Tour 2017, som begynder i næste uge. Læs hvad tre af dem har fået ud af turen sydpå.

Det handler om at komme ud og få trænet under åben himmel med alt, hvad det indebærer. Sådan lyder det fra flere af de danske beachmakkerpar, som har været en tur i Gandia i Spanien for at forberede sig på beachtouren.

Det gælder blandet andet sidste års DM-sølvvindere Daniel Jonassen og Morten Overgaard:

”Vi valgte Gandia, fordi det som regel er godt vejr. Vi fandt en god løsning med at træne sammen med nogle andre gode spillere dernede. Vi valgte i det hele taget træningslejr for at få en uges intens træning sammen for at få skudt udendørssæsonen i gang,” siger de.

Vejret var dog ikke hele tiden med de danske makkerpar i Spanien, men dog mere udholdeligt end foråret herhjemme.

”Det er vigtigt at komme ud i vind og under åben himmel så hurtig som muligt, fordi det er under de forhold, vi skal præstere,” siger Lærke Mygind og Cecilie Køllner Olsen, som også havde taget turen til Gandia.

Uanset vejret er det nemlig bedre forberedelse at træne udendørs end i inde i en hal, fortæller Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen, der også var med:

”Vi ville tidligst muligt udenfor og træne i vind og under åben himmel. De internationale turneringer starter snart, så derfor er det vigtigt, at vi vænner os til varmen samt konkurrerer mod andre dygtige beachvolleyspillere,” siger de og fortsætter:

Dansk og europæisk modstand
I Gandia havde de danske makkerpar mulighed for at træne både mod hinanden samt andre europæiske beachvolleyhold.

”Vi fik en masse gode træningspas og god modstand bl.a. fra svenske, spanske og tyske beachspillere. Vi fik mulighed for at arbejde rigtig godt sammen og få aftaler på plads. Desuden var det første udendørstræning, så vi blev testet af vind og vejr,” siger Daniel  Jonassen og Morten Overgaard.

”Vi har også haft tid til at ”nørde” teknik og få mange repetitioner i forskellige situationer. Vi har haft mulighed for at gennemgå forskellige vind- og blok/forsvars-taktikker, hvilket vil gøre vores samspil lettere fremover,” siger Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen.

”Vi har fået en masse gode træninger med vores coach Karin Iversen og andre spillere fra både Danmark og Spanien, et par styrketræningspas i en kælder uden aircondition samt en masse praktisk arbejde i form af sponsorarbejde og ansøgninger,” siger Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt.

Mere fokus end i andedammen
Generelt har det givet holdene meget at tage væk, da de har kunnet fokusere endnu mere på beachvolley end herhjemme.

”I Gandia havde vi mulighed for at lægge arbejdet og studiet til side og fokusere 100% på holdet. Over vinteren har vi mest fokuseret på individuelle tekniske fokuspunkter, hvor vi nu har kunnet arbejde på vores samspil. Det har også været en vigtig tur socialt for os, da vi er et helt nyt makkerpar,” siger Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen og slutter:

”Da turen til Gandia var vores første rejse sammen, har vi brugt noget af turen på ”teambuilding”. Vi kan stadig godt lide hinanden, så den del af turen var en succes. Vi vil helt sikkert kunne bruge vores nu tættere forhold på banen, såvel som udenfor banen,” siger de.

Pepsi Max beachvolley Tour begynder lørdag den 6. maj med Ikast Open 1.
Læs mere og tilmeld dig her

2. påskedag var 10 piger og 7 drenge mødt op til træning og try-out til to internationale ungomsmesterskaber i Østrig og Ukraine.

Efter en lang og inspirerende dag med træning og kampe, blev det afgjort hvilke spillere trænertemaet og elitechefen udtog til at kæmpe for hæder, ære og verdensranglistepoints til både spillere og Danmark.

Det var trænerne for Kraftcenter Vest, Line Trans Hansen og Dennis Spile Hansen, samt Elitechef Anders Lund Hoyer, der stod for træning, rådgivning og til sidst udtagelse af de otte spillere. Selve udtagelsen skete i samråd med Beachvolleyball Koordinator i Volleyball Danmark, Peter Morsing.

Der var hård kamp om pladserne hos både pigerne og drengene, hvilket selvfølgelig gav noget skuffelse hos dem, der ikke blev udtaget, men omvendt lover godt for fremtiden for dansk ungdomsbeachvolleyball.

De fire hold, der skal repræsentere Danmark er:
 
U18 Youth Continental Cup for piger i Kharkiv, Ukraine
Sif Barkler
Josefine Fjendbo Lyholm

U18 Youth Continental Cup for drenge i Kharkiv, Ukraine
Carl-Emil Nedergaard
Ulrik Dahl


U22 EM for piger i Baden, Østrig
Frederikke Schade Jensen
Sara Stief

U22 EM for drenge i Baden, Østrig
Martin Trans Hansen
Jacob Stein Brinck

Man kan læse mere om:


U22 EM her
U18 Youth Continental Cup her

Der bliver ikke færre end 40 baner til beachvolleystævnet i Vestre Fjordpark i Aalborg, når DGI Landsstævne 2017 rykker ind fra 29. juni til 2. juli.

Vel at mærke i et splinternyt Vester Fjordpark, som åbner 10. juni med nyt friluftsbad, havkajak, naturvejlederbygning, bådhal, bruseanlæg, sandlegeområde, skaterområde og beachvolleybaner. Der skriver nordjyske.dk.

De 40 baner bliver således i fremtiden ikke en del af fjordparken. De etableres midlertidig med en masse sand kørt ind fra Løkken.

Faktisk hældes der sand ud på 9600 kvadratmeter, og arealet dækkes med sandet i en dybde på 20 centimeter.

”Sandet bruger vi efterfølgende til videre etablering af arealer i fjordparken,” forklarer idrætskonsulent i Aalborg Kommune Søren Ørgaard til nordjyske.dk.

Beachvolleyturneringen er landsstævnets næststørste aktivitet, den største er gymnastik.

Beachvolley tilbydes alle deltagere, der har lyst. Man skal man blot dukke op og behøver ikke tilmelde sig på forhånd. Nogle kommer for udelukkende at spille beachvolley, mens andre også dyrker en anden sportsgren under stævnet.

”Det bliver fedt at opleve stemningen, når man spiller på 40 baner,” siger formand for Aalborg Beachvolley, Jane Svensson, der håber, at det kan smitte lidt af, når så mange kommer og prøver kræfter med en forholdsvis lille, men også populær, sportsgren.

”Det ville være dejligt, hvis flere fik lyst til at spille beachvolley,” siger hun.

På indvielsesdagen 10. juni spilles Aalborg Open, en afdeling af Pepsi Max Beachvolley Tour 2017.

Selv om der DGI Landsstævnet spilles på 40 baner, er det er ikke rekord. For fire år siden brugte man 60 baner i Esbjerg.

Kilde: nordjyske.dk
Page 1 of 24


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer