Der var pladser til årets DM-finaler på spil ved weekendens semifinaleturnering på Hornbæk strand – og der blev kæmpet indædt for at opnå den semifinaleplads, der netop sikrede en DM-plads.

Hos damerne blev det en realitet, at en semifinaleplads var nok, da Charlotte Krøyer og Berglind Jonsdottir sikrede sig en af semifinalepladserne. Berglind kan ikke deltage ved DM, da DM i beachvolleyball under Danmarks Idræts Forbund rangerer som en individuel idrætsgren og derfor er det kun danske statsborgere, der kan blive Danmarksmestre.

Krøyer/Jonsdottir fik i semifinalerne følgeskab af Caroline Udemark/Mie Lindgren, Charlotte Dyhr/Sanne Olesen og Lydia Jørgensen/Johanne Heinsen. Altså tre par, som nu som de førte er kvalificeret til årets DM-finaler på Amager Strand.

Det blev nogle spændende slutkampe og med deres tredje 2-1 sejr på stribe kunne de hårdt kæmpende Krøyer/Jonsdottir til sidst strække armene jublende i vejret efter en finalesejr på 18-21,21-17,15-10 over Caroline Udemark/Mie Lindgren.
I bronzekampen vandt Charlotte Dyhr/Sanne Olesen sikkert med 2-0 over Lydia Jørgensen/Johanne Heinsen. Et flot comeback af Dyhr/Olesen efter et ærgerligt nederlag i semifinalen til Krøyer/Jonsdottir med 13-15 i tredje sæt.

Hos herrerne var der også spænding til det sidste, hvor man må sige, at Daniel Jonassen/Morten Overgaard havde marginalerne på deres side, da slutkampene skulle afgøres. Efter en sikker sejr i 1. runde, måtte de ud i 3 sæt i deres resterende kampe – og alle kampe i meget tætte afgørelser. Først 16-14 i tredje sæt over Mads Rosager/Martin Trans i 2. runde, så 15-12 over Daniel Thomsen / Kristoffer Abell i 3. runde for derefter at vinde semifinalen med 16-14 over Anders Lund Hoyer / Søren Svane Hoyer.
I finalen stod de så igen overfor Daniel Thomsen / Kristoffer Abell og igen måtte kampen ud i 3 sæt. Ved stillingen 13-13 i det meget intense tredje og afgørende sæt sendte Daniel Jonassen pludselig to bløde server afsted, for blot at se makker Morten Overgaard killblokke begge angreb fra Kristoffer Abell og sikre en 15-13 sejr. En flot afslutning på en flot finale.

Inden finalen var der blevet afviklet to fantastisk velspillede og spændende semifinaler.
I den ene vandt Daniel Jonassen/Morten Overgaard som tidligere skrevet over brødrene Hoyer og i den anden blev det til endnu et tæt brødrenederlag, da Oliver og Sebastian Kaszas tabte med 21-23, 19-21 til Thomsen/Abell.

I kampen om 3. pladsen havde brødrene Kaszas de fleste kræfter tilbage og vandt sikkert over Hoyer-brødrene.
Alle 4 hold er sikret plads ved årets DM-finaler
Hornbæk herrer
I den kommende weekend afvikles den anden semifinaleturnering på Kerteminde Strand – Tourens største stævne med rødder helt tilbage til 90’erne. Her skal de sidste DM-finalister findes.
Måske bliver turneringen uden to af de bedste damepar.
Helle Søndergård/Simone Okholm Hansen var ved Hornbæk-turneringen i Ljubljana og fik en 9. plads. Inden Kerteminde spiller de kvalifikation til CEV-turneringen i Mersin og kommer de videre til Main Draw, når de ikke at komme til Kerteminde.
Det samme gælder for Line Trans Hansen/Maria Tyndeskov, der ligeledes spiller i Mersin. Ved Hornbæk-turneringen var de i Vilnius og blev ligeledes nr. 9
Begge hold kan således risikere ikke at kvlaificere sig på egen hånd til DM-finalerne og må belave sig på at få tildelt et wild card. Udfordringen kan dog blive, at Volleyball Danmark kun har et wild card at uddele.
Det forlyder dog, at helle Søndergård/Simone Okholm Hansen slet ikke kan spille med ved DM, da de er meget tæt på at komme i Main Draw i CEV turneringen i Yantarny, Rusland, der afvikles samtidig med DM

Til gengæld bliver der et glædeligt gensyn med det tredje international par Cecilie Køllner Olsen/Lærke Mygind Grønfeldt, der netop er kommet hjem fra Korea med to 9. pladser ved to FIVB 1-star turneringer.

Også vinderne af herrerækken i Hornbæk, Daniel Jonassen/Morten Overgaard spiller kvalifikation i Mersin, men de er allerede sikret plads ved DM-finalen.

Inden DM-finalerne, der afvikles d. 12.-13. august på Amager Strand lægger Pepsi Max Beachvolley Tour d. 5.-6. august vejen forbi Bellevue Strand til årets Tour-finale.

Se alle resultater fra Hornbæk Strand her

I sidste uge var Danmark repræsenteret med tre hold ved CEV Satellite turneringen i Siófok, Ungarn og med et hold i FIVB 1* turneringen i Daegu, Korea.

Daniel Jonassen og Morten Overgaard stod på reservelisten i Siófok, men kom ind på et afbud fra en anden nation. I kvalifikationen stod de dog overfor nogle stærke franskmænd, men leverede en flot kamp og tabte knebent 29-31, 16-21. Et fransk hold der endte med at vinde bronze.

Helle Søndergård/Simone Okholm og Maria Tyndeskov/Line Trans var med i dameturneringen i Siófok. Maria og Line vandt deres kvalifikationskamp 2-1 over et hollandsk hold og var dermed iblandt de 16 hold i main draw.
I første runde skulle de to danske hold så op imod hinanden og her endte Tyndeskov/Trans med at trække det længste strå og vinde kampen 2-1. Derfor skulle Søndergård/Okholm ud i en kamp om en delt 13. Plads mod Ungarn, som de på fornem vis vandt 2-0. Imens måtte Maria og Line give fortabt mod de stærkt spillende svenske Thurin-søstre i et 2-0 nederlag. Herefter var begge hold lige langt i turneringen og skulle spille knald eller fald kampe om videre avancement.

Søndergård/Okholm ender med en 9. Plads efter 2-0 nederlag til østrigske Teufl/Zass, mens Tyndeskov/Trans slog det andet østrigske hold, Freiberger/Klopf, 2-0 og var dermed sikret videre deltagelse ved lørdagens kampe. I kampen om 7. Pladsen eller videre deltagelse slår Tyndeskov/Trans de stærke serbere Matic/Milosevic 2-1, inden de måtte se sig slået 2-0 af de senere sølvvindere, Meertens/Driessen fra Holland.
Det er første gang i mange år at Danmark har to danske hold i main draw. Det er i øvrigt anden gang i år at Tyndeskov/Trans henter en 5. Plads ved en international turnering. Senest var i Monaco ved FIVBs 1* event.

Tidligt lørdag morgen spillede Cecilie Olsen/Lærke Mygind deres 1. Runde kamp i Korea, men måtte se sig slået af de marginalt bedre amerikanere Dowdy/Pollock. Danskerne taber 2-0 efter at have haft sætbold i et meget velspillet 2. Sæt.

I denne uge er holdene igen på jagt, hvor Olsen/Mygind fortsætter deres koreanske eventyr, Overgaard/Jonassen spiller kvalifikation til CEV Masters i Ljubljana på torsdag og Søndergård/Okholm er direkte i main draw i Satellite turneringen samme sted, som starter fredag, mens Trans/Tyndeskov er på jagt i CEV Satellite turneringen i Vilnius.

I weekenden kunne Danish Beachvolley Tour endelig slå folderne ud i på Løkken strand igen. Tourens første Pepsi Max strand stævne i 2017 bød på en flot lørdag og lidt sværre vejrforhold søndag med kraftig vind, men et stævne med god energi, mange gæster, fede konkurrencer fra Pepsi Max og seværdig beachvolley.

65 hold var klar lørdag morgen med udsigter til en fin sommerdag med beachvolley og for en stor del af deltagerne, var der vel også lidt spæding frem mod den legendariske fest om aftenen, der efter forlydender ikke skuffede.

Søndagen blev på et noget mere blæsende vejr, hvor boldkontrol, gode server og tilfældigheder blev afgørende faktorer i de afgørende øjeblikke.

De rutinerede Lyngholm/Høst vandt en tæt finale over Kyhn/Malnnacs (21-15, 16-21, 15-12). Det er Lyngholm/Høsts første Grand Slam sejr og nok ikke et dårligt tidspunkt at finde storformen frem, inden der i næste weekend skal spilles om de første billetter til DM, ved Hornbæk Semifinalestævne.
lyngholmhøst
Hos herrerne vandt de regerende danmarksmestre Lars Mayland/Christoper Secher finalen over Jacob Stormly/Casper Munk, der normalt har andre makkere, men her lykkedes med et succesfuldt samarbejde.

Flere af de nordjyske medier var forbi stranden for at tage godt imod ved Danish Beachvolley Tours tilbagekommen til Løkken. Her kan blandt andet nævnes TV2 Nord, der efterfølgende sendte dette indslag i fjernsynet: https://goo.gl/VBC7w2

I næste weekend er der semifinale stævne på Hornbæk Strand. Volley TV sender live fra stævnets semifinaler om søndagen.
Helle Søndergaard og Simone Okholm skal op mod Line Trans og Maria Tyndeskov ved CEV-stævnet i Sifok. På World Touren venter der danske Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt amerikansk modstand.

Lodtrækningen ved første runde af CEV Satellite stævnet i Siófok blev den værst tænkelige set med danske briller. De to danske par i turneringen Helle Søndergaard/Simone Okholm og Maria Tyndeskov/Line Trans krydser nemlig klinger. Maria Tyndeskov/Line Trans vej til første runde er gået igennem en flot kvalifikations sejr på 2-1 over et hollandsk par -  imens Søndergaard/Okholm gik den direkte vej i Main Draw. De to par har et indgående kendskab til hinanden, de træner nemlig sammen i den daglige træning.

Det bliver uden tvivl meget interessant at se, hvem der kommer til at trække det længste strå og dermed er klar til videre avancement i turneringen. Kampen skydes i gang senere i dag nemlig kl. 12.00 dansk tid.  Du har mulighed for at se danskerduellen live lige her: http://bit.ly/2ulxOi4 

Langtfra ungarske Siófok nemlig i Korea skal et dansk par også ud og jage succes i sandet. Lærke Mygind Grønfeldt og Cecilie Køllner Olsen tager nemlig hul på første runde af World Tour stævnet i Daegu. Det danske par skal op mod amerikanske Amanda Dowdy/Irene Pollack. Kampen spilles i morgen lørdag kl. 07.00 dansk tid.

Du kan se resultater fra CEV-stævnet i Siófok her: http://bit.ly/2uYouhX

Du kan følge med i World Touren fra Korea her: http://bit.ly/2tlQYQv

I løbet af sensommeren skal der spilles EM for U18 og U20. Danmark stiller op og her er de hold der skal kæmpe for Danmark.

Igennem foråret og sommeren har kraftcentertrænerne, i tæt samarbejde med Sportschef for beachvolleyball Anders Hoyer, nærstuderet de unge beachvolley spiller, for at finde de rigtige at sende til EM.
Udtagelsen er sket på baggrund af træningsindsats og præstation ved turneringer. Der er ved at være et bredt felt af unge talenter, der prioriterer beachvolley og ønsker at dygtiggøre sig i sporten, hvorfor det ikke er en nem beslutning at udtage landsholdene.

U18 EM spilles d. 24. - 27. august i Kazan, Rusland og her skal Clara Windeleff / Astrid Melmølle og Carl-Emil Nedergaard / Ulrik Dahl i ilden. Carl-Emil og Ulrik deltog i sidste uge i U18 Continental Cup, hvor de fik en 3. plads i puljen. Clara og Astrid har udmærket sig ved flere af de danske turneringer over sommeren og har blandt andet opnået en flot 3. plads ved Kolding Grand Slam i eliterækken.

U20 EM spilles d. 7. - 10. september på Vulcano, Italien. Her har Clara Windeleff / Astrid Melmølle imponeret så meget, at de også er udtaget til at repræsentere Danmark. De sendes afsted sammen med Jacob Stein Brinck og Rasmus Mikelsons, der også repræsenterede Danmark ved U20 EM i fjor. Her fik de en ekstremt svær pulje, men spillede alligevel op med de senere bronzevindere fra Letland, Smits/Ozolins, i et 2-0 nederlag (23-21, 21-17).

Alle spørgsmål vedrørende udtagelsen henvendes til kraftcentertrænerne, Lydia Jørgensen og Dennis Spile Hansen.
De danske U18 piger, Sif Barkler/Josephine Lyholm, og drenge, Ulrik Dahl/Carl-Emil Nedergaard har i weekenden repræsenteret Danmark ved Continental Cup i Kharkiv, Ukraine.

Continental Cup er en OL kvalificerende turnering frem mod ungdoms OL, der afholdes i Buenos Aires i 2018. I første runde af kvalifikationen skulle Danmark op imod Belgien, Ukraine, Tjekkiet og Aserbajdsjan.

På damesiden har Danmark ikke vundet en international U18 kamp siden 2008, men det fik Sif Barkler og Josefine Lyholm lavet om på. De slår nemlig Azerbajdsjan med cifrenen 21-10, 21-17. Dette var dog ikke nok til at kvalificere sig til næste runde af turneringen, da de taber til nogle af de stærkere nationer som Ukraine, der for to uger siden blev nr. 9 ved U22 EM i Østrig, og Tjekkiet, der sidste år blev 9’er ved U18 EM. Alt i alt en fin præstation og dejligt at få en dansk sejr igen i U18 regi.

Hos herrerne var der endnu større grund til begejstring. De får en flot 3-plads efter at have tabt play-off kampen om finalepladsen til Tjekkiet. Dette var første danske optræden i en international U18 turnering siden Kaszas brødrene spillede EM i 2008. Carl Emil og Ulrik starter med at slå Belgien med cifrene 23-21, 17-21 og 15-6. De taber herefter til favoritterne fra Ukraine og Tjekkiet inden de slog Azerbajdsjan om at sikre sig en play-off kamp mod Tjekkiet. En kamp der kunne sikre videre avancement i OL kvalifikationen. Tjekkiet viste sig også at være en for stor mundfuld i anden omgang og drengene må dermed nøjes med en 3. Plads.

Drengenes præstation ved denne turnering var utrolig vigtigt, da den giver point til ungdomsranglisten, så vi U18 EM i 2018 ikke står med 0 point og derved forhåbentlig kan få et hold med i turneringen.

Resultaterne fra turneringen kan ses her:

Damer
Herrer 

En dejlig sommerweekend gav grobund for noget fantastisk beachvolley, da Touren slog smut forbi Ryparken for anden gang i år.

83 hold stod klar til kamp lørdag morgen i Ryparkens Idrætsanlæg, hvor kulissen var lagt til en spændende weekend. Sammen med beachvolley stævnet, blev der også afviklet en fodboldturnering med masser af glade motionister, der skabte enormt meget liv i Ryparken og god stemning på sidelinjerne af beachvolleykampene.

Hos damerne var det de topseedede Cecilie Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt, der kunne stille sig øverst på skamlen. De var netop hjemvendt efter en CEV turnering i Sverige, hvor de tabte en kamp i kvalifikationsturneringen til de senere vindere af hele turneringen. Efter at have tabt første sæt i første runde mod Pilgaard/Bjerrum fandt de rytmen og afgav ikke et sæt i resten af turneringen. Finalen blev vundet på overbevisende manér med 21-18, 21-13 mod Mie Lindgren/Charlotte Krøyer.
CilleLærke

Hos herrerne overraskede Martin Trans og Mads Rosager ved at stille sig øverst på podiet. Det 5. Seedede par havde forinden finalen vundet kvartfinalen 2-1  over Thomsen/Abell, semifinalen 2-1 over Jonassen/Overgaard og måtte da også i 3 sæt i finalen mod Kaszas brødrende inden de kunne konstatere at sejren var hjemme med 15-13 i 3. Sæt.

Danish Beachvolley Tour rykker nu ud på strandene de næste 5 weekender hvor Pepsi Max tager fat og der for alvor skal spilles om DM billetterne.

Det første af i alt 5 Pepsi Max afdelinger på Danish Beachvolley Tour 2017 løber af stablen i næste weekend. Det sker, når Løkken Pepsi Max Grand Slam udfolder sig på Løkken Strand d. 15. og 16. juli. Herefter følger semifinalestævnerne på Kerteminde og Hornbæk strand, tourfinalen på Bellevue strand samt ikke mindst det sæsonafgørende finalestævne på Amager Strand.

For at få et overblik over stævnerne på Pepsi Max Tour 2017 har vi lanceret www.pepsimaxtour.dk. Her vil vi igennem sæsonen samle al information om Pepsi Max stævnerne og skabe fokus på dem ved at have en samlet platform for stævneinfo, sociale medier, resultater, billeder, video osv. Formålet er ikke at overtage funktionen af beachvolley.dk, men skabe en interaktiv platform, hvor relevant info om Pepsi Max stævnerne bliver mere tilgængelig. Både ved at samle jeres indhold fra de sociale medier og have et sted til at promovere stævnerne endnu bedre.

Platformen er klar, men vi arbejder på at få de enkelte stævners information online. Det bliver lagt online, så snart det er på plads. Vi håber, I vil være med til at skabe et fedt online miljø omkring Pepsi Max stævnerne, så vi kan vise omverdenen og os selv, hvilken fantastisk sport beachvolley er!

Har I feedback til hjemmesiden eller ideer til, hvordan konceptet kan gøres endnu federe, så tøv ikke med at tage fat i os på kontakt@gazelleweb.dk.

Vi ses på stranden - og online ;-)
Billedmaterialet er udlånt af Eventmedia.dk 

Hjemmesiden er udarbejdet af Gazelleweb.dkJosephine Lyholm og Sif Barkler samt Carl-Emil Nedergaard og Ulrik Bo Dahl repræsenterer Danmark, når første skridt på vejen til ungdoms OL tages i Ukraine lørdag og søndag.

For første gang nogensinde er Danmark er med i Youth Continental Cup. Turneringen er en dedikeret kvalifikationsproces om de europæiske pladser til ungdoms OL.

42 europæiske nationer er med i kampen. Danmark er repræsenteret af Josephine Lyholm og Sif Barkler på pigesiden samt Carl-Emil Nedergaard og Ulrik Bo Dahl på drengesiden.

Danmark spiller i Kharkiv i Ukraine, hvor gruppespillet begynder lørdag. De danske piger og drenge er havnet i Gruppe B sammen med Tjekkiet, Ukraine, Belgien, og Aserbajdsjan.  

Kvalifikationen til ungdoms OL består af to faser: Kvalifikationsfasen Youth Continental Cup, som spilles denne weekend. Her spilles der alle mod alle. Nummer 1 i gruppen går direkte til gruppefinalen, mens nummer 2 og 3 skal spille en playoffkamp om den anden gruppefinaleplads.

Begge finalehold kvalificerer sig til Youth Continental Final, som er planlagt til at blive spillet i 2018. Den endelige placering i gruppen afgør, hvilken seedning holdene tager med sig den endelige kamp om OL-billetter.

Fra Youth Continental Final kvalificerer fem nationer sig til ungdoms OL i den argentinske hovedstad Buenos Aires.

Læs mere og følg med i Youth Continental Cup her.
I dag spilles der kvalifikation til CEV Satellite-turneringen i Laholm i Sverige. Danmark har to hold med i sandet i turneringen, hvor et tredje stod på spring.

Mellbystrand lidt nord for Helsingborg lægger sand til CEV satellite-turneringen, hvor der er 7.500 euro på højkant.

Danmark er stærkt repræsenteret med to hold, der skal igennem kvalifikationen for at komme med i Main Draw.

Klokken 11:40 spiller Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt, der er seed 11, kvalifikation mod det 6. seedede makkerpar Moiseeva/Syrtseva fra Rusland.

Klokken 15:00 spiller 8. seedede Helle Søndergård og Simone Marie Okholm Hansen kvalifikation mod det 9. seedede skotske makkerpar Beattie/Coutts.

Danmark kunne have haft endnu et dansk par med i Laholm, da Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen var taget til det svenske og var førstereserve. Men da samtlige hold dukke op til indskrivningen, kom danskerne ikke ind i turneringen.

Følg CEV Satellite-turneringen i Laholm her.
Page 1 of 27


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer