2018 er ikke mange timer gammelt, før årets første World Tour spilles i Haag den 3. januar. Det betyder en afdæmpet nytårsaften for de to danske makkerpar Helle Søndergård og Simone Okholm samt Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen, som er med i Holland.  

Der er nemlig afgang mod Haag allerede den 2. januar om morgenen for de danske beachvolleykvinder. World Tour-turneringen i Haag har hele fire stjerner og er dermed den største internationale udfordring indtil nu:

”Vi er vildt spændte på at skulle spille en 4-stjernet FIVB-turnering. Det er den største turnering, vi har deltaget i sammen, og der er rigtigt mange store navne, som vi glæder os til prøve kræfter med,” siger Helle Søndergård og Simone Okholm.

Samme forventningens glæde er at finde hos Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov:

”Vi glæder os til at repræsentere Danmark sammen igen. Vi forventer et fedt og professionelt set-up, nu hvor stævnet er 4-stjernet. Vi håber, at vi kan ramme niveauet fra DM, og så er vi meget spændte på at prøve de nye blok-regler,” siger de.

Haag var en af de fire byer, der lagde sand til VM i beachvolley i 2015, så det bliver verdensklasse sand, danskerne betræder, når begge makkerpar spiller kvalifikation for at komme med i hovedturneringen.

Kvalifikationen begynder den 3. januar, og det påvirker de fire danskeres nytårsaftener:

”Vi rejser allerede den 2. januar for at træne dernede, så nytår bliver i rolige festlige omgivelser med lækker tre-retters menu og et enkelt glas champagne kl. 00.00,” siger Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen.

Den nytårsopskrift kan Helle Søndergård og Simone Okholm skrive under på:

”Vores nytårsaftener bliver rolige. Det giver ikke mening at rejse til Holland og spille turnering imod nogle af de bedste i verden, og så ikke være veloplagt,” siger de.

”Vi skal begge have nogle gode venner på besøg, men de er indstillet på en aften, hvor værtinden skal tidligt i seng. Afgang for os bliver nemlig om morgenen 2. januar. Men brasilianerne, amerikanerne m.fl. må få en endnu mere anderledes nytårsaften end os - måske sidder de i et fly nytårsaften.”

Følg World Tour-turneringen i Haag her.
16 hold var med i pokalturneringen i Hafnia-Hallen, der dannede rammerne om pokalturneringen i beachvolley.

Efter de indledende gruppekampe og semifinaler, stod Maria Elisabeth Tyndeskov og Line Trans Hansen over for Helle Søndergård og Simone Okholm Hansen i damernes pokalfinale.

Favoritværdigheden lå på de regerende danmarksmestre Trans/Tyndeskov, der fik kamp til stregen i sandet i Hafnia-Hallen. Søndergård og Okholm fightede flot for pokaltitlen, men måtte kapitulere. Maria Elisabeth Tyndeskov og Line Trans Hansen vandt pokalfinalen med 2-0 (21-17, 21-19).

Hos herrerne var pokalfinalen et opgør mellem Morten Overgaard og Jes Fald på den ene side af nettet og Jacob Cordua Stormly og Nicolai Houmann på den anden.

Førstnævnte havde i semifinalen ekspederet forhåndsfavoritterne og regerende danmarksmestre Lars Mayland og Christopher Secher Hansen ud.

I finalen var Stormly og Houmann dog det stærkeste hold, og makkerparret vandt 2-0 (21-10, 21-18).  

Se alle resultater fra pokalturneringen i beachvolley her.
Spillerne på Pepsi Max Beachvolley Tour har stemt på deres favorit til Årets Spiller og Most Improved 2017. Se hvem kollegerne har kåret her.

Mange af spillerne på Pepsi Max Beachvolley Tour havde skiftet sandet ud med den røde løber, da de var med til at fejre dansk beachvolley og volleyball lørdag aften ved Dansk Volleyball Galla 2017 i Frederiksberg Hallen.

Til gallafesten blev det offentliggjort, hvem spillerne på Pepsi Max Beachvolley Tour har kåret som Årets Spiller og Most Improved på beachtouren 2017.

Mens det er BeachTourGruppen, der sammen med Volleyball Danmark har nomineret kandidaterne, er det spillerne selv på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017, der har stemt på deres favorit til at modtage hæderen.

Årets Spiller gives til den spiller, som har præsteret bedst på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017.
Most Improved gives til den spiller, som har forbedret sig mest på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017.

ÅRETS SPILLER PÅ PEPSI MAX BEACHVOLLEY TOUR 2017

Line Trans Hansen
Årets damespiller på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 er Line Trans Hansen. Over halvdelen af de afgivne stemmer var sat på den stærke 25-årige fynbo, der har haft en forrygende sæson, som hun kunne krone med et danmarksmesterskab på Amager Strand. Line Trans Hansen sluttede desuden nummer 1 på damernes rangliste med fire turneringssejre på beachtouren.

