Wednesday, 29 March 2017 15:53

Try-out til U22 EM og U18 Youth Continental Cup

Written by
Alle ungdomsspillere, der ønsker at dygtiggøre sig indenfor beachvolleyball med henblik på bl.a. deltagelse i internationale mesterskaber bør læse nedenstående grundigt.

Da både U22 EM og U18 Youth Continental Cup ligger tidligt på sæsonen, vil der være try-out til disse to turneringer: Mandag d. 17. april (2. påskedag) kl. 10-17 i OBVKs Beachhal, Klokkestøbervej 3, 5230 Odense M
Læs mere om tilmelding til try-out nederst i artiklen

Volleyball Danmark ønsker på sigt, at Danmark er repræsenteret ved alle internationale ungdomsmesterskaber (EM og VM).

For at komme i betragtning til deltagelse i internationale ungdomsmesterskaber skal interesserede spillere kontakte et af de to kraftcentre, der ligger i henholdsvis Odense og København.

Volleyball Danmark har i samarbejde med beachvolleyballklubberne Odense Beachvolley Klub (OBVK) og Copenhagen Beachvolley (CPH Beach)Beachvolley (CPH Beach) oprettet to kraftcentre, hvor ambitiøse spillere, der ønsker at dygtiggøre sig inden for beachvolleyball og opnå niveau, der gør deltagelse i internationale ungdomsmesterskaber muligt, kan få træning og vejledning.

Mesterskaber i 2017
I 2017 vil fokus være på deltagelse i følgende turneringer, hvortil der også ydes økonomisk støtte.

U22 EM (spillere født 1996 eller senere), der afvikles d. 14.-18. juni i Baden, Østrig
U18 Youth Continental Cup (spillere født 2000 eller senere), der afvikles d. 8.-9. juli i Kharkiv, Ukraine
U18 EM (spillere født 2000 eller senere), der afvikles d. 24.-27. august i Kazan, Rusland
U20 EM (spillere født 1998 eller senere), der afvikles d. 7.-10. september i Vulcano, Italien

Træning
Gennem kraftcentrene vil interesserede spillere kunne få flere informationer om hvordan man kommer i betragtning til internationale ungdomsmesterskaber og sammen med trænerne og sportscheferne i kraftcentrene lægge en plan for
deltagelse i træninger, træningssamlinger, try-out m.m.
Der lægges stor vægt på engagement, ambitioner, niveau og potentiale.

Udtagelse
Træningerne i kraftcentrene vil lede hen mod try-out samlinger, hvor de endelige hold til de internationale ungdomsmesterskaber udtages.

Tilmelding til try-out U22 EM og U18 Youth Continental Cup
Spillere, der ønsker at deltage i try-out til U18 Continental Cup og U22 EM, skal tilmelde sig
senest mandag d. 10. april til Peter Morsing, Beachvolleyball administrator i Volleyball Danmark, pmi@volleyball.dk

Der kommer nærmere information om Try-out til U18 og U20 EM senere

Kontakt Kraftcentrene
Kraftcenter Vest:
Sportschef i OBVK: Jakob Buch: frajakob@gmail.com

Kraftcenter Øst:
Elitechef i CPH Beach: Martin Olafsen: olafsen@email.dk

Interesserede spillere skal hurtigst muligt henvende sig til kraftcentrene, dog senest d. 1. maj

For yderligere spørgsmål kan interesserede også henvende sig til:
Beachvolleyball administrator i Dansk Volleyball Forbund, Peter Morsing, pmi@volleyball.dk, Mobil 2877 2988
For tredje år i træk er det muligt for beachvolleyballpar, der satser internationalt, at søge om støtte fra Volleyball Danmark.

Støtten vil blive prioriteret ud fra beachvolleyballparrenes engagement, nuværende niveau og internationale potentiale og ambitioner. Det vil således kun være få beachvolleyballpar, der vil kunne komme i betragtning til elitestøtte.

Elitestøtten vil primært gå til international konkurrencedeltagelse og træning. For at søge støtte skal det ansøgende team udfærdige en beskrivelse af deres beachvolleyprojekt og sende denne til Beachvolleyball koordinator Peter Morsing: pmi@volleyball.dk 

Guidelines til ansøgningen kan findes her.

Deadline for ansøgning om elitestøtte er den 9. april 2017.

Har I spørgsmål til ansøgningen, er I velkomne til at kontakte Elitechef for Beachvolleyball Anders Lund Hoyer på mail: alhoyer@hotmail.com

På sigt er det ambitionen at lave en bruttotrup for landsholdene med udgangspunkt i kraftcentrene. Truppen vil bestå af min. 2 hold pr. køn og op til 4 hold, bl.a. med baggrund i Continental Cup /OL-kvalifikation, hvor der netop udtages 2 landshold. Truppen kan således blive suppleret af op til 2 ”potentiale-landshold”. Dette gøres også for at skabe en overgang og en platform for vores talenthold, når de bevæger sig fra ungdomslandshold til seniorspillere.

Commitment og potentiale vil således vægte højt for denne gruppe.

Støtten vil primært blive givet til A-landshold(-ene), men kan også gives til potentiale-landsholdene ud fra en helhedsvurdering. Fordelingen kan således skifte fra et til flere hold.
Her henvises til Volleyball Danmarks elitepolitik og vision som begge kan findes på Volleyball Danmarks hjemmeside: www.volleyball.dk


Læs Volleyball Danmarks Elitepolitik 
Læs Volleyball Danmarks Vision

Ungdomslandshold
Der vil ligesom sidste år blive udtaget ungdomslandshold gennem udtagelsescamps og kraftcentertræning. De endelige datoer for camps vil komme snarest efter aftale med trænerne, men interesserede kan starte med deltagelse i kraftcentertræningen, hvor der vil være en trup for ungdoms- og talenthold.

På ungdomssiden vil U-EM blive prioriteret højere end U-VM, primært pga. turneringsstrukturen og ressourcer. Der vurderes dog hvert år ud fra spillernes potentiale.

Det er ambitionen at have hold med til alle U-EM og til U-VM, når det er sportsligt relevant og ressourcemæssigt giver mening.


Kontakt
Kraftcenter Øst, CPH Beach. Elitechef Martin Olafsen: olafsen@email.dk

Kraftcenter Vest, Odense Beachvolley. Sportschef Jakob Buch: frajakob@gmail.com
Aarhus Beach Arena dannede rammerne om årets sidste vinterturnering i weekenden. Seed 1 hos både damerne og herrerne triumferede.

Beachvolleybanerne i Aarhus var fyldt op, og der var endda et par makkerpar på venteliste, da beacharenaen i den jyske hovedstad lagde sand til den 6. og sidste vinterturnering den 11. og 12. marts.

16 damehold og 16 herrehold er tilmeldt i Aarhus, hvor Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen igen indtog seed 1 hos damerne.

Makkerparret vandt den første vinterturnering, der også blev spillet i Aarhus, og har derefter også stået øverst på podiet i Odense.

I weekenden tabte makkerparret ikke et eneste sæt frem mod finalen, hvor Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen stod over for Maja Pilgaard og Henriette Sønderskov Bjerrum, der var blevet tildelt et wildcard til eliterækken. Seed 1 fortsatte de flotte takter og vandt finalen med sikre 2-0 (21-15, 21-10).

Hos herrerne er Daniel Thomsen og Kristoffer Abell seedet 1’er. Ligesom deres kvindelige kolleger spillede makkerparret sig i finalen uden at afgive sæt.

I herrefinalen mødte Thomsen og Abell makkerparret Hans Møller Voldby og Thor Højen Wind. Seed 1 rystede ikke på hånden og vandt finalen med 2-0 (21-10, 21-19).

Dermed er der ikke flere vinterturneringer på programmet. Nu er der bare tilbage at tælle ned til den 6. maj, hvor den første turneringer på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 spilles.
Aarhus Beach Arena danner rammerne om årets sidste vinterturnering i weekenden. Interessen for at spille med er så stor, at der er venteliste.

Interessen for at spille beachvolley året rundt er stor. Så stor, at der er fyldt op i alle rækker og endda venteliste hos damerne, når Aarhus Beach Arena byder indenfor til den 6. og sidste vinterturnering den 11. og 12. marts.

16 damehold og 16 herrehold er tilmeldt i Aarhus, hvor Maria Tyndeskov og Line Trans Hansen igen indtager seed 1 hos damerne. Makkerparret vandt den første vinterturnering, der også blev spillet i Aarhus, og har derefter også stået øverst på podiet i Odense.

Hos herrerne er Daniel Thomsen og Kristoffer Abell seedet 1’er. Makkerparret skal se, om de kan gentage succesen fra januar, hvor de vandt vinterturneringen i Odense.

Eliterækkerne spilles om lørdagen og 1. divisionsrækkerne om søndagen.

Læs mere om vinterturneringen i Aarhus her.
Randers var ikke med, da programmet for Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 blev offentliggjort i forrige uge. Nu melder Randers Beach Club sig dog klar til at lægge sand til.

Randrusianerne bliver vært for årets første Challenger-turnering i weekenden 13.-14. maj, hvor Tronholmen lægger sand til.

Grunden til at Randers først har meldt sig på banen, efter det officielle program er blevet fastlagt, er at klubben har haft svært ved at skaffe hjælpere nok til at afvikle den næsthøjest rangerede turneringstype på Pepsi Max beachvolley Tour.

Først da Randers Volleyball Klub på den årlige generalforsamling i sidste uge gav sit besyv til at hjælpe Randers Beach Club, kunne beachvolleyklubben melde sit kandidatur.

Dermed er Randers også med på beachtouren i år.

Egentlig var weekenden afsat til Ikast Open, men Ikast gik med til at rykke deres endagsstævne en uge frem til den 6. maj.

Klik her for at se det samlede program for Pepsi Max Beachvolley Tour 2017.
Strande og datoer for sommerens beachvolleyball-stævner på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 er klar. Der bliver i alt til 20 turneringer landet over, tour-finaler på Bellevue og DM på Amager Strand.

Bikinier og badeshorts har været gemt væk i skabet alt for længe. Men nu kan landets beachvolleyspillere godt begynde at gøre strandtøjet klar. Tour-planen for Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 er klar.

Blandt sommerens 19 stævner er Løkken Strand ny på beachtour-planen og lægger sand til en Grand Slam i juli. Derudover er der Grand Slams i Odense, Kolding og København på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017.

”Beachtouren har været inde i en virkelig stærk udvikling de seneste år. Det afspejler sig blandt andet i Pepsi Max’ forlængelse af titelsponsoratet samt de mange klubber, der igen i år ønsker at være med til at give beachvolleyballspillerne et hav af muligheder for at deltage i turneringer landet over” siger Peter Morsing, beachvolleyball-koordinator i Volleyball Danmark.

Udover de mange store stævner er der som de foregående år også en del mindre stævner.

”På den måde er der rig mulighed for, at både bredden og eliten får mulighed for at deltage i beachvolleyballturneringer stort set overalt i Danmark” siger Peter Morsing.

Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 rundes af med DM-semifinaler i Kerteminde og Hornbæk, tour-finale på Bellevue og DM-finaler på Amager Strand. DM-finalerne afvikles den 12.-13. august med et stort setup med tribuner og bander omkring Centre Court.

Tilmeldingen til sommerens turneringer åbner på MinSport omkring den 1. april, hvor propositionerne for Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 også vil være klar.

Indtil det bliver sommer og sol, er der stadig mulighed for at deltage i vinterens sidste indendørs turnering, der afvikles i Aarhus den 11.-12. marts.

Pepsi Max beachvolley Tour 2017
6. maj Ikast Open 1
13.-14. maj Randers Challenger
20.-21. maj Aarhus Challenger 1
27. maj Ikast Open 2
27. maj Copenhagen Challenger
28. maj Snedsted Open
3. juni Ishøj Challenger
3.-4. juni Silkeborg Grundlovsstævne (Open)
10. juni Sønderborg Challenger
10. juni Aalborg Open
17.-18. juni Odense Grand Slam
24.-25. juni Kolding Grand Slam
1.-2. juli Aarhus Challenger 2
8.-9. juli Copenhagen Grand Slam
15.-16. juli Løkken Grand Slam
22.-23. juli Hornbæk Semifinalestævne
29.-30. juli Kerteminde Semifinalestævne
5.-6. august Bellevue Tour finale
12. august Aabenraa Open
12.-13. august DM-finaler (Amager strand)

TRE TYPER STÆVNER
Grand Slam
, hvor der spilles alle rækker fra Elite og ned.
Challenger
, hvor der ligeledes spilles fra Elite og ned.
Open
– her vælger arrangørerne selv, hvilke rækker de vil tilbyde.

Ved alle stævner opnås points til ranglisten, men pointene vil være differentieret i forhold til turneringens niveau. Man optjener flest points ved Grand Slam og færrest ved Open.

Ved de stævner, der har kapacitet til det, vil der selvfølgelig også tilbydes bredde- og ungdomsrækker.

 
Der er lagt op til et brag af en beachvolleyfest i hjertet af Nyborg den sidste uge i august, når hele torvet mellem rådhuset og Nyborg Slot forvandles til en udendørs sportsarena og fyldes med sand og beachstemning.

Nyborg Kommune og Sport Event Fyn lover beachvolley på højt niveau samt aktiviteter for både store og små, når byens torv omdannes til udendørs sportsarena.

Mens kommunen og Sport Event Fyn står som arrangører bag det nye tiltag, har både lokalklubben Fighterne og Odense Beach Volley Klub sagt ja til at stille med frivillige, som skal få det hele til at glide.

Forretningsudvikler i Sport Event Fyn, Jakob Staun, ser " Nyborg City-Beach Performance 2017" som et springbræt til at kunne tiltrække endnu flere internationale stævner, der kan afvikles i bynære omgivelser.

På europæisk plan vinder bynære beachvolley-turneringer nemlig mere og mere frem, fortæller erhvervs- og udviklingsformand Peter Wagner Mollerup i en pressemeddelelse.

Både for børn og voksne
Selve eliteturneringen skydes i gang lørdag den 26. august med finaler søndag. Sideløbende vil der blive afholdt en ungdomsturnering, men allerede i dagene op til vil skolebørn og andre interesserede kunne få lov til at boltre sig i sandet og prøve kræfter med beachvolley.

Undervisningen tager Odense-klubben sig af. Desuden er der planer om at arrangere en firmaturnering, som skal skyde weekendens aktiviteter i gang tilsat masser af musik og måske en enkelt fadøl eller to.

”Vi forestiller os et torv, der summer med aktiviteter, konkurrencer, eventboder, fyldte tribuner, underholdning, musik, loungeområde, dygtige internationale hold, nervepirrende kampe og beachvolley i særklasse,” siger erhvervs- og udviklingsformand Peter Wagner Mollerup.
Maximal smag. Ingen sukker. Og masser af beachvolley. Den danske beachvolley tour vil igen i år have Pepsi Max som titelsponsor. Parterne har bekræftet en forlængelse af sponsoraftalen.

De danske beachvolleyspillere har fået smag for Pepsi Max. Det gode samarbejde mellem den sukkerfri sodavand og Volleyball Danmark blev i dag forlænget, så landets beachvolleyspillere igen tørner ud på Pepsi Max Beachvolley Tour, når varmegraderne stiger.

”Vi er naturligvis begejstrede over, at Pepsi Max kan se potentialet i beachvolley og vil fortsætte deres støtte til beachtouren i 2017,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør i Volleyball Danmark.

”Vi havde et rigtig godt samarbejde med Pepsi Max sidste år, hvor de var med til at skabe nogle fantastiske rammer om finaleturneringerne på beachtouren. Vi ser meget frem til at fortsætte med at optimere Pepsi Max Beachvolley Tour for de mange beachvolleyspillere og publikum,” siger han.

Aftalen med Pepsi Max giver ligesom sidste år mulighed for et flot set-up omkring de fire finaleturneringer med tribuner, bander, strandflag, bannere, DJ’s, sampling fra Pepsi samt pengepræmier.

”Vi har et godt samarbejde med Volleyball Danmark, og derfor har det været naturligt at forlænge aftalen omkring beachtouren,” siger Christian Lund-Martorell, Senior Brand Manager i PepsiCo.

”Beachvolley og Pepsi Max er to brands, som spiller rigtig godt sammen. Det så vi sidste år, hvor vi var glade for at være med til at skabe nogle super gode events for et bredt publikum sammen med landets bedste beachvolleyspillere på Pepsi Max Beachvolley Tour 2016,” siger han.

”Vi ser meget frem til at gentage succesen i år, hvor vi bygger ovenpå sidste års erfaringer og optimerer oplevelsen. Så vi kan kun opfodre folk til at komme ud til stævnerne,” siger Christian Lund-Martorell.

Det større setup på Pepsi Max Beachvolley Tour 2017 sker i første omgang til semifinalestævnerne, Tour-finalen samt DM-finalerne.
Monday, 06 February 2017 09:48

Seed 1 snupper toppen af podiet i København

Written by
Begge makkerparrene Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt samt Allan Holck Andersen og Anders Østergård levede op til favoritværdigheden.

Sæsonens 5. vinterturnering blev spillet i weekenden i København, hvor begge de førsteseedede makkerpar triumferede.

Hos damerne var Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt seedet 1. Det topseedede makkerpar levede op til forventningerne i samtlige kampe på vej til finalen, som Mygind-Olsen vandt med 2-0.

I finalen stod Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt over for det skotske makkerpar Lynne Beattie og Mel Coutts, der var med i København på et wild card.

Lynne Beattie var anfører for Storbritanniens OL-hold tilbage i 2012. OL-erfaringen var dog ikke nok til at stoppe de 1. seedede danskere, der også vandt finalen med 2-0 (21-16, 22-20).

Hos herrerne var finalen et opgør mellem Leonardo Pierobon og Rasmus Johansen over for Allan Holck Andersen og Anders Østergård.

De to hold mødtes også i 2. runde, hvor Pierobon/Johansen vandt en tæt fight med 2-0 (21-19, 21-19), og der var dermed dømt revanche i finalen.

Her var Holck-Østergård stærkest og kunne knytte næverne triumferende efter finale-sejr 2-0 (21-14, 21-14).

Klik her for at se alle resultater fra vinterturneringen i København.

Sæsonens 6. og sidste vinterturnering spilles i Aarhus den 11. og 12. marts. Læs mere om turneringen her.
Der er fint besøg, når CPH Beach byder indenfor til årets 2. og sæsonens 5. vinterturnering lørdag den 4. og søndag den 5. februar i København.

Blandt de 16 damehold og 22 herrehold, der er tilmeldt vinterturneringen i København, er nemlig også en tidligere OL-deltager.

Hos damerne, hvor Cecilie Køllner Olsen og Lærke Mygind Grønfeldt i øvrigt er 1. seedede, har det skotske makkerpar Lynne Beattie og Mel Coutts fået tildelt et wildcard.

Lynne Beattie var anfører for Storbritanniens OL-hold tilbage i 2012. Siden da er det blevet til mere sandtid end haltid for skotten, der sammen med Mel Coutts spillede sig frem til 4. og næstsidste runde i CEV Continental Cup sidste år, inden OL-billetten glippede.

I weekenden skal skotterne prøve kræfter med de danske makkerpar, som optakt til sæsonen.

Hos herrerne er Allan Holck Andersen og Anders Østergård seedet 1’er.

Læs mere om vinterturneringen i København her.
Page 1 of 23


Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk


Ansvarlig for beachvolleyballområdet
Sekretariatschef
Claus Bøllingtoft

Kontakt vedrørende beachvolleyball
Beachvolleyball administrator
Peter Morsing
tour@beachvolley.dk

Elitechef for beachvolleyball
Anders Lund Hoyer
alhoyer@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for administratorer