Øvrige nominerede: Cecilie Køllner Olsen, Helle Søndergård og Maria Tyndeskov.

Kristoffer Abell
Årets herrespiller på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 er Kristoffer Abell. Over halvdelen af de afgivne stemmer var sat på den stærke 23-årige, der har haft en forrygende sæson. Kristoffer Abell er i denne sæson noteret for fire turneringssejre og fire 2. pladser på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017. Med de resultater sluttede han på 3. pladsen på ranglisten.

Øvrige nominerede: Daniel Jonassen, Mads Rosager, og Oliver Venndt Kaszas.

MOST IMPROVED PÅ PEPSI MAX BEACHVOLLEY TOUR 2017

Clara Bernberg Windeleff
ÅretsMost Improvedpå Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 hos damerne er Clara Bernberg Windeleff. Med imponerende 74 procent af de afgivne stemmer, var der ingen tvivl om, at den 15-årige fynbo har markeret sig stærkt på årets beachtour. Trods sin unge alder, opnåede Clara Bernberg Windeleff tre flotte 3. pladser, og flere gange repræsenterede hun flot Danmark på den internationale scene.

Øvrige nominerede: Astrid Melmølle og Josephine Kyhn.

Nikolaj Vestbjerg Christensen
ÅretsMost Improvedpå Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 hos herrerne er Nikolaj Vestbjerg Christensen. Tæt på halvdelen af de afgivne stemmer fra kollegerne var sat på den stærke 26-årige, bl.a. på grund af en flot 2. plads til Ishøj Challenger og en 3. plads til Copenhagen Challenger. Nikolaj Vestbjerg Christensen spillede sig desuden i DM-finalen sammen med makkeren Casper Munk Christiansen.

Øvrige nominerede: Casper Munk Christiansen og Mads Steffens.

Læs hvem der blev kåret til Årets danske volleyballspiller på www.volleyball.dk.
Det er et stærkt lineup, som indtager sandet i pokalturneringen i beachvolley, der spilles fredag og lørdag. De regerende danmarksmestre både hos damerne, herrerne og 40+ er med i Hafnia-Hallen.

Der er fyldt op både i damerne og herrernes række, når landets beachvolleyspillere kæmper om pokaltitlen anno 2017. Otte hold hos hvert køn tager fredag fra klokken 17.15 hul på pokalturneringen.

Hos damerne ser Volleyball Danmark mediekonsulent Casper Ahlehoff Hansen de regerende danmarksmestre Maria Elisabeth Tyndeskov og Line Trans Hansen som favoritter til at løfte pokalen:

”Jeg har svært ved at se, at der er nogen, som kan røre danmarksmestrene Line og Maria. De vandt vel stort set alt, de rørte ved i sommer,” siger Casper Ahlehoff Hansen.  

”Jeg tror kun, at de bliver endnu stærkere indendørs, hvor vind og vejr ikke kan drille dem,” siger han.

De øvrige makkerpar til pokalturneringen i beachvolley er Emilie Glad Bak og Freja Hvidtfeldt Foged, Helle Søndergård og Simone Marie Okholm Hansen, Lulu Lyngholm og Lydia Lassen Jørgensen, Cecilie Køllner Olsen og Signe Zibrandtsen Haaning, Sara Stief og Frederikke Schade Jensen, Anneka Hastings og Charlotte Krøyer samt Astrid Mellmølle (U18) og Berglind Gigja Jonsdottir.

Hos herrerne vurderer Casper Ahlehoff Hansen også, at favoritværdigheden ligger på skuldrene af danmarksmestrene:

”Lars Mayland og Christopher Secher Hansen er efter min vurdering det klart stærkeste hold i herrernes turnering,” siger han.

”Det bliver sjovt at følge, hvordan danmarksmestrene for 40+, Lars Lunde og Glen Hytoft, klarer sig mod yngre modstandere. Hvis de vinder deres første kamp, kan vi få en kamp mellem to sæt danmarksmestre i 2. runde,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

De øvrige herrehold i pokalturneringen er Morten Overgaard og Jes Fald, Mads Rosager og Jakob Buch Østergaard, Thor Højen Wind og Kim Holst Christiansen, Søren Boelt Kristiansen og David Gottlied Bording, Jacob Cordua Stormly og Nicolai Houmann samt Nikolaj Vestbjerg og Christensen / Leonardo Pierobon.

Alle kampe streames både fredag og lørdag streamet på sidecourt.dk. 

KAMPPROGRAM BEACHVOLLEYPOKAL 1. RUNDE

Damer
17:15: Lulu Lyngholm / Lydia Lassen Jørgensen vs Cecilie Køllner Olsen / Signe Zibrandtsen Haaning
18:00: Anneka Hastings / Charlotte Krøyer vs Astrid Mellmølle (U18) / Berglind Gigja Jonsdottir
18:45: Sara Stief / Frederikke Schade Jensen vs Helle Søndergård / Simone Marie Okholm Hansen
19:30: Maria Elisabeth Tyndeskov / Line Trans Hansen vs Emilie Glad Bak / Freja Hvidtfeldt Foged

Herrer
17:15: Jacob Cordua Stormly / Nicolai Houmann vs Nikolaj Vestbjerg Christensen / Leonardo Pierobon
18:00: Lars Mayland / Christopher Secher Hansen vs Morten Overgaard / Jes Fald
18:45: Lars Lunde / Glen Hytoft vs Mads Rosager / Jakob Buch Østergaard
19:30: Thor Højen Wind / Kim Holst Christiansen vs Søren Boelt Kristiansen / David Gottlied Bording
Wednesday, 06 December 2017 11:30

Beachvolley for alle er årets volleyballbillede

Written by
Et stemnings- og glædesfyldt billede fra en beachvolley camp er kåret til Årets volleyballbillede 2017.

Gennem de sidste mange år Lyø Beach Camp arrangeret beachvolley camps sydpå. Beachvolley campen er to uger med aktiviteter for hele familien, voksne, børn, fælles lege og masser af sociale arrangementer.

Et enigt dommerpanel i Volleyball Danmark har blandt alle indsendte billeder i konkurrencen valgt dette til Årets volleyballbillede 2017.

Billedet er taget den 15. juli 2017 på Kreta og fanger glæden ved at spille beachvolley på kryds af alder og køn.

Der er seks billetter til Final 4 i Frederiksberg Hallen den 15. og 16. december på vej til Peter Bernberg.
Beachtouren byder igen i denne sæson på fire vinterturneringer. Tre af dem ligger i 2018-kalenderen, mens Odense tog forskud på glæderne allerede i år, hvor hjemmebanen viste sig at give gevinst.

Hos damerne var finalen et opgør mellem Line Trans Hansen og Josefine Fjendbo Lyholm på den ene side af nettet mod Karin Iversen og Line Anker Nielsen på den anden.

Iversen/Nielsen lagde bedste fra land og sikrede sig overbevisende 1. sæt med 21-13. 2. sæt blev anderledes helt tæt og måtte ud i ekstrapoint, inden Trans Hansen/ Lyholm bragte balance i regnskabet efter 24-22.

Det sidste sæt gik også til Trans Hansen/ Lyholm, som dermed sejrede i årets første vinterturnering i Odense med samlet 2-1 (13-21, 24-22, 15-9).
Se alle resultaterne fra damernes turnering her.

Hos herrerne var finalen et opgør mellem Daniel Thomsen og Morten Overgaard over for Martin Trans Hansen og Jakob Buch Østergaard. Det blev dog ikke til det store drama, da sidstnævnte måtte trække sig inden kampstart, og Thomsen/Overgaard dermed blev noteret for en sejr på 2-0 (21-0, 21-0) i finalen.
Se alle resultaterne fra herrernes turnering her.

Der er yderligere tre vinterturneringer på programmet. De spilles i det nye år.

20.-21. januar: Vinterturnering (2) CPH Beach
24.-25. februar: Vinterturnering (3) Odense Beachvolley
17.-18. marts: Vinterturnering (4) CPH Beach
Thursday, 09 November 2017 09:20

Her er World Tour-kalenderen for 2017/2018

Written by
Antallet af turneringer på World Touren er mere end fordoblet til den kommende sæson.

Dermed er der større chance for, at beachparrene for at deltage i en af World Tour-turneringerne.

Det international volleyballforbund FIVB har offentliggjort World Tour-kalenderen for 2017/2018-sæsonen.

Præmiepengene for den kommende sæson overstiger 7 millioner US dollar, små 45. millioner danske kroner. Til World Tour-finalerne alene er der 8 millioner kroner på højkant.

Præmiepengene for 2017/2018-sæsonen fordeler sig således:

World Tour-finalen: $400.000 pr. køn.
5-stjerner: $300.000 pr. køn.
4-stjerner: $150.000 pr. køn.
3-stjerner: $75.000 pr. køn.
2-stjerner: $25.000 pr. køn.
1-stjerner: $5.000 pr. køn.

Kilde: FIVB
Göteborg lægger sand til årets sidste NEVZA-turnering den 3.-5. november. Danmark har fem makkerpar med.

På begge sider af Göta älvs sydlige udløb i Kattegat ved den svenske vestkyst ligger Gøteborg. Og fra i morgen fredag og weekenden ud, vil der ligge beachvolleyspillere i sandet på Krutvägen 6, når NEVZA-sæsonen rundes af.

Danmark har fem makkerpar med i Gøteborg: Morten Overgaard og Daniel Jonassen, Mads Rosager og Martin Trans Hansen hos herrerne og Helle Søndergård og Simone Okholm, Sara Stief og Frederikke Schade Jensen samt Line Trans Hansen og Maria Tyndeskov hos damerne.

De danske makkerpar skal prøve kræfter med hold fra hele Norden og England, samt Letland og Cypern, der har fået wildcard til turneringen.

Følg turneringen på CEV’s hjemmeside her eller på Facebook her.

Daniel Thomsen og Kristoffer Abell er i Qinzhou i Kina, hvor de onsdag spiller kvalifikation for at komme med i Main Draw. FIVB tester ny blokaderegel, der skal gøre sporten endnu mere seværdig.

Efter 40 timers rejse med to flyveture, tre busture, en togtur og endelig en tur i taxa var Daniel Thomsen og Kristoffer Abell fremme i millionbyen Qinzhou.

Makkerparret har dermed haft tre dage til at komme af med jetlag og pudse formen af, inden det i morgen onsdag går løs i kvalifikationen. Danskerne har udnyttet tiden til at træne med bl.a. Norge, England og Schweiz.

Samtidig har danskerne skullet vænne sig til vejret. For mens vejret herhjemme i den grad er præget af efterår, skal Thomsen og Abell vænne sig til 30 grader og høj luftfugtighed i Kina.

Samtidig skal de vænne sig til en ny block touch-regel, som verdensforbundet FIVB tester til turneringen i Qinzhou.

Den nye regel tillader tre berøringer efter blokade, som man kender det fra indendørs volleyball, hvor selve blokaden ikke tæller som en af de tre berøringer, som et hold har til at returnere bolden.

Forsøget med regelændringen skal bl.a. afdække, hvordan det påvirker længden af duellerne. Målet er at gøre beachvolley endnu mere attraktivt at se på.

Du kan følge med i turneringen Qinzhou her.
Danmark har tre makkerpar med i sandet i morgen i CEV Satellite-turneringen i Baku, der også kaldes for Vindenes By. For nogle spillere bliver det et glædeligt gensyn med hovedstaden i Aserbajdsjan, der ligger 28 meter under havets overflade.

For to år var Baku værter for de første Europæiske Lege, European Games, hvor bl.a. Helle Søndergård og Line Trans Hansen repræsenterede Danmark.

Nu er de tilbage i hovedstaden ved vestbredden af Det Kaspiske Hav, hvor de har taget deres nye makkere med.  

”Jeg glæder mig vildt meget til et gensyn med Baku. Jeg har mange gode minder fra European Games i byen, hvor jeg havde min klart største sportslige oplevelse,” siger Helle Søndergård.

”Det var så fedt at være del af et så stort setup og være sammen med mange andre sportsnørder fra andre sportsgrene og andre lande,” siger hun.

”Jeg ved godt, oplevelsen bliver anderledes denne gang, men jeg har nu et godt øje til den by endnu. Det skulle også være "Vindenes By" - det er fint med mig,” siger Helle Søndergård.

”Det er i øvrigt også en super spændende by fyldt med store kontraster og med et folkefærd, som jeg husker som utroligt venlige,” slutter hun.

Til European Games spillede Helle Søndergård sammen med Line Trans Hansen, der også ser frem til at vende tilbage til Baku, hvor Centre Court er den samme som ved European Games.

”Jeg er faktisk ret spændt på at komme derned igen. Til European Games boede vi jo i en atletby, som var lavet kun til os, og vi fik ikke rigtig mulighed for at se lokalsamfundet, medmindre vi selv opsøgte det,” siger Line Trans Hansen.

”Jeg håber på at få et mere oprigtigt indtryk af byen ved denne turnering og ved, at arrangørerne vil gøre deres bedste for at vi får en god oplevelse. Det er altid en fornøjelse, og det vil jeg da også glæde mig til,” siger hun.

” Med vilje prøver jeg at sætte mine forventninger ned ift. faciliteterne, da jeg ikke tror, at det, samt alt andet, kan sammenlignes med European Games,” siger Line Trans Hansen.

Den danske delegation består af Helle Søndergård og Simone Okholm, som allerede er sikret en plads i Main Draw. Derudover spiller Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen kvalifikation, ligesom Mads Rosager og Martin Trans Hansen.

Du kan følge CEV Satellite-turneringen i Baku på CEV’s hjemmeside her.
Page 1 of 29


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